10 kérdés, hogy kérdezze meg orvosát a DVT

1. Mi a DVT? És mennyire veszélyes ez?

Mélyvénás trombózis – vérrögképződés a mélyvénás, gyakran a láb – nézd, mint sok más egészségügyi problémák. És fele annyi idő alatt, DVT okoz tüneteket; Ha több mint 60, a füst, te túlsúlyos, vagy ülni hosszú ideig, a kockázat az állapot magasabb – így marad éber néhány lehetséges jeleit probléma. Beszéljen orvosával a lehető leghamarabb, ha úgy gondolja, lehet, hogy a DVT.

A legnagyobb veszély az, hogy része a vérrög lehetett szakítani, és utazik a tüdőbe. Ez okozhat elzáródást ismert tüdőembólia, vagy PE. Orvosa fogja veled beszélni, hogy mennyire valószínű, hogy az, hogy történjen az alvadék.

2. Biztos van egy DVT? Hogyan diagnosztizálható?

Az emberek a mélyvénás vérrög a láb általában duzzanat, fájdalom, érzékenység, vagy vörös egyik lábát, de néha mindkettő.

Orvosa fog tenni a fizikai vizsgán. Azt is elküldjük Önnek az ultrahangos, hogy milyen vér folyik az ereidben. Lehet használni más képalkotó és vérvizsgálattal a diagnózis megerősítésére.

3. Hogyan jutok DVT? Mi okozza?

Tudod kap egy vérrög, ha éppen ül még órákig, mint egy hosszú sík út, vagy autós utazás. Egy képezhet a műtét után, és hosszú kórházi tartózkodás. Nők, akik hormonok, mint az ösztrogén a fogamzásgátló tabletták vagy a menopauza után nagyobb valószínűséggel kap egy vérrög.

Meg kell beszélni, hogy az orvos, hogy kitaláljuk, mi vezetett a tiéd.

4. Hogyan fogja kezelni a DVT?

Orvosa valószínűleg kezdeni azzal, hogy felvételeket a heparin. Ez egyfajta kábítószer hívott egy vérhígító, amely megnehezíti a véralvadást. Akkor, akkor lehet, hogy véralvadásgátló tabletták, például apixaban (Eliquis), dabigatránnal (Pradaxát), edoxaban (Savaysa) rivaroxaban (Xarelto), illetve warfarin (Coumadin). Ha warfarint, akkor kell, hogy a vér gyakran ellenőrizni is.

Vérhígító nem törik fel a zárási; A szervezetnek meg kell tennie, hogy az idő múlásával. De fogja azt kapok semmilyen nagyobb és megakadályozzák további kialakulását.

5. Meddig kell maradni vérhígító?

Ez attól függ, hogy mi okozta a vérrög. Valaki, aki már DVT jellemzően vérhígító 6 hónapig. Ha a vérrög már csak egy ok, mint a műtét, és akkor nem kell semmilyen más kockázati tényezők DVT, lehet, hogy kevesebb idő alatt. Ha azért, mert az öröklött állapot vagy folyamatos (krónikus) betegség, lehet, hogy már nem.