Aclasta iv injekció: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Aclasta?

Aclasta használják kezeli a Paget-kór és a postmenopausalis osteoporosis.

Aclasta is fel lehet használni más célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Orvosa javasolhatja, hogy van egy fogászati ​​vizsga megelőző fog és az íny ellátás, mielőtt elkezdi a kezelést Aclasta. Ez különösen fontos, ha a rák, ha kemoterápiás vagy szteroidokkal, vagy ha rossz fogászati ​​egészség.

Fontos információ

Egyesek a hasonló gyógyszerekre Aclasta alakultak csontvesztés az állkapocs, más néven az állkapocs necrosis. Betegség tünetei lehetnek állkapocs fájdalom, duzzanat, zsibbadás, laza fogak, íny fertőzés, vagy lassú gyógyulás után sérülés vagy műtét érintő íny. Lehet nagyobb valószínűséggel alakul ki az állkapocs necrosis ha rákos vagy már részesült kemoterápiában, sugárzás, vagy szteroidokat. Egyéb kapcsolódó feltételek az állkapocs necrosis közé véralvadási zavarok, vérszegénység (alacsony vörösvérsejtszám), és a már meglévő fogászati ​​problémák.

Akkor sem kap Aclasta ha

alacsony kalciumszint a vérben; vagy

ha terhes vagy szoptat.

Mielőtt Aclasta-t kapó

Zometa és Reclast két különböző márkájú zoledronsav. Nem kellene kezelni Reclast ha már megkapta Zometa. Fogadása előtt Reclast injekciót, tájékoztassa orvosát, ha már Zometa kezelést kap.

Mielőtt Aclasta-t kapó, közölje orvosával, ha van

aszpirin-érzékeny asztmás

a pajzsmirigy vagy mellékpajzsmirigy rendellenesség

zavarban szenved (képtelen elnyelni ételek, tápanyagok megfelelő)

kórtörténetében műtéti eltávolítása része a belekben

csontrák; vagy

Orvosa javasolhatja, hogy van egy fogászati ​​vizsga megelőző fog és az íny ellátás, mielőtt elkezdi a kezelést Aclasta. Ez különösen fontos, ha a rák, ha kemoterápiás vagy szteroidokkal, vagy ha rossz fogászati ​​egészség.

Egyesek a hasonló gyógyszerekre Aclasta alakultak csontvesztés az állkapocs, más néven az állkapocs necrosis. Betegség tünetei lehetnek állkapocs fájdalom, duzzanat, zsibbadás, laza fogak, íny fertőzés, vagy lassú gyógyulás után sérülés vagy műtét érintő íny.

Lehet nagyobb valószínűséggel alakul ki az állkapocs necrosis ha rákos vagy már részesült kemoterápiában, sugárzás, vagy szteroidokat. Egyéb kapcsolódó feltételek az állkapocs necrosis közé véralvadási zavarok, vérszegénység (alacsony vörösvérsejtszám), és szájsebészeti vagy már meglévő fogászati ​​problémák.

Aclasta injekcióként tűn keresztül helyezik be a vénába. Akkor kapja injekció klinikán vagy kórházban. A gyógyszert kell adni lassan keresztül IV infúzióval, és hogy legalább 15 percet vesz igénybe.

Aclasta néha csak egyszer évente. Kövesse az orvos utasításait.

Orvosa, hogy vegyen egy kalcium és / vagy D-vitamin kiegészítés közben kezelik Aclasta. Gondosan kövesse az orvos utasításait a típusát és erősségét a kalcium, hogy.

Az biztos Aclasta segíti az Ön állapotát, és nem okoz káros mellékhatásokat, a vér vizsgálni kell rendszeresen. Ön veseműködése is vizsgálni kell. Fontos, hogy ne hagyjon ki egyetlen tervezett látogatások orvosával.

Forduljon orvosához, ha kihagy egy adag Aclasta.

urinating szokásosnál kevesebbet, vagy egyáltalán nem

izomgörcsök, zsibbadt vagy bizsergető érzés (főleg a szád körül)

láz, hidegrázás, izomfájdalmak, influenzás tünetek

Hogyan Aclasta beadása?

sápadt bőr, könnyű zúzódás, szokatlan gyengeség; vagy

súlyos ízületi, csont, vagy izomfájdalom.

Kevésbé súlyos Aclasta mellékhatások a következők lehetnek

köhögés

étvágytalanság, hányinger, hányás

hasmenés, székrekedés

fejfájás, fáradtságérzés

enyhe ízületi vagy izomfájdalom; vagy

bőrpír vagy duzzanat, ahol a tűt helyeztek.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Mondja el orvosának, ha bármilyen szokatlan vagy kellemetlen mellékhatása.

Mielőtt Aclasta-t kapó, közölje orvosával, ha bármilyen az alábbi gyógyszerek

vizelethajtó (víz pirulát)

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

egy antibiotikum, például amikacin (Amikin), gentamicin (Garamycin), kanamicin (Kantrex), neomicinre (Mycifradin, Neo-Fradin, Neo-Tab), netilmicin (Netromycin), sztreptomicin, tobramicin (Nebcin, Tobi)

Mi történik, ha túladagolás?

Más gyógyszerek, amelyek károsíthatják a vesét, mint például a pentamidin (Nebupent), takrolimusz (Prografot), amfotericin B (Fungizone, AmBisome, Amphotec Abelcet), capreomycint (Capastat), rifampicin (Rifadin, Rimactane, Rifater), vancomycin (Vancocín, Vancoled), aciklovir (Zovirax), adefovir (Hepsera), cidofovir (Vistide), vagy foszkarnet (Foscavir); vagy

daganatellenes gyógyszer, például aídeszieukin (Proleukin), karmusztin (BiCNU, Gliadel), ciszplatin (Platinol), ifoszfamid (Ifex), oxaliplatin (eioxatin), plikamicin (Mithracin), streptozocin (Zanosar), talidomid (Thalomid), vagy a tretinoin (Vesanoid ).

Mit kell elkerülni?

Ez a lista nem teljes, és lehet más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba léphet Aclasta. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket használ. Ez magában foglalja a vitaminok, ásványi anyagok, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Ne kezdj egy új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

Aclasta mellékhatások

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Csontritkulás hidroklorotiazid, alendronát, Fosamax, ösztradiol, kalcium-karbonát, a Prolia

Paget-kór alendronát, Fosamax, Actonel, Reclast, Zometa, kalcitonin

Oszteolitikus csontmetasztázisokat szilárd tumorok Xgeva, Reclast, Zometa, denoszumab zoledronsav

Osteolytikus csontelváltozások myeloma multiplex Reclast, Zometa, a zoledronsav, Aredia, pamidronáttal

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Aclasta?

Aclasta (zoledronsav)