20/20 műkönny: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Ezt a gyógyszert használják enyhíti a száraz, irritált szemek. Gyakori oka a száraz szem a szél-, nap, fűtés / légkondicionálás, számítógép-használat / olvasás, és bizonyos gyógyszerek.

Ez a termék tartalmazhat 1 vagy több, a következő összetevőket: metil-cellulóz, dextrán, glicerin, hipromellóz, polietilénglikol 400 (PEG 400), poliszorbát, polivinil-alkohol, povidon, vagy propilén-glikol, többek között.

Eye kenőanyagok tartsa szem nedvesen, védik a szemet a sérülésektől és a fertőzés, és csökkenti a tüneteket, száraz szemek égő, viszkető érzés, érzés, mintha valami a szemébe.

Kövesse minden irányból a termék csomagolásán. Ha bizonytalan abban, bármely információt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez. Ne használjon olyan megoldás, amely megváltoztatta a színét, vagy zavaros. Egyes márkák (amely glicerin poliszorbátok, más összetevők) lehet tejszerű megjelenésű. Ez rendben van mindaddig, amíg az oldat nem vált színt. Néhány szemcsepp kell rázni használat előtt. Ellenőrizze a címkét, hogy ha meg kell rázni a terméket használat előtt.

Általában, csepp lehet használni, amilyen gyakran szükséges. A kenőcsöket általában használt 1-2-szor naponta, ha szükséges. Ha a kenőcs, naponta egyszer, akkor a legjobb, hogy azt lefekvéskor.

Alkalmazni szemkenőcs / csepp / gélek: kezet kell mosni először. A szennyeződés elkerülése érdekében legyen óvatos, ne érintse meg a csepegtető vagy tetején a kenőcs csövet illetve ne érintsen meg a szeme. Mindig helyezze vissza a kupakot minden használat után. Hajtsa hátra a fejét, felnéz, és húzza le az alsó szemhéját, hogy a tasakot. Mert csepp / gélek, helyezze a csepegtetős közvetlenül a szem és nyomja ki 1 vagy 2 csepp szükséges. Nézz le, és óvatosan csukja be a szemét, 1 vagy 2 percig. Helyezzük az egyik ujját a szemzug az orr környékén, és alkalmazza gyengéd nyomást. Ez megakadályozza, hogy a gyógyszert a elvezetését távol a szem. Egy kenőcs, tartsa a csövet közvetlenül a szem, és finoman nyomjon egy kis csík (negyedét hüvelyk vagy durván 6 mm) kenőcsöt a tasakba. Engedje el a szemhéj, csukja be a szemét, és lassan forgassa a szemét minden irányban terjed a gyógyszer. Töröld el a többlet kenőcsöt szerte a szem egy tiszta törlőkendővel.

Ha Ön is egy másik fajta szem gyógyszert (például csepp vagy kenőcs formájában), várjon legalább 5 percig mielőtt más gyógyszereket. Használja szemcsepp előtt szemkenőcsök, hogy a szemcseppet, hogy adja meg a szemet.

Ha kontaktlencsét visel, távolítsa el őket, mielőtt a legtöbb fajta szem kenőanyagok. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha helyettesítheti kontaktlencsét. Van néhány fajta szem kenőanyagok (néhány tartalmazó poliszorbátokat), hogy lehet használni kontaktlencse viselése közben. Ellenőrizze a csomagoláson, hogy tudja viselni a kontaktlencsét használata közben a terméket.

Tájékoztassa orvosát, ha a tünetek fennmaradnak, illetve súlyosbodnak 3 nap után.

Vision ideiglenesen elmosódott ha ezt a terméket először használják. Emellett kisebb égő / csípő / irritáció átmenetileg előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: szemfájdalom, látászavarok, folytatta a szem kivörösödése / irritáció.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

A termék használata előtt, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Ha bármilyen egészségügyi problémát, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez, mielőtt ezt a terméket.

Ez a termék (különösen kenőcs formájában) átmenetileg homályos látást okozhat jobb helyezés után a szem (ek). Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amelyhez világos látást, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan.

Ha a termék használata mellett az orvos irányában, az orvos vagy gyógyszerész lehet, hogy már tisztában az esetleges gyógyszerkölcsönhatások és figyelemmel kíséri, hogy az nekik. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer ellenőrzése előtt meg orvosát vagy gyógyszerészét először.

A termék használata előtt, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és recept nélkül kapható / növényi termékek használhat, különösen: más szemmel gyógyszereket.

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges kölcsönhatásokat. Ezért, mielőtt használja ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét az összes termék használatakor. Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ez a gyógyszer lenyelése ártalmas. Ha nyelési vagy túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot.

Egyes termékek nem tartalmaznak tartósítószert, amely károsíthatja a kontaktlencsét vagy irritációt okozhat embereknél allergiás tüneteket. További információért ellenőrizze a termékcsomag vagy beszélni az egészségügyi szakember.

Ez a gyógyszer általában csak szükséges.

Lásd a tárolási adatokat a csomagoláson feltüntetett. Fénytől és nedvességtől. Védje kenőcsök fagytól. Néhány tartósítószer-mentes cseppek jönnek egyszer használatos injekciós üveg / droppers kell dobni vagy használat után azonnal, vagy legfeljebb 12 órán megnyitása után. Ellenőrizze a termék csomagot, hogy mikor kell elvetni a tartósítószer-mentes termék. Ha bármilyen kérdése van a tároló, kérdezze meg gyógyszerészét. Tartsa a gyógyszereket távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.