abiraterone orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Közös márkanév alatt (S): Zytiga

Generikus név (S): abirateron-acetát

Ezt a gyógyszert használják együtt prednizolon férfiak kezelésére prosztata rák átterjedt más testtájakat, és nem válaszolt a sebészi kezelés, amely csökkenti a tesztoszteron szintet. Abiraterone tartozik egy gyógyszercsoport úgynevezett anti-androgének (anti-tesztoszteron). A tesztoszteron, a természetes hormon, segíti a prosztatarák növekedését és terjedését. Abiraterone gátlása révén fejti ki a tesztoszteron termelését, ezáltal lassítják a növekedését és terjedését a prosztatarák.

Ez a gyógyszer nem adható a nők vagy gyerekek.

Olvassa el a betegtájékoztatót, ha rendelkezésre áll a gyógyszerészével, mielőtt elkezdi szedni abiraterone és minden alkalommal, amikor egy utántöltő. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át éhgyomorra, mint az orvos utasítása szerint, általában naponta egyszer. Ne egyen legalább 2 óra előtt és után 1 órával figyelembe abiraterone. Figyelembe abiraterone étkezés nagymértékben megnöveli a ezt a gyógyszert a szervezetben, és növeli a mellékhatások.

Egészben nyelje le. Ne törje össze vagy rágja lenyelés előtt. Terhes nők viseljenek kesztyűt, ha a tabletták kezelése. Ha a tablettát a zúzott vagy törött, a nők, akik terhesek vagy akik teherbe eshetnek meg nem tudja kezelni, vagy lélegezni a port (lásd még óvintézkedések részt).

Az adagolás az Ön egészségi állapotát, laboratóriumi eredmények, a kezelésre adott válasz, és más gyógyszerek akkor lehet figyelembe. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét az összes használt termékek (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

Használja ezt a gyógyszert rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot belőle. Hogy ne felejtse, hogy azt ugyanabban az időben minden nap. Ne hagyja abba semmilyen gyógyszert a prosztatarák, hacsak azt mondta, hogy erre az orvosa. Ha abbahagyja a gyógyszerek lehetővé tenné a rák terjedését gyorsabban.

Tájékoztassa orvosát, ha a tünetek fennmaradnak, illetve súlyosbodnak (például vizelés nehezebbé válik, csontfájdalom növekszik).

Fejfájás, hőhullámok, ízületi fájdalom, gyomorégés vagy hideg-szerű tünetek léphetnek fel. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ne feledje, hogy az orvos által felírt gyógyszeres kezelés, mert ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Ez a gyógyszer emelheti a vérnyomást. Ellenőrzi a vérnyomását rendszeresen és tájékoztassa orvosát, ha az eredmények nagy. Orvosa esetleg ellenőrizni a vérnyomást gyógyszerekkel.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen súlyos mellékhatást, többek között: fokozott vizeletürítés, fájdalmas vizelés, gyors / szabálytalan szívverés, izomgörcsök / izomgyengeség, lábfájdalom, lábdagadás / láb, csonttörés.

Orvoshoz azonnal, ha bármilyen nagyon súlyos mellékhatások, többek között: mellkasi fájdalom, légszomj, míg nyugalomban, tartós hányinger / hányás, étvágytalanság, súlyos hasi / hasi fájdalom, sárguló szemmel / bőr, sötét vizelet.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Meghozatala előtt abirateronvegyület tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: szívproblémák (például szívelégtelenség, szívritmuszavar, a korábbi szívroham), a magas vérnyomás, májproblémák.

Segítségével kortikoszteroid gyógyszereket hosszú ideig együtt abiraterone is megnehezítheti a tested, hogy válaszoljon a fizikai stressz. Ezért, mielőtt a műtétre vagy sürgősségi ellátás, vagy ha kap egy súlyos betegség / sérülés, értesítse orvosát vagy fogorvosát, hogy Ön ezt a gyógyszert, vagy használják ezt a gyógyszert az elmúlt 12 hónapban. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha fejleszteni szokatlan / extrém fáradtság vagy testsúlycsökkenés. Ha akkor használja ezt a gyógyszert hosszú ideig kell egy figyelmeztető kártyát, vagy orvosi azonosító karkötőt, amely azonosítja a használja ezt a gyógyszert.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát minden termék használata (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

Ez a gyógyszer nem alkalmazható olyan nőknél, különösen terhesség vagy szoptatás -feeding. Ez károsíthatja a születendő vagy mell – etetés baba. A nők, akik terhesek vagy a szoptatás ne érintse, vagy véletlenül szedni ezt a gyógyszert. Beszélje meg orvosával a további részletekért.

Mivel nem ismeretes, ha abiraterone átjut sperma, akik használják ezt a gyógyszert, és nemi életet élő nők kell használni a latex óvszert a szexuális érintkezés, akkor is, ha volt egy vasectomia. Továbbra is használja óvszert irányított amíg követő 1 héten abiraterone kezelés abbahagyása.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Más gyógyszerek befolyásolhatják az eltávolítása abirateronvegyület a szervezetből, ami befolyásolhatja abiraterone működik. A példák közé tartoznak rifamicinek (mint például a rifabutin), gyógyszerek görcsrohamok kezelésére (mint a karbamazepin, fenitoin, fenobarbitál), többek között.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Laboratóriumi és / vagy klinikai vizsgálatok eredményei (mint a vérnyomás, káliumszint, májfunkciós vizsgálatok, a vér PSA) meghatározást kell végezni a kezelés megkezdése előtt, időnként a fejlődés nyomon követéséhez, vagy ellenőrizze a mellékhatások miatt. Beszélje meg orvosával a további részletekért.

Ha kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék. Ha kihagy több mint egy adag, beszéljen orvosával azonnal.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

ORVOSI ALERT: Az Ön állapot okozhat bonyodalmakat egy orvosi vészhelyzet esetén. További információt a felvételt MedicAlert, hívja 1-888-633-4298 (USA) vagy 1-800-668-1507 (Kanada).

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.