4 utas hidratáló megkönnyebbülés orr: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): Xilometazolin HCL

Ezt a gyógyszert használják ideiglenes enyhítésére orrdugulás különböző okai többek között a megfázás, arcüreggyulladás, szénanátha, és az allergiák. Úgy működik, hogy szűkül az erek az orrban területen, csökkenti a duzzanat és a torlódások.

EGYÉB FELHASZNÁLÁS: Ez a rész felhasználása a kábítószer, hogy nem szerepel a jóváhagyott szakmai címkézés a drog, hanem, hogy elő lehet egészségügyi szakember. Használja ezt a gyógyszer egy feltétellel, hogy ebben a szakaszban felsorolt ​​csak akkor, ha már annyira előírt egészségügyi szakember.

Ez a gyógyszer is lehet használni, hogy enyhíti a “dugva füle”, és hogy csökkentsék duzzanat az orr előtt bizonyos műtét vagy eljárásokat.

Használja ezt a gyógyszert az orr, mint irányított. Kövesse minden irányból a termék csomagolásán, vagy használja az orvos utasítása szerint. Ha bizonytalan abban, bármely információt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Finoman fújja ki az orrát, mielőtt ezt a gyógyszert. Használja az ujját, hogy lezárja az orr oldalán nem kapja a gyógyszert. Miközben a fej egyenesen, helyezze a szórófejet a nyílt orrlyukba. Spray a gyógyszert a nyitott orrlyukba ahogy lélegzik az orron keresztül. Szippantás nehéz egy párszor, hogy lehet, hogy a gyógyszeres kezelés eléri mélyen az orron. Ismételje meg ezeket a lépéseket a másik orrlyuk, ha szükséges.

Ne szórjon a gyógyszert a szemébe vagy rá a közepén a belsejében az orrod (orrsövény).

Öblítsük le a szórófejet meleg vízzel vagy törölje le egy tiszta törlőkendővel minden használat után. Győződjön meg róla, hogy a víz nem fog a tartály belsejében. Vissza a kupakot minden használat után.

Ez a gyógyszer ugyanis csak átmeneti enyhülést. Ne használja gyakrabban, használjon több spray, vagy használjon hosszabb irányított, mert ellenkező esetben növeli a mellékhatások. Továbbá, ne használja ezt a gyógyszert, több mint 3 napig, vagy okozhat nevezett állapot rebound torlódás. Tünetei rebound torlódás részét hosszú lejáratú bőrpír és duzzanat az orrban és a megnövekedett orrfolyás. Ha ez bekövetkezik, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását és forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Tájékoztassa orvosát, ha az Ön állapota rosszabbodik, vagy fennáll 3 nap után.

Ideiglenes égő, szúró, szárazság az orrban, orrfolyás, tüsszögés és előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: lassú / gyors / szívdobogásérzés, szédülés, hányinger, fejfájás, a mentális / hangulati változások, alvászavar, remegés (remegés), szokatlan izzadás, szokatlan gyengeség.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Mielőtt ezt a orrcsepp, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy más szimpatomimetikumok (pl pszeudoefedrin vagy ha bármilyen más allergiás. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Kérje gyógyszerésze további részletekért.

Ha bármilyen a következő egészségügyi problémák, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez, mielőtt ezt a terméket: szív / érrendszeri betegség, pajzsmirigy (hyperthyreosis), cukorbetegség, magas vérnyomás, vizelési nehézség (miatt megnagyobbodott prosztata).

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát, hogy használja ezt a gyógyszert.

Óvatosan kell eljárni, ha használja ezt a gyógyszert gyermekek, mert érzékenyebbek lehetnek a hatását a gyógyszer. Ellenőrizze a termék csomagolásán, vagy kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét arról, hogy ez orrspray alkalmazható gyermekek.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt mell -feeding.

Ha szed ez a termék az orvos irányában, az orvos vagy gyógyszerész lehet, hogy már tisztában az esetleges gyógyszerkölcsönhatások és figyelemmel kíséri, hogy az nekik. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer ellenőrzése előtt meg orvosát vagy gyógyszerészét először.

MAO-inhibitorok és ezt a gyógyszert okozhat súlyos (akár halálos) gyógyszer-kölcsönhatás. Kerülje a MAO-gátlók (izokarboxazid, linezolidnál, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, tranilcipromin) kezelés alatt ezt a gyógyszert. A legtöbb MAO-gátlók szintén nem vehető két hétig a kezelés előtt ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kezdje el vagy hagyja abba ezt a gyógyszert.

Ha a jelenleg használt bármely ilyen gyógyszerek a fent felsorolt, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt elkezdené a orrcsepp.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és recept nélkül kapható / növényi termékek használhat, különösen: a magas vérnyomás gyógyszeres kezelés (pl reszerpin, guanetidin), triciklikus antidepresszánsok (például amitriptilin).

Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például köhögés-és hideg ételekhez), mert tartalmazhatnak puffadásgátlókat vagy összetevőket, amelyek növelik a pulzusszámot és a vérnyomást. Kérdezze meg gyógyszerészét, használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges kölcsönhatásokat. Ezért, mielőtt használja ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét az összes termék használatakor. Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: álmosság, lassú szívverés, szédülés, ájulás.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal. Használja ezt a konténer egynél több személy terjed a fertőzés.

Vannak különböző orr dekongesztánsok álló, sok recept nélkül. Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével, hogy melyik termék a legjobb az Ön számára.

Nem alkalmazható.

Lásd a tárolási adatokat a csomagoláson feltüntetett. Hőtől és fénytől védve. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.