13 tipp a vérhígító

1. Ne megduplázza a dózist. Kérdezze meg orvosát, hogy mit kell tennie, ha véletlenül kihagyott egy adagot a vérhígító.

3. Viseljen kesztyűt, ha használjon éles tárgyakat, mint olló, kés, és kerti szerszámok.

4. Kapcsolja ki elektromos borotva.

5. cipőben, amilyen gyakran csak lehetséges – mindig, amikor a fűnyírás vagy a kertben.

6. Egy puha fogkefével és viaszolt fogselyem, hogy tisztítsa meg a fogakat.

7. Ha az orvos azt mondja, amit tehetünk, mint a sport a kerékpározás vagy síelés, viseljen sisakot. De a “elleni labdarúgó ki”, mondja Natalie Evans, MD, a Cleveland Clinic – még a sisak.

8. Viseljen orvosi figyelmeztetés karkötőt ha netán egy balesetben, és nem tud beszélni. Jegyezzen a pénztárca, pénztárca, vagy telefonon, amely felsorolja a gyógyszerek szedése.

9. Ha esik, vagy eltalál kemény, forduljon orvoshoz vagy menjen kórházba azonnal, még akkor is, ha nincs vér. A zúzódás a test bármely azt jelenti, hogy vérzik a bőr alá. És egy fejsérülés is okozhat vérzést alatt a koponya.

10. Ügyeljen minden orvosnak, aki ír gyógyszert az Ön tudja, hogy az ember vesz egy vérhígító. Kérd meg őket, hogy néz ki a gyógyszerkölcsönhatások. A warfarin (Coumadin), különösen, a lista hosszú. Lehet, hogy nehéz megjegyezni őket nem nézett.

11. Ne vegye over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat, kiegészítőket, ha nem, kérdezze meg kezelőorvosát első. A véralvadásgátló nem működik rendben velük. Például, az aszpirin, ibuprofen, naproxen és lehet, hogy vérzik tovább. Még közös termékek, mint Pepto-Bismol vérzéseket okozhat.

12. Kérdezze meg orvosát, hogy biztonságos, hogy az alkohol. Alkalmi ital valószínűleg rendben van, de a legjobb, hogy biztos.

13. Hívja fel orvosát, ha nem tud enni napokig, vagy te hányás vagy hasmenés kap, hogy tovább tart, mint egy nap. Lehet, hogy nem a megfelelő mennyiségű gyógyszert a rendszer.

Lásd az okokat, veszélyek, és a kezelések MVT ebben diavetítés.