acerola

Gyakori elnevezések: Acerola is ismert Barbados cseresznye, nyugat-indiai cseresznye, Puerto Rico-i cseresznye, Antillák cseresznye, cereso, Cereza, Cerisier és semeruco.

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

Acerola (korábban M. punicifolia) természetes a Nyugat-India. Azt is megtalálható Dél-Amerika északi, Közép-Amerikában, Texasban és Floridában. Ez a kis cserje vagy fa 5 szirmú virágok kezdve rózsaszín-fehér színű. Acerola gyümölcs fényes piros cseresznye-szerű gyümölcs, amely több apró mag. Érett gyümölcsök puhák, kellemes ízű. Ezek tartalmazzák a 80 százalékos gyümölcslé. A gyümölcsök gyorsan romlik, amint kivette a fa.

Acerola úgy vélik, hogy származnak a Yucatan. Hagyományosan, a gyümölcsök már kezelésére használják vérhas, hasmenés, és a máj rendellenességek. Egyéb etnobotanikai alkalmazások közé tartozik például egy fanyar és láz.

Mindkét faj Malpighia leírták, hogy kiváló forrásai a C-vitamin azonban a gyümölcs a M. emarginata ismert több legpontosabban acerola és egyike a leggazdagabb forrása a C-vitamin Acerola használják forrása az élelmiszer és gyümölcslé . Mivel a magas koncentrációjú C-vitamin, ez is értékesítik, mint a természetes egészség kiegészítése. Acerola biztosít más hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat. Acerola tartalmaz 1-4,5 százalék C-vitamint (1000 4500 mg / 100 g) az ehető része a gyümölcs. Ez messze meghaladja a C-vitamin tartalma a hámozott narancs (körülbelül 0,05 vagy 50 mg / 100 g). A C-vitamin tartalma az acerola változik érettség (legmagasabb zöld és a legalacsonyabb teljesen érett gyümölcs). Ugyancsak változik a szezon és az éghajlat. A C-vitamin vonatkozó elemzése acerola tárolás találja fagyasztás a gyümölcs, hogy a legjobb módja annak, hogy megőrizze a C-vitamin, mint a szobahőmérsékleten vagy hűtés. Ezen túlmenően, acerola tartalmaz A-vitamin (4300 12.500 IU / 100 g), körülbelül ugyanazon a szinten, mint a sárgarépát. Más alkotórészei tiamin, riboflavin, niacin, kalcium, vas, és a bioflavonoidok. Azt is tartalmaz foszfort, almasav, pantoténsav, kálium és magnézium. A cukrok a dextróz, fruktóz és szacharóz szintén jelen vannak. Acerola elemzés egy másik jelentésben megállapítja fehérje, rost, lipidek és zsírsavak. Cink és más ásványi anyagok vannak jelen, valamint. A C-vitamin egy alapvető koenzim, amely szükséges a normális anyagcsere-funkciót. Sok állat képes szintetizálni a C-vitamint glükóz; Azonban, az emberek meg kell szereznie a vitamin teljesen étrendi forrásokból. Hiányosságok ennek vízben oldódó vitamin eredményezhet skorbut. Ez egy potenciálisan halálos betegség multisystem bevonásával. Étrend-kiegészítők hagyományosan nyújtott megfelelő védelmet nyújt a betegség kialakulásának. Azonban vita arra összpontosít, hogy a C-vitamin származó “természetes” forrásokból több fiziológiás mint hogy szintetikusan vagy semisynthetically (például aszkorbinsavat). A mai napig nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy természetes eredetű C-vitamin kiváló a klinikai hatékonyságát, mint a szintetikus aszkorbinsav. Van egy potenciális előnye, hogy segítségével acerola forrásként a C-vitamin az az előnye, hogy az egyik kap nem csak aszkorbinsav, hanem számos más hasznos vitaminok és ásványi anyagok a gyümölcs. Függetlenül attól, hogy ez jobb, mint a használata egy többszörös vitamin készítmény még nem határozták meg. Kutatás eredményei nincsenek klinikai adatok használatát illetően acerola-vitamin pótlás.

A C-vitamin ismert, hogy erősíti az immunrendszert és épít kollagén sejteket. Ugyancsak támogatja a légutakat. C-vitamin ismert, hogy hatékony antioxidáns. Az antioxidáns tulajdonságai acerola teszi ideális összetevője a bőrápoló termékek a harcot a sejtek öregedését. Egy másik jelentés, acerola extraktumot kimutatták, hogy fokozza az antioxidáns aktivitása szója és lucerna kivonatokat eljárva szinergikusan. Ez előnyös lehet a koszorúér-betegség.

Kutatás eredményei nincsenek klinikai adatok használatát illetően acerola mint antioxidáns.

Nincs klinikai adat a humán dózis acerola.

Ellenjavallatok még nem azonosították.

Biztonsági információkat és hatásosságot terhesség és szoptatás hiányzik.

Semelyik jól dokumentált.

Nagy adag okozhat GI szorongást. Tartós, masszív adag hajlamosíthat kialakulását vesekő.

A C-vitamin könnyen kiürül a szervezetből, és jellemzően nem társuló toxicitást.

Referenciák