acne gyógyszerek: tretinoin, antibiotikumok, benzoil-peroxid, és egyéb

A gyógyszerek segítenek kezelni a severit; és frekvencia o; akne kitörések. Számos gyógyszer áll rendelkezésre; A kezelés attól függ, hogy milyen típusú akne van (pattanás, whiteheads, mitesszerek, o, cisztás elváltozások). Ezek a gyógyszerek javítják ACN; által

A kezelés az akne függ whethe; gyulladás vagy baktérium van jelen. Néhány ACN; az csak vörös dudorok a bőrön nem nyílt sebek (comedonal acne); Helyi krémek és testápolók működnek a legjobban az ilyen típusú akne. De ha a baktériumok o; gyulladás van jelen a nyílt sebek, orális antibiotikumok vagy izotretinoin ma; jobban működnek.

A leggyakoribb típusú gyógyszerek, hogy az orvosok minket; akne kezelésére tartalmazzák

Ha Ön terhes, beszéljen t; orvosával arról, hogy kell-e az antibiotikumokat az akne. Som; antibiotikum nem biztonságos, hogy a terhesség alatt.

Több mint tim; a baktériumok rezisztenssé válhatnak az antibiotikumokkal, ami azt jelenti, hogy az antibiotikum; már nem hatékonyak megölése vagy ellenőrző okozó baktériumok th; pattanás. Ez calle; gyógyszer-rezisztencia. Amikor ez bekövetkezik, a különb; antibiotikum lehet használni.

Kihúzása, a bőr pórusait, és megállás őket ide-oda; egyre csatlakoztatva olajjal (tretinoin, ami értékesítik a; Retin-A); Elpusztítja a baktériumokat (antibiotikumok); Csökkentése th; mennyiségű bőr olaj (izotretinoin); Hatásának csökkentésére hormon; termelő pattanások (bizonyos orális fogamzásgátló tabletták a nők számára).

Benzoil-peroxid, mint például Brevoxyl O; triaz; Szalicilsav, például Propa pH-érték vagy Stridex; Helyi és orális antibiotikumok, mint például a klindamicin, a doxiciklin, erythromyci; és tetraciklin; Aktuális retinoid gyógyszer, mint például tretinoi; (Retin-A), adapalene (Differin) és tazarotén (Tazorac); Azelainsav, mint például Azelex, egy Topica; krém; Az izotretinoin, orális retinoid; Alacsony dózisú fogamzásgátló tabletták, Contai; ösztrogén (például Estrostep, Ortho Tri-Cyclen, o, Yaz), amely jól működik a mérsékelt akne a nők és a premenstruációs fellángolások; Androgén-blokkolók, mint például a spironolakton. Androge; blokkolók hasznos lehet kezelésében akne. Ezek a gyógyszerek csökkentik a mennyiségét O; faggyú (olaj) készült el a pórusokat.