acahistine dh orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): pszeudoefedrin HCL / kodein / klorfeniramin

Olyan termékek, amelyek tartalmaznak kodein vagy dihidrokodein nem alkalmazható gyermekek után bizonyos műtétek (beleértve a mandula / adenoid eltávolítása). Továbbá, a gyermekek 12 éves korig, ne használja kodein vagy dihidrokodein köhögés kezelésére vagy fájdalom, hacsak nem kifejezetten azt az orvos. Használata kodein vagy dihidrokodein nem ajánlott köhögés kezelésére és a fájdalom közötti gyermekek 12 és 18 év, akik légzési problémákat. Egyes gyerekek érzékenyebbek a kodein vagy dihidrokodein, és már nagyon komoly (ritkán halálos) légzési problémák, mint a lassú / felületes légzés (lásd még a Side Effects rész). Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével a kockázatok és előnyök a gyógyszert.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Ez a kombináció a termék kezelésére használják által okozott tünetek a nátha, influenza, allergia, szénanátha, vagy egyéb légzési betegségek (például, sinusitis, bronchitis). Dekongesztánsok enyhítheti orrdugulás tüneteit. Ez a termék tartalmaz egy narkotikum köhögéscsillapító (köhögéscsillapító), ami befolyásolja egy bizonyos részét az agy, ami csökkenti a vágyat, hogy a köhögés. Antihisztaminok enyhíti könnyező szem, szemviszketés / orr / torok, orrfolyás, tüsszögés és.

Köhögés -és hűtött termékek esetében nem igazolták, hogy biztonságos vagy hatékony fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éve. Ezért ez a termék nem ajánlott kezelésére megfázás tüneteit gyermekek 6 évesnél fiatalabb. Néhány termék (beleértve néhány hosszú hatású tabletta / kapszula) nem javallott gyermekek 12 évnél fiatalabb. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét további részleteket a termék használatával biztonságosan.

Ezek a termékek nem gyógyítja vagy lerövidíti a hossza a megfázás és okozhat súlyos mellékhatások. Kockázatának csökkentése súlyos mellékhatásokat, gondosan kövesse adagolási utasításokat. Ha több, mint az ajánlott adagot, vagy használja ezt a gyógyszert, valamint más köhögés-és hideg vezetett súlyos (akár halálos) mellékhatások, beleértve lelassult / lélegzik. Beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt így más köhögés és hideg gyógyszerek, amelyek tartalmazzák az azonos vagy hasonló összetevőket (lásd még a gyógyszer kölcsönhatások rész). Érdeklődj más módon, hogy enyhíti a köhögés és megfázás tüneteinek (például iszik elég folyadékot, egy párásító vagy sós orrcsepp / spray). Ne használja ezt a terméket, hogy a gyermek álmos.

Ha szed az over-the-counter termék önálló kezelésére, olvassa el minden irányban a termék csomagolásán, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van, forduljon gyógyszerészéhez. Ha az orvos ezt a gyógyszert, vegye be, mint irányított.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át étellel vagy anélkül egy teli pohár vízzel (8 uncia vagy 240 milliliter), vagy az orvos utasítása szerint. Ez a gyógyszer bevehető étkezés közben vagy tejjel ha gyomorpanaszok esetén. Az adagolást az Ön egészségi állapota, kora, és a kezelésre adott válasz.

Ha ön használ egy folyékony formában, használjon gyógyszeres eszközzel vagy kanállal óvatosan mérik az előírt adagot. Ne használjon háztartási kanalat, mert lehet, hogy nem kap a megfelelő adagot. Ha a folyadék forma a szuszpenzió, a palackot jól rázza minden adag előtt.

Ha ön használ tartós hatású tabletták vagy kapszulák, lenyelni a gyógyszert az egész. Ne törje össze, rág, vagy eltörhet a tabletta vagy kapszula. Ezzel tönkreteheti a hosszú, a gyógyszer hatását és növelheti a mellékhatások.

Ez a gyógyszer okozhat elvonási tünetek, különösen akkor, ha már rendszeresen használják hosszú ideig (több mint egy pár hétig) vagy nagy adagban. Ilyen esetekben, a megvonási tünetek (például szorongás, nyugtalanság, izzadás, hidegrázás, hányinger, hányás és hasmenés) fordulhatnak elő, ha hirtelen hagyja abba a gyógyszert. Hogy megakadályozzák a megvonási tünetek, orvosa csökkentheti az adagot fokozatosan. Forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez a további részletekért, és kiírja a megvonási tünetek azonnal.

Bár ez nagyon valószínű, ezt a gyógyszert is abnormálisan kábítószer-kereső viselkedés (függőség / szokás kialakításában). Ne növelje az adagot, vegye be gyakrabban, vagy használja hosszabb ideig, mint az előírt. Megfelelően állítsa le a gyógyszert, ha olyan irányba. Ez csökkenti annak az esélyét, hogy rabja.

Amikor használatát hosszabb ideig, ez a gyógyszer nem működik olyan jól, és szükség lehet a különböző adagolást. Beszéljen orvosával, ha a gyógyszeres kezelés nem működik jól.

Tájékoztassa orvosát, ha a feltétel fennáll a több mint 1 hétig, ha rosszabbodik, vagy ha ez bekövetkezik láz, kiütés, vagy tartós fejfájás. Ezek tünetei lehetnek súlyos egészségügyi probléma, és ellenőrizni kell az orvos.

Álmosság, szédülés, fejfájás, homályos látás, gyomorpanaszok, hányinger, székrekedés, vagy száraz száj / orr / torok előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ahhoz, hogy enyhíti a száraz száj, szopni (cukormentes) kemény cukorka vagy jégdarabok, rágni (cukormentes) gumi, igyon vizet, vagy használja a nyál helyettesíti. Ez a gyógyszer kiszáradnak és sűrűsödik a nyálkát a tüdőben, amely megnehezíti, hogy lélegezni, és törölje a tüdőbe. Ahhoz, hogy megakadályozza ezt a hatást, igyon sok folyadékot, ha másképp nem az orvos utasítása szerint.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen súlyos mellékhatást, többek között: a mentális / hangulati változások (pl hallucinációk), fülcsengés, remegés (remegés), baj vizelés, gyengeség, bőrbevérzéssel / vérzés, gyors / lassú / szabálytalan szívverés.

Orvoshoz azonnal, ha bármilyen nagyon súlyos mellékhatások, többek között: roham.

Ez okozhat súlyos mentális / hangulati változások és nagyon súlyos (ritkán halálos) légzési problémákat. A termék tartalmazhat kodein vagy dihidrokodein. A kodein dihidrokodeint elváltozunk erős kábítószerek (morfin vagy dihidromorfin) a szervezetben. Néhány ember számára ez történik, gyorsabb és teljesen, mint általában, ami növeli a nagyon súlyos mellékhatások. Orvoshoz azonnal, ha bármilyen a következő: lassú / felületes légzés, szokatlan álmosság / nehéz ébredés, zavartság.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: hasi problémák (pl krónikus székrekedés, bélelzáródás, epehólyag-betegség, hasnyálmirigy-gyulladás), a mellékvesében probléma (pl Addison-kór), bizonyos agyi rendellenességek (pl fej sérülés, tumor, fokozott koponyaűri nyomás), légzési problémák (pl asztma, tüdőtágulás, alvási apnoe), cukorbetegség, bizonyos szem probléma (glaukóma), szívproblémák, magas vérnyomás, vese problémák, májbetegségek, mentális / hangulati problémák ( pl, depresszió, pszichózis), görcsök, gyomor / bél problémák (pl fekélyek, elzáródás), pajzsmirigy problémák (pl hyperthyreosis, hypothyreosis), vizelési problémák (pl baj okozta vizelési megnagyobbodott prosztata, vizelet-visszatartás), a / visszaélés a drogok / alkohol.

Ez a gyógyszer tehet meg szédül vagy álmos, vagy homályos látást okozhat. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, vagy világos látást, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Korlátozza az alkoholfogyasztás és bizonyos egyéb gyógyszereket álmosságot okozhat. (Lásd még a gyógyszer kölcsönhatások.)

Hogy csökkentse a szédülés és szédülés, kelj fel lassan, amikor emelkedik ülő vagy fekvő helyzetben.

Ez a gyógyszer aszpartámot tartalmaz. Ha phenylketonuriában (PKU), vagy egyéb olyan körülmény, amely előírja, hogy korlátozza a bevitt aszpartám (vagy fenil-alanin), forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez kapcsolatos biztonságos használata ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer tartalmazhat cukor és / vagy alkohol. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg, alkoholfüggőség, vagy májbetegségben szenved. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét biztonságos a termék használata.

A gyermekek érzékenyebbek lehetnek a mellékhatásai antihisztaminok. Fiatal gyermekeknél a gyógykezelésnek okozhat izgatottság / izgalom helyett álmosság. Gyermekek is érzékenyebbek a mellékhatások a kábító köhögéscsillapító, különösen a szélsőséges álmosság, zavartság, vagy lassú / sekély / hangos légzés. (Lásd még a figyelmeztetést a fejezetben.)

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai ezt a gyógyszert, különösen zavar, szédülés, álmosság, lassú / felületes légzés, szapora szívverés, székrekedés, és a baj vizelés. Zavartság, szédülés, álmosság és növelheti a leesés veszélye.

Mielőtt ezt a gyógyszert, szülőképes korú nők kell beszélni orvosukkal (ek) a kockázatokat és előnyöket. Közölje orvosával, ha terhes, vagy ha terhességet tervez. A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Lehet kissé növeli a magzati károsodás kockázata, ha használják az első két hónap a terhesség. Is, használata hosszú ideig vagy nagy adagban közel a szülés várható időpontja károsíthatja a magzatot. Kockázatának csökkentésére, hogy a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb idő alatt. Tájékoztassa az orvost rögtön, ha olyan tüneteket észlel, a újszülöttet, mint a lassú / felületes légzés, ingerlékenység, abnormális / tartós sírás, hányás vagy hasmenés.

Ez a termék átjuthat az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt a szoptatást. Olyan termékek, amelyek tartalmaznak kodein vagy dihidrokodein ritkán nemkívánatos hatásai a szoptatott csecsemőre. Tájékoztassa az orvost rögtön, ha a csecsemő alakul fokozott álmosság, problémamentes szoptatás, légzési nehézség, vagy szokatlan puhaság. Ha a termék tartalmaz kodein vagy dihidrokodein, megvitatják a kockázatok és előnyök orvosával, mielőtt szoptat.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Néhány termék, amely kölcsönhatásba léphet, ez a gyógyszer a következők: egyéb antikolinerg szerek (pl, benztropin, belladonna-alkaloidok), antihisztaminok a bőrre (mint például a difenhidramin krém, kenőcs, spray), béta-blokkolók (például metoprolol, atenolol), cimetidin, guanetidin egyes inhalációs anesztetikumok (pl halotán), metildopa, narkotikus antagonisták (pl naltrexon, naloxon), rezerpin, szkopolamin, triciklikus antidepresszánsok (pl amitriptilin, dezipramin).

MAO-inhibitorok és ezt a gyógyszert okozhat súlyos (akár halálos) gyógyszer-kölcsönhatás. Kerülje a MAO-gátlók (izokarboxazid, linezolidnál, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, tranilcipromin) kezelés alatt ezt a gyógyszert. A legtöbb MAO-gátlók szintén nem vehető két hétig a kezelés előtt ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kezdje el vagy hagyja abba ezt a gyógyszert.

A súlyos mellékhatások (mint például a lassú / felületes légzés, súlyos álmosság / szédülés) növelhető, ha ezt a gyógyszert veszik más termékekkel, amelyek szintén befolyásolják a légzés vagy álmosságot. Ezért tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha Ön egyéb termékek, mint például az alkohol, gyógyszer alvás vagy a szorongás (például alprazolam, diazepam, zolpidem), izomlazítók, és a kábító fájdalomcsillapítók (például a kodein).

Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például köhögés-és hideg termékekre, diéta támogatások), mert olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek befolyásolhatják a pulzusszám / vérnyomás vagy álmosságot. Kérdezze meg gyógyszerészét, a biztonságos használatával ezeket a termékeket.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a bizonyos orvosi / laboratóriumi vizsgálatok (beleértve amiláz / lipáz szint, agyi vizsgálat a Parkinson-kór), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: zavartság, hideg / nyirkos bőr, gyors / lassú / szabálytalan szívverés, lassú / felületes légzés, görcsök, eszméletvesztés.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne ossza meg másokkal. Ez a törvény ellen.

Ne szedje ezt a gyógyszert néhány nappal azelőtt, allergia vizsgálat, mert a vizsgálati eredmények is érinthet.

Ha szed ezt a terméket, menetrend és bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Nem fagyasztható folyékony formában ezt a gyógyszert. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.