acticort 100 helyi: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): Hydrocortisone

Ez a gyógyszer kezelésére használják a különböző bőrbetegségek (például, rovarcsípések, méreg tölgy / borostyán, ekcéma, dermatitis, allergia, bőrkiütés, viszketés a külső női nemi szervek, anális viszketés). A hidrokortizon csökkenti a duzzanatot, viszketést és bőrpírt, hogy előfordulhat az ilyen típusú körülmények között. Ez a gyógyszer enyhe kortikoszteroid.

Sok hidrokortizon termékek. Sok lehet recept nélkül is kaphatók. Egyes termékek esetében a recept. Beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével a választott termék, ami a legjobb az Ön számára.

Használja ezt a gyógyszert a bőrön csak. Azonban ne használja az arcon vagy a hónalj, csak ha erre az orvos által. Egyes termékek célja, hogy kell használni a fejbőrön különböző körülmények között. Ahhoz, hogy helyesen használja ezeket a termékeket, kövesse az utasításokat a termék csomagolásán.

Mossa meg és szárítsa meg a kezét használat előtt. Tiszta és száraz az érintett területet. Ha a krém vagy hab, jól rázza, mielőtt elkezdi használni. Ha használja a spray, ellenőrizze a termék csomagolásán, hogy ha fel kell rázni minden használat előtt. Tegyen egy kis mennyiségű gyógyszert az érintett területen, és finoman dörzsölje be, általában legfeljebb napi 4 alkalommal, vagy az orvos utasítása szerint, vagy a termék csomagolásán. Adagolás és a kezelés időtartama attól függ, hogy milyen típusú a kezelendő állapot. Ne kötés, borító, vagy csomagolja be a területet, csak ha erre az orvos által. Ha használt vagy annak közelében a pelenka területen egy csecsemő, ne használjon testhezálló pelenkák vagy műanyag nadrágot.

Alkalmazása után a gyógyszert, mossa meg a kezét, kivéve, ha a kezek kezelik. Ne kerüljön ezt a gyógyszert a szem, az orr, vagy a szájába. Ha ön kap a gyógyszert ezeken a területeken, öblítse le bő vízzel. Ha irritáció lép fel, vagy szűnik meg, forduljon orvosához azonnal.

Használja ezt a gyógyszert csak az állapot, amelyre ez volt az előírt, vagy olyan betegségben, amely szerepel a termék csomagolásán. Ne használja hosszabb ideig, mint rendező a termékcsomag vagy orvosához.

Tájékoztassa orvosát, ha a tünetek fennmaradnak, illetve súlyosbodnak, 7 nap után, vagy ha úgy gondolja, hogy egy komoly orvosi probléma.

Szúró, égő érzés, irritáció, szárazság, vagy bőrpír az alkalmazás helyén előfordulhat. Akne, szokatlan szőrnövekedést, “haj dudorok” (szőrtüszőgyulladás), a bőr elvékonyodása / elszíneződése, vagy striák is előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Ha a kezelt területen kezd vérezni, főleg, ha használja ezt a terméket, anális viszketés, keresse fel orvosát azonnal.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Használata előtt hidrokortizon, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy más kortikoszteroidok (például prednizolon, triamcinolon, vagy ha bármilyen más allergiás. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Kérje gyógyszerésze további részletekért.

Ha bármilyen egészségügyi problémát, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez, mielőtt ezt a terméket.

Ha a viszketés, a külső női nemi szervek hüvelyi folyás, konzultáljon orvosával, mielőtt ezt a terméket.

Ne használja, ha van egy fertőzés vagy fájó a kezelendő területre. Bőrfertőzések válhat rosszabb, ha ezt a gyógyszert használják. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha a bőrpír, duzzanat, vagy irritáció nem javul.

Gyermekek érzékenyebbek lehetnek a hatását a túl sok kortikoszteroid gyógyszert. Beszélje meg orvosával a további részletekért.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer bejut az anyatejbe, amikor a bőrre. Hasonló gyógyszerek átjut az anyatejbe, ha szájon át. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Ha szed ez a termék az orvos irányában, az orvos vagy gyógyszerész lehet, hogy már tisztában az esetleges gyógyszerkölcsönhatások és figyelemmel kíséri, hogy az nekik. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer ellenőrzése előtt meg orvosát vagy gyógyszerészét először.

Ha az orvos által felírt, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és vény nélkül kapható / növényi termékek használhat használata előtt ezt a terméket.

Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ez a gyógyszer lenyelése ártalmas. Ha nyelési vagy túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Ha az orvos által felírt, használja ezt a gyógyszert az aktuális állapot csak. Ne használja azt később más bőrproblémák kivéve ha orvosa erre az orvosa. Egy másik gyógyszert lehet szükség azokban az esetekben.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ha kihagy egy adagot, pótolja, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Lásd a tárolási információkat a csomagoláson feltüntetett. Fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Ha bármilyen kérdése van a tároló, kérdezze meg gyógyszerészét. Tartsa a gyógyszereket távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.