acetaminofen csecsemő orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): acetaminofen

A túl sok paracetamol okozhat súlyos (akár halálos) májbetegség. Felnőttek nem több, mint 4000 mg (4 gramm) acetaminofen egy nap. Emberek májproblémák és a gyermekek kevesebb paracetamol. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy mennyi paracetamol biztonságos hoz.

Ne használjon semmilyen más gyógyszert tartalmazó paracetamol megkérdezése nélkül orvosával vagy gyógyszerészével az első. Paracetamol sok recept nélkül kapható és vényköteles gyógyszerek (például a fájdalom / láz gyógyszerek vagy köhögés -és-hideg). Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer, hogy ha tartalmaznak acetaminofen, és kérdezze meg gyógyszerészét, ha nem biztos benne.

Orvoshoz azonnal, ha túl sok paracetamol (túladagolás), akkor is, ha jól érzi magát. A túladagolás tünetek közé tartozik a hányinger, hányás, étvágytalanság, izzadás, gyomor / hasi fájdalom, nagyfokú fáradtság, sárguló szemmel / bőrrel és sötét vizelet.

Napi alkoholfogyasztás, különösen, ha együtt paracetamol, az károsíthatja a májat. Kerülje az alkohol.

Ez a gyógyszer kezelésére használják enyhe-középsúlyos fájdalom (fejfájás, menstruációs ciklus, fogfájás, hátfájás, osteoarthritis, vagy hideg / influenza fájdalmak) és a láz csillapítására.

Vegyük ezt a terméket szájon, mint irányított. Kövesse minden irányból a termék csomagolásán. Ha bizonytalan abban, bármely információt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Sok márka és formák acetaminofen elérhető. Olvassa el az adagolási utasításokat minden egyes termék mennyisége miatt a paracetamol eltérő lehet a termékek között. Ne vegyen be több paracetamol, mint az ajánlott. (Lásd még a figyelmeztetést a fejezetben.)

Ha adsz paracetamol, hogy egy gyermek, feltétlenül használja a terméket, amelynek célja a gyermekek számára. Használd a gyermek testsúlya, hogy megtalálják a megfelelő adagot a termék csomagolásán. Ha nem tudja a gyermek súlya, akkor a korukat.

A felfüggesztések, rázza a gyógyszert is minden adag előtt. Egyes folyadékok nem kell rázni használat előtt. Kövesse minden irányból a termék csomagolásán. Mérjük meg a folyékony gyógyszert a megadott dózis-kanál / cseppentő / fecskendőt, hogy biztosan a megfelelő adagot. Ne használjon háztartási kanállal.

A gyorsan oldódó tabletták, rágni vagy lehetővé teszik, hogy feloldja a nyelv, majd lenyelni vízzel vagy víz nélkül. Mert rágótabletta, rágni alaposan lenyelés előtt.

Ne törje vagy rágja kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta. Ellenkező esetben engedje el a gyógyszer egyszerre, növelve a mellékhatások. Továbbá, nem ketté a tablettákat, ha olyan törővonal és kezelőorvosa vagy gyógyszerésze ezt nem mondja, hogy erre. Nyelje le az egész, vagy osztott tabletta összetörése nélkül vagy rágás.

Mert pezsgőtabletta, feloldja a dózist az ajánlott mennyiségű vízzel, majd igyon.

Fájdalomcsillapítók működnek a legjobban, ha használják őket, mint az első jelei a fájdalom előfordulhat. Ha várni, amíg a tünetek el nem romlott, a gyógyszeres kezelés nem működik olyan jól.

Ne szedje ezt a gyógyszert láz több mint 3 nap, ha az orvos utasítása szerint. A felnőttek, ne szedje ezt a terméket fájdalom több mint 10 nap (5 nap gyermekeknél), kivéve, ha az orvos utasítása szerint. Ha a gyermek a torokfájás (különösen a magas láz, fejfájás, vagy hányinger / hányás), forduljon orvoshoz azonnal.

Tájékoztassa orvosát, ha a tünetek fennmaradnak, illetve súlyosbodnak, vagy ha új tünetek lépnek fel. Ha úgy gondolja, lehet, hogy egy komoly orvosi problémát, kérjen orvosi segítséget azonnal.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Ez a gyógyszer általában nincs mellékhatása. Ha bármilyen szokatlan hatást, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez azonnal.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Meghozatala előtt acetaminofen, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

A termék használata előtt, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: májbetegség, rendszeres használata / túlzott alkoholfogyasztás.

Folyékony termékek, rágható tabletták, vagy oldunk / pezsgőtabletta tartalmazhat cukrot vagy aszpartámot. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg, phenylketonuria (PKU), vagy egyéb olyan körülmény, amely előírja, hogy korlátozza / elkerülje ezeket az anyagokat a diéta. Ha a fenti feltételek bármelyike, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes, mielőtt ezt a gyógyszert.

Paracetamol bejut az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt mell -feeding.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Egy termék, amely kölcsönhatásba léphet a drog: ketokonazol.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok, ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: hányinger, hányás, étvágytalanság, izzadás, gyomor / hasi fájdalom, nagyfokú fáradtság, sárguló szemmel / bőr, sötét vizelet.

Acetaminophen nem okoz a gyomor és a bél fekély, hogy az NSAID-ok, például az aszpirin, ibuprofén, naproxén okozhat. Azonban a paracetamol nem csökkenti duzzanat (gyulladás), mint a nem szteroid gyulladásgátlók. Beszélje meg orvosával, és a további részletek, hogy melyik gyógyszert lehet az Ön számára.

Ha szed ezt a gyógyszert, menetrend és bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.