Abelcetet intravénás: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): Az amfotericin B lipidkomplexum

Ez a gyógyszer kezelésére használják különféle súlyos gombás fertőzések. Gyakran használják olyan betegeknél, akik nem tolerálják, vagy akik nem reagálnak a szokásos amfotericin kezelést. Úgy működik, hogy leállítja a gombák növekedését.

Ez a gyógyszer általában adott injekció vénába, mint az orvos utasítása szerint, általában naponta egyszer. Meg kell beadni lassan, 2 óra alatt. Az adagolást az Ön egészségi állapotát, testsúlyát és a kezelésre adott válasz.

Ha adsz ezt a gyógyszert, hogy magad otthon, tanulni minden előkészítés és a használati utasítást az egészségügyi szakember. Használat előtt ellenőrizze a termék látható részecskék vagy elszíneződés. Ha bármelyik, ne használja a folyadékot. Megtanulják, hogyan kell tárolni, és dobja orvosi ellátás biztonságos.

Szükséges lehet, hogy továbbra is ezt a gyógyszert több hétig több hónapig annak érdekében, hogy bizonyos fertőzések kezelésére. Megállás a gyógyszeres kezelés túl korai vezethet vissza a fertőzés.

Tájékoztassa orvosát, ha a tünetek fennmaradnak, illetve súlyosbodnak.

Láz, remegés, hidegrázás, kipirulás, étvágytalanság, szédülés, hányinger, hányás, fejfájás, légszomj, vagy gyors légzés előfordulhat 1-2 óra után az infúzió megkezdése. Bizonyos esetekben egyéb gyógyszerek (például acetaminofen, difenhidramin, kortikoszteroidok, például a hidrokortizon) is szükség lehet, hogy megelőzzék vagy enyhítésére ezek a mellékhatások. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ne feledje, hogy az orvos által felírt gyógyszeres kezelés, mert ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen súlyos mellékhatást, többek között: duzzanat / fájdalom az injekció helyén, izom- / ízületi fájdalom, szokatlan fáradtság, gyengeség, izom görcsök, megváltozik a vizelet mennyiségét, fájdalmas vizelés, zsibbadás / bizsergés karok / lábak, látászavarok, hallás változások (pl fülcsengés), sötét vizelet, súlyos hasi / hasi fájdalom, sárguló szemmel / bőrrel, duzzanat a boka / láb, gyors / lassú / szabálytalan szívverés, hideg verejték, kék ajkak, könnyű véraláfutást / vérzést, a fertőzés egyéb tüneteit (pl láz, tartós torokfájás), a mentális / hangulati változások, görcsrohamok, fekete széklet, hányadék, hogy néz ki, mint a zacc.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Használata előtt amfotericin / lipid komplex, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: a fehérvérsejtek (leukociták) vérátömlesztés szívbetegség (például szabálytalan szívverés, pangásos szívelégtelenség), májbetegség, vesebetegség.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt mell -feeding.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Néhány termék, amely kölcsönhatásba léphet, ez a gyógyszer a következők: rákellenes gyógyszerek (pl, mekloretamin, nitrogén-mustár), azol típusú gombaellenes szerek (pl, ketokonazol, itrakonazol), cidofovir, a digoxin, flucitozin, gyógyszerek, amelyek befolyásolják a vese (pl, ciklosporin, aminoglikozidok mint a gentamicin, pentamidin, takrolimusz), izomlazítók (pl tubokurarin), zidovudin.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok (beleértve a foszfát szint), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot.

Laboratóriumi és / vagy orvosi vizsgálatok (például vese / májfunkciós tesztek, kálium / magnézium-szint, teljes vérkép) kell végezni rendszeresen figyelemmel kíséri a haladást vagy ellenőrizze a mellékhatások miatt. Beszélje meg orvosával a további részletekért.

A lehető legjobb előny, fontos, hogy megkapja minden egyes adagot a gyógykezelésnek, mint irányított. Ha kihagy egy adagot, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez rögtön, hogy egy új adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Forduljon a termék az utasításokat, és gyógyszerésze tárolási részleteket. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.