actifed plusz orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Egy összetevő ebben a terméket acetaminofen. A túl sok paracetamol okozhat súlyos (akár halálos) májbetegség. Felnőttek nem több, mint 4000 mg (4 gramm) acetaminofen egy nap. Emberek májproblémák és a gyermekek kevesebb paracetamol. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy mennyi paracetamol biztonságos hoz.

Ne használjon semmilyen más gyógyszert tartalmazó paracetamol megkérdezése nélkül orvosával vagy gyógyszerészével az első. Paracetamol sok recept nélkül kapható és vényköteles gyógyszerek (például a fájdalom / láz gyógyszerek vagy köhögés -és-hideg). Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer, hogy ha tartalmaznak acetaminofen, és kérdezze meg gyógyszerészét, ha nem biztos benne.

Orvoshoz azonnal, ha túl sok paracetamol (túladagolás), akkor is, ha jól érzi magát. A túladagolás tünetek közé tartozik a hányinger, hányás, étvágytalanság, izzadás, gyomor / hasi fájdalom, nagyfokú fáradtság, sárguló szemmel / bőrrel és sötét vizelet.

Napi alkoholfogyasztás, különösen, ha együtt paracetamol, az károsíthatja a májat. Kerülje az alkohol.

Ez a kombináció a gyógyszert használnak, hogy ideiglenesen kezelésére által okozott tünetek a nátha, influenza, allergiák, vagy egyéb légzési betegségek (mint például sinusitis, bronchitis). Dekongesztánsok enyhítheti orrdugulás, orrmelléküreg, fül torlódás tüneteket. Paracetamol (APAP) egy nem-aszpirint fájdalomcsillapítóval és lázcsillapító. Az antihisztaminok segítenek enyhíteni könnyező szem, szemviszketés / orr / torok, orrfolyás, tüsszögés és.

Köhögés -és hűtött termékek esetében nem igazolták, hogy biztonságos vagy hatékony fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éve. Ezért ne használja ezt a terméket kezelésére megfázás tüneteit gyermekek 6 évnél fiatalabb, kivéve, ha kifejezetten azt az orvos. Egyes termékek (mint például a hosszú hatású tabletta / kapszula) nem javallott gyermekek 12 évnél fiatalabb. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét további részleteket a termék használatával biztonságosan.

Ezek a termékek nem gyógyítja vagy lerövidíti a hossza a megfázás és okozhat súlyos mellékhatások. Kockázatának csökkentése súlyos mellékhatásokat, gondosan kövesse adagolási utasításokat. Ne használja ezt a terméket, hogy a gyermek álmos. Nem adnak más köhögés -és-hideg gyógyszert, amely tartalmazhat az azonos vagy hasonló összetevők (lásd még a gyógyszer kölcsönhatások rész). Kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét más módja, hogy enyhíti a köhögés és megfázás tüneteinek (például iszik elég folyadékot, egy párásító vagy sós orrcsepp / spray).

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Ha szed az over-the-counter termék, olvassa el és kövesse minden irányban a csomagoláson feltüntetett. Ha az orvos ezt a gyógyszert az Ön számára, veszi az orvos utasítása szerint. Ha bármilyen kérdése van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át étellel vagy anélkül, vagy az orvos utasítása szerint. Ha gyomorpanaszok bekövetkezik, akkor segíthet, hogy ezt a gyógyszert étellel vagy tejjel. Igyál sok folyadékot, ha ezt a gyógyszert, ha másképp nem az orvos utasítása szerint. A folyadék segít lazítani a nyálkát a tüdőben.

Ha használja a folyékony formában ezt a gyógyszert, gondosan mérjük az adag egy speciális mérőeszköz / kanál. Ne használjon háztartási kanalat, mert lehet, hogy nem kap a megfelelő adagot. Ha a folyadék forma a szuszpenzió, a palackot jól rázza minden adag előtt.

Ha szed a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszulák, nyelje le. Ne törje vagy rágja elnyújtott felszabadulását kapszula vagy tabletta. Ellenkező esetben engedje el a gyógyszer egyszerre, növelve a mellékhatások. Továbbá, nem osztott kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát, kivéve, ha van egy törővonal és kezelőorvosa vagy gyógyszerésze ezt nem mondja, hogy erre. Nyelje le az egész, vagy osztott tabletta összetörése nélkül vagy rágás.

Ha szed rágótabletta formájában ezt a gyógyszert, rágja meg alaposan lenyelés előtt.

Az adagolás az Ön életkora, egészségi állapota, és a kezelésre adott válasz. Ne növelje az adagot, vegye be gyakrabban, vagy használja hosszabb ideig, mint irányított. Ne adjon a gyermekek gyógyszer jelölt csak felnőtteknek.

Tájékoztassa orvosát, ha az állapot továbbra is fennáll, több mint 1 hétig, ha rosszabbodik, vagy ha ez bekövetkezik kiütéssel, tartós fejfájás vagy láz tartó több mint 3 nap. Ezek tünetei lehetnek súlyos egészségügyi probléma, és ellenőrizni kell az orvos. Attól függően, hogy a tüneteket kezelik, akkor lehet, hogy keresse fel orvosát, korábban, mint 1 hét, ha tartósan fennállnak vagy romlanak. Ellenőrizze a vonatkozó termék címkéjén, ha a kapcsolatot orvosával.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Álmosság, szédülés, homályos látás, émelygés, hányinger, idegesség, vagy szájszárazság / orr / torok előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: a mentális / hangulati változások (mint például a zavartság, hallucinációk), remegés, baj vizelés.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik ritka, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: gyors / lassú / szabálytalan szívverés, roham.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás a készítmény bármely összetevője; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Ha bármilyen a következő egészségügyi problémák, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez, mielőtt ezt a gyógyszert: légzési problémák (mint például az asztma, tüdőtágulás), cukorbetegség, glaukóma, szívproblémák, magas vérnyomás, vese problémák, májbetegségek, görcsök, gyomor / bélrendszeri problémák (például elzáródás, székrekedés, fekélyek), pajzsmirigy (hyperthyreosis), vizelési problémák (például a baj okozta vizelési megnagyobbodott prosztata, vizeletretenció).

Ez a gyógyszer tehet meg szédül vagy álmos, vagy homályos látást okozhat. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, vagy világos látást, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Kerülje az alkoholos italok.

Egyes márkák a termék tartalmaz cukrot, alkoholt, vagy aszpartám. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg, alkoholfüggőség, májbetegség, phenylketonuria (PKU), vagy egyéb olyan körülmény, amely előírja, hogy korlátozza / elkerülje ezeket az anyagokat a diéta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a termék használata biztonságos.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát, hogy szed ezt a gyógyszert.

Gyermekek érzékenyebbek lehetnek a hatását a gyógyszer. Fiatal gyermekeknél, antihisztaminok okozhat izgatottság / izgalom helyett álmosság.

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a hatását a gyógyszer, különösen a szédülés, álmosság, zavartság, székrekedés, vizelési baj, gyors / szabálytalan szívverés, vagy alvászavar. Szédülés, álmosság, alvászavar, és zavar növelheti a leesés veszélye.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Ez a gyógyszer átjut az anyatejbe, és nemkívánatos hatásai lehetnek egy csecsemő. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Egy termék, amely kölcsönhatásba léphet a drog: ketokonazol.

MAO-inhibitorok és ezt a gyógyszert okozhat súlyos (akár halálos) gyógyszer-kölcsönhatás. Kerülje a MAO-gátlók (izokarboxazid, linezolidnál, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, tranilcipromin) kezelés alatt ezt a gyógyszert. A legtöbb MAO-gátlók szintén nem vehető két hétig a kezelés előtt ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kezdje el vagy hagyja abba ezt a gyógyszert.

Az összetevők ezen termék kapható számos vényköteles és recept nélkül kapható termékek. Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például fájdalom / láz gyógyszerek, étrend támogatások, vagy a hideg / allergia termék), mert tartalmazhatnak azonos vagy hasonló összetevőket. Ezeket a gyógyszereket együtt ezt a terméket növelheti mellékhatások (mint például a gyors szívverés, emelkedett vérnyomás, vagy álmosság). Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha Ön egyéb termékek, amelyek álmosságot, beleértve az alkoholt, antihisztaminok (mint például a cetirizin), gyógyszerek aludni, vagy szorongás (például alprazolam, diazepam, zolpidem), izomlazítók, és a kábító fájdalomcsillapítók (például kodein). Kérdezze meg gyógyszerészét, használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Ne használjon semmilyen más antihisztaminok, a bőrre (mint például a difenhidramin krém, kenőcs, spray), mert megnövekedett mellékhatások léphetnek fel.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok (beleértve a vizelet 5-HIAA), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: hányinger, hányás, étvágytalanság, izzadás, gyomor / hasi fájdalom, nagyfokú fáradtság, nyugtalanság, zavartság, kipirulás, hallucinációk, sárguló szemmel / bőr, sötét vizelet, görcsök. A gyermekek, izgatottság előfordulhat az első, és ezt követheti: koordináció elvesztése, álmosság, eszméletvesztés, görcsök.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ne szedje ezt a terméket néhány nappal azelőtt, allergia vizsgálat, mert a vizsgálati eredmények is érinthet.

Ha szed ezt a terméket, menetrend és bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Tárolja egy szigorúan zárt tartályban szobahőmérsékleten között 59-86 ° F (15-30 ° C) fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Nem fagyasztható folyékony formában ezt a gyógyszert. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.