acitretin

Acitretin, aktív metabolitja az et-retinát, a teratogén és súlyos magzati rendellenességekről számoltak kezelés alatt és után befejezését. Használja a nők számára kell fenntartani, nem terhes betegek súlyos psoriasis, amely nem reagál az alternatív kezeléseket, vagy ha az alternatív kezelések ellenjavallt. Acitretint ellenjavallt fogamzóképes nők számára, kivéve, ha az összes alábbi feltétel teljesül: 1) két negatív vizelet vagy szérum terhességi teszt (érzékenység legalább 25 milli-nemzetközi egység / ml) a vizsgálat megindítása előtt, az első teszt egy próbafelvételt, a második teszt egy megerősítő vizsgálat során elvégzett első 5 nap során a menstruáció előtti kezelés megkezdése vagy végezni, legalább 11 nappal azután, hogy a védekezés nélküli szex amenorrhoea betegek kezelés megindítása 7 napon belül a második negatív terhességi teszt, recept acitretin korlátozódik 1 hónapra elegendő 2) terhességi tesztet meg kell ismételni a kezelés idején havonta az érzékenysége legalább 25 milli-nemzetközi egység / ml és a mérési eredmény negatívnak kell lennie, mielőtt megkapta a receptet a hónapot követő kezelés abbahagyása, a terhességi teszt legyen ismételt 3 havonta legalább 3 év, 3) elkötelezettség a 2 hatékony fogamzásgátló (kivéve a tabletta) egyszerre legalább 1 hónappal a vizsgálat megindítása előtt, alatt és legalább 3 évig a kezelés leállítását követően, kivéve szaporodási állapota az posthysterectomy vagy posztmenopauzális 4) havi tanácsadás a gyógyszert felíró terápia alatt és minden 3 hónapban legalább 3 évig abbahagyása után a fogamzásgátlásról és viselkedés kapcsolódó fokozott kockázata a terhesség. Elkerülése orbáncfű alatt a hormonális fogamzásgátlás és aláírt beteg megállapodás / beleegyezési nyilatkozat, amely magában foglalja a figyelmeztető, hogy tartózkodjanak a fogyasztás az etanol vagy etanol-tartalmú italok alatt és 2 hónapig a kezelés befejezése után, illetve elkerüljük a terhesség a kezelés kezdetén, közben és legalább 3 évig a kezelés befejezése után. A terhesség megelőzése Aktívan Szükséges kezelés alatt és után (Do Your P.A.R.T) program követelményeinek állnak rendelkezésre www.soriatane.com/doyour-part-Program.html vagy 1-888-784-3335. A férfiak és a nők kerüljék a véradás során és még legalább 3 évig acitretin kezelés. Minden betegnek meg kell kapnia a gyógyszeres kezelés útmutatóban minden alkalommal acitretinnel adagoljuk. Acitretin is összefüggésbe hozták súlyos hepatotoxicitás. Enyhe és reverzibilis, súlyos és halálos kimenetelű esetek hepatoxicity számoltak be.

Használja a acitretin

Terápiás Osztály: antipsoriaticus

Kémiai Osztály: A retinoid

Acitretin nem alkalmazható a nők kezelésére, akik képesek ellátni a gyermekek, kivéve, ha más kezelési formák kipróbáltak első, de nem sikerül. Acitretin tilos szedni a terhesség alatt, mert születési rendellenességeket okoz az emberben. Ha képesek ellátni a gyermekek, akkor nagyon fontos, hogy elolvassa, értelmezze, és kövesse a terhesség figyelmeztetések acitretin.

acitretin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert acitretin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a acitretin- vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását acitretint a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt acitretin

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát acitretint az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél acitretinnel.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed acitretinnel, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata acitretin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata acitretin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Using acitretin bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja acitretinnel, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát acitretin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Nagyon fontos, hogy acitretin- csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Acitretin jön egy páciens adatlap és Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Feltétlenül kövesse ezeket az utasításokat, és kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van. Meg fogják kérni, hogy írja alá a beleegyező nyilatkozatot, mielőtt megkezdése figyelembe acitretin azt mutatják, hogy érti az utasításokat.

Lesz tájékoztatást kell adni a Do Ön P.A.R.T. programot, amely más néven a terhesség megelőzése Aktívan Szükséges kezelés alatt és után a program. Ez fontos információ, hogyan lehet megelőzni a terhességet használata közben acitretin. Kérdezze meg erről orvosát programot, ha bármilyen kérdése van.

Ez a legjobb, hogy acitretin egy főétkezés.

A nők esetében, acitretin- születési rendellenességeket okozhatnak. Annak érdekében, hogy Ön nem terhes a kezelés megkezdése előtt, az orvos fogja kérni, hogy

A nők, akik képesek ellátni a gyermekek kell használni a két hatékony formája fogamzásgátló együtt legalább 2-3 év után idő előtt abbahagyja az acitretin, hogy segít megelőzni a nem kívánt terhesség. Ha nem hiszem, hogy ez ésszerű, vagy úgy érzed, nem tudja ezt, beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi szedni acitretin.

Meg nem oszthatja meg acitretin- mással, mert a kockázat születési rendellenességek és más súlyos mellékhatások.

A dózis acitretin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú acitretin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag acitretin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata acitretin

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a acitretint megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Using acitretin míg terhes okozhat nagyon súlyos születési rendellenességeket okoz. Ki kell használni a 2. formája fogamzásgátló együtt 1 hónap múlva kezdődő acitretin, az egész eset, hogy a kezelendő acitretinnel, és 3 évvel azután, hogy vegye az utolsó adag acitretin. Meg kell, hogy 2 negatív terhességi teszt, hogy biztosan nem terhes, mielőtt elkezdené alkalmazni acitretin. Azt is el kell, hogy a terhességi tesztet a kezelés idején havonta, és 3 havonta 3 év után abbahagyja a gyógyszer szedését. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a acitretinnel, hagyja abba a szedését, és értesítse orvosát azonnal.

Ne használja a metotrexát (Rheumatrex®, Trexall®) vagy tetraciklin gyógyszer fertőzés kezelésére (mint például a doxiciklin, minociklin, tetraciklin, Minocin® vagy Vibramycin®) használata közben acitretin. Ezen gyógyszerek együtt okozhat nem kívánt mellékhatásokat.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert ellenőrzése nélkül előbb orvosával. Ez magában foglalja a vitaminok, növényi termékek, vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek. Egyes ilyen gyógyszerek vagy táplálék-kiegészítők (pl orbáncfű) előfordulhat, hogy a fogamzásgátló tabletták nem működik.

Óvintézkedések használat közben acitretin

Ne vegyen vitamin, vagy bármilyen kiegészítő, amely vitamin használata közben acitretinnel, ha másképp nem az orvos utasítása szerint. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

A bőr állapota javulhat, vagy rosszabbodnak az első néhány hét kezelés, és azt is, hogy némelyik bőrirritációt a gyógyszert. Folyamatos használatával a várható bőrirritáció csökkenni fog néhány hét után. Kérdezze meg orvosát, ha a bőrirritáció rosszabbá válik, vagy ha a bőr állapotát nem javul belül 8-12 hét.

A nők, akik képesek ellátni a gyermekek kell kerülni minden formáját alkoholt, míg szednek acitretin és 2 hónappal azután, hogy hagyja abba. Nem szabad enni ételek, italok inni, vagy olyan gyógyszert szed, amely tartalmaz alkoholt. Az alkoholfogyasztás teszi a gyógyszer marad a szervezetben hosszabb ideig, és növeli az esélyét a mellékhatások miatt. Ha egy nő fogyaszt alkoholt a acitretin kezelés, ő meg úgy késlelteti a terhesség hosszabb ideig 2-3 év. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van ezzel.

Ne vért a kezelés során acitretinnel, 3 évig a kezelés után, vagy más módon az orvos utasítása szerint. A nők, akik képesek ellátni a gyermekek nem kapnak vért tartalmazó gyógyszer.

Máj problémák fordulhatnak elő használata közben acitretin. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: hasi vagy gyomorfájdalom vagy érzékenység, agyag színű széklet, sötét vizelet, csökkent étvágy, láz, fejfájás, viszketés, étvágytalanság, hányinger és hányás, a bőr bőrkiütés, duzzanat a láb vagy az alsó lábszár, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr.

Acitretin okozhat a csont vagy izom problémák, így ízületi fájdalom, izomfájdalom vagy merevség, vagy nehezen mozog. Lehet, hogy fáj alatt könnyebben durva sport. Lehet sokkal lassabban gyógyulnak.

Acitretin homályos látást okozhat vagy csökkenését éjjellátó (farkasvakság). Az éjszakai vakságot okozhat hirtelen. Ne vezessen, ne használjon gépeket, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem tudja, hogy jól. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha látászavarok.

acitretin Side Effects

acitretin

Acitretin okozhat szemszárazság. Kontaktlencse viselése válhat kényelmetlen használata közben acitretin. Annak érdekében, hogy enyhíti a száraz szem, kérdezze meg orvosát, hogy használhat-kenő megoldás, mint a műkönny. Ha súlyos szemirritáció vagy gyulladás lép fel, kérdezze meg orvosát.

Acitretin okozhatja szárazság a száj, az orr és a torok. Ideiglenes enyhítésére szájszárazság, használat cukormentes cukorkát, vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Ha azonban a szájszárazság tovább több mint 2 hétig, kérdezze meg orvos vagy fogorvos. Folytatva a szájszárazság is növeli az esélyét a fejlődő fogászati ​​betegségek, beleértve a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Ne tegye ki a bőrt, hogy a szél, a hideg időjárás és a napfény, még felhős napon. Bőre hajlamosabbak a leégés, szárazság, vagy irritáció, különösen az első 2 vagy 3 hétig. Akkor ne hagyja abba acitretinnel, kivéve, ha a bőrirritáció túlságosan szigorú. Ne használjon napfénylámpát vagy szolárium. A fényvédő krémek vagy fényvédő a napvédő faktor (SPF), legalább 15 rendszeresen. Viseljen védőruházatot és kalapot, és marad a közvetlen napsugárzástól, különösen óra között 10:00 és 03:00

Kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli, akkor ne a bőr termékek, amelyek irritálhatják a bőrt. Néhány példa

A diabeteses betegek

Hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel, amikor használja acitretin. Tájékoztassa orvosát azonnal ha hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, láz, vagy szédülés.

Acitretin okozhat néhány ember, hogy izgatott, ingerlékeny, vagy jelenítse meg más rendellenes viselkedést. Ez is okozhat néhány ember, hogy az öngyilkossági gondolatok és tendenciák vagy arra, hogy többet nyomott. Ha Ön vagy gondozója bármelyikét észleli ezeket a mellékhatásokat, kérdezze meg orvosát azonnal.

Hívja fel orvosát azonnal, ha láza van, felhős vizelet csökkenése vagy növekedése a vizelet mennyiségét, ájulás, szédülés, hányinger, hasi fájdalom, vagy duzzanat a kezek, bokák, lábak vagy alsó lábszárát. Ezek lehetnek a tünetek egy ritka, de súlyos állapot, az ún kapilláris szivárgás szindróma.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Psoriasis Humira metotrexát, Remicade, ciklosporin, Stelara infliximab, adalimumab, Soriatane, Trexall, Neoral Gengraf, Rasuvo usztekinumab, Otrexup, Inflectra, prednizolon, triamcinolon, dexametazon, metilprednizolon, hidrokortizon helyi kalcitriol helyi, Kenalog