acetilcisztein belélegzés, szájon / porlasztás

Terápiás Osztály: nyákoldó

Használja a acetilcisztein

Kémiai Osztály: Aminosav

Acetilcisztein használják bizonyos tüdőbetegségek, ha nagyobb mennyiségű váladék teszi légzés nehéz. Acetilcisztein folyékonnyá (elvékonyodik) vagy feloldódik nyálka úgy, hogy lehet felköhögött. Előfordul, hogy a nyálka lehet szükség leszívatjuk.

acetilcisztein csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert acetilcisztein, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a acetilcisztein vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Bár nincs specifikus információ összehasonlításával használata acetilcisztein gyermekekben használható más korcsoportokban, acetilcisztein várhatóan nem okoz más mellékhatásokat vagy problémák gyermekeknél, mint ez a felnőtteknél.

Számos gyógyszer nem vizsgálták kifejezetten az idős emberek. Ezért nem lehet ismert, hogy azok pontosan ugyanúgy ők a fiatalabb felnőttek vagy ha okozhatnak különböző mellékhatásokat vagy probléma az idős emberek. Nincs konkrét információk összehasonlításával használata acetilcisztein az idősek felhasználásával más korcsoportokban.

Használata előtt acetilcisztein

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed acetilcisztein, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata acetilcisztein bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használata acetilcisztein. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja acetilcisztein csak az utasítások szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Ha ön használ acetilcisztein otthon, győződjön meg róla, hogy pontosan megértsük, hogyan kell használni. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Használat után acetilcisztein, próbálja meg köhög fel a meglazult vagy vékonyított nyálka. Ha ez nem működik, akkor lehet, hogy leszívják. Ez megakadályozza, hogy túl sok nyálka kiépítése a tüdőben. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

Az adagot a acetilcisztein különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú acetil. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag acetilcisztein, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a hűtőszekrényben. Nem fagyasztható.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Tárolja bontatlan üveg acetilcisztein a hűtőben. Nem fagyasztható. Egy nyitott ampulla gyógyszert kell használni azonnal.

A felnyitott tartály után ki kell dobni 4 nap.

Ha állapota nem javul, vagy ha rosszabb lesz, kérdezze meg orvosát.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Helyes használata acetilcisztein

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Azoknál a betegeknél, maszk segítségével inhalálásra az acetilcisztein: a maszk hagyhat mivoltának az arcodra. Ezt el lehet távolítani vízzel.

Amikor használja acetilcisztein, akkor előfordulhat, hogy a gyógyszer kellemetlen illata van az elején. Azonban ez a szag elmúlik hamar használata után a gyógyszert.

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Óvintézkedések használat közben acetilcisztein

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Paracetamol túladagolás acetilcisztein, Mucomyst, Acetadote, Mucomyst-10

Köpködés acetilcisztein, Robitussin Köhögés + mellkasi torlódás DM, Mucinex DM, Mucomyst, dextrometorfán / guaifenezin, Tussin DM, DM Mucinex Maximum Strength

Diagnosztikai Bronchograms acetilcisztein, Mucomyst, Mucomyst-10

acetilcisztein Side Effects

acetilcisztein