acyclovir felhasználás, az adagolás és mellékhatásai

Mi az acyclovir?

Az acyclovir kezelésére használják által okozott fertőzések a herpes vírusok, mint például a genitális herpesz, herpesz, övsömör, és bárányhimlő.

Az aciklovir is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Vegyük acyclovir teljes időtartamát az orvos által felírt. Tünetei jobb, mielőtt a fertőzés teljesen kezelni.

Fontos információ

A kezelés acyclovir kell kezdeni a lehető leghamarabb az első tünetek megjelenése (mint bizsergés, égető, hólyagok).

Herpes fertőzések ragályos és képes megfertőzni más emberek, közben is kezelik acyclovir. Ne engedje, hogy a fertőzött területek érintkeznek másokkal. Ne érjen a fertőzött területet, majd megérintette a szemét. Mosson kezet gyakran, hogy megakadályozzák halad a fertőzést másoknak.

Nem szabad szednie ezt a gyógyszert, ha allergiás aciklovir vagy valacyclovir (Valtrex). Nem szedheti az aciklovir bukkális tabletta (Sitavig), ha allergiás a tejfehérjék.

Annak érdekében, hogy az acyclovir biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

A gyógyszer szedése előtt

vesebetegség; vagy

gyenge az immunrendszere (okozta betegség vagy a bizonyos gyógyszer).

A kormány terhesség kategóriában B. aciklovir nem várható, hogy káros lehet a magzat. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez a kezelés során.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Herpes átadhatók a baba szülés közben, ha van egy genitális elváltozás, amikor a baba megszületik. Ha genitális herpesz, ez nagyon fontos, hogy megakadályozza a herpesz elváltozások a terhesség alatt. Vegye be a gyógyszerét, mint irányított a legjobban irányítani a fertőzés.

Az aciklovir átjut az anyatejbe, és káros lehet a szoptatott csecsemő. Ne szedje ezt a gyógyszert anélkül, hogy orvosával, ha szoptat egy kisbabát.

Ne adjon acyclovir bukkális tabletta egy kisgyermek vagy fulladás léphet fel.

Vegye aciklovir pontosan úgy, ahogy akkor előírt volt. Kövesse minden irányból a vényköteles címkén. Ne szedje ezt a gyógyszert, nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy hosszabb ideig.

A kezelés acyclovir kell kezdeni a lehető leghamarabb az első tünetek megjelenése (mint bizsergés, égető, hólyagok).

Rázza az orális szuszpenzió (folyadék) jól csak mielőtt mérni az adagot. Mérjük folyékony gyógyszert adagoló fecskendővel, vagy egy speciális dózis-kanál vagy gyógyszer csésze. Ha nincs egy adag eszközzel, kérdezze meg gyógyszerészét egyet.

Ahhoz, hogy a aciklovir bukkális tabletta (Sitavig)

Tartsa a tablettát a buborékcsomagolás, amíg készen áll, hogy vegye. Használjon száraz ujját, hogy távolítsa el a tablettát.

Ne rágja szét és ne nyelje le a bukkális tablettát. Helyezzük a lapos tabletta oldalán ellen felső íny mögött ajak felett a szemfog. Helyezze a tablettát ugyanazon az oldalon a száj, mint a herpesz.

Csukd be a szád, és óvatosan nyomja meg a külső ajak a tablettát, tartva ott 30 másodpercig. Ne érintse meg vagy nyomja a tablettát, ha már a helyén.

Hagyja a tablettát feloldódni a szájban a nap folyamán. Lehet enni és inni rendesen, amíg a bukkális tablettát a helyén van.

Az első 6 óra viselési idő: Amennyiben a tabletta leesik, vagy nem jól tapadnak, akkor cserélje ki egy új tablettát. Ha véletlenül lenyeli a tablettát, igyon egy pohár vizet, és új tabletta helyett.

Mondja el orvosának, ha bármilyen változás súlyát. Az aciklovir adagok súly alapján (különösen a gyermekek és a tizenévesek), és minden változás befolyásolhatja az adagot.

Igyál sok vizet szedésének aciklovir tartani a vesék működését.

Ezt a gyógyszert az előírt teljes ideig. A tünetek javíthatja, mielőtt a fertőzés teljesen kezelni. Az aciklovir nem kezeli a vírusos fertőzés, mint például az influenza vagy a nátha.

Hogyan kell acyclovir?

Által okozott károsodások herpeszvírus kell tartani a tiszta és száraz legyen. Bő ruhát visel segíthet megelőzni irritációt az elváltozások.

Tárolja szobahőmérsékleten, távol nedvességtől és a hő.

Vegye be a kihagyott adagot, amint eszébe jut. A kihagyott adagot, ha már majdnem eljött a következő adagot. Ne vegyen be újabb gyógyszert, hogy ki az elmaradt adagot.

Túladagolás tünetei lehetnek: izgatottság, görcsroham (görcsök), vagy eszméletvesztés.

Kerülje a fogmosás, a rágógumi, vagy rajta egy felső fogsor, miközben van egy bukkális tablettát a szájába. Lehet öblítse ki a száját finoman. Igyál sok folyadékot, hogy megakadályozzák a szájszárazság.

Herpes fertőzések ragályos és képes megfertőzni más emberek, közben is kezelik acyclovir. Ne engedje, hogy a fertőzött területek érintkeznek másokkal. Ne érjen a fertőzött területet, majd megérintette a szemét. Mosson kezet gyakran, hogy megakadályozzák halad a fertőzést másoknak.

A gyógyszer szedése nem akadályozza meg a tompított genitális herpesz a szexuális partner. Kerüljük közösülés közben is aktív léziók vagy az első tünetek a kitörés. A genitális herpesz még lehet ragályos keresztül “a vírusok elszaporodását” a bőrről, akkor is, ha nincsenek tünetei.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció az acyclovir: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha van

bőrbevérzéssel vagy vérzés, lila vagy piros, tűhegynyi pontok a bőr alatt; vagy

jelei a vese probléma – alig vagy egyáltalán nem vizelési; fájdalmas vagy nehéz vizelés; duzzanat a láb vagy boka; fáradtságérzés vagy légszomj.

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Gyakori acyclovir mellékhatás lehet

Mi történik, ha túladagolás?

hányinger, hányás

hasmenés

Mit kell elkerülni véve acyclovir?

általános rossz közérzet

fejfájás; vagy

szájüregi fájdalom használata közben acyclovir bukkális tablettát.

Acyclovir mellékhatások

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Az aciklovir is károsíthatja a veséket. Ezt a hatást fokozza, ha is használ bizonyos egyéb gyógyszerek, többek között: probenecid, vírusellenes szerek, a kemoterápia, a befecskendezett antibiotikumok, gyógyszer bél rendellenességek, gyógyszer, hogy megakadályozzák az átültetett szerv kilökődése, injektálható csontritkulás gyógyszert, és néhány fájdalom vagy ízületi gyulladás gyógyszereket (például aszpirin, Tylenol , Advil, és Aleve).

Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek az aciklovir, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Mondd mindegyik az egészségügyi szolgáltatók az összes gyógyszerek használata, és most bármilyen gyógyszert elkezdi vagy abbahagyja.

5.07.2014-07-14, 10:52:21

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem a kormány

Herpes simplex Abreva, Zovirax krém, kenőcs Zovirax, Blistex, dokozanoi lokális

Herpes simplex, elnyomása Valtrex, valaciklovir, lizin, Famvir, famciklovir

Herpesz Valtrex, valaciklovir, Famvir, famciklovir tetracaint helyileg, Denavir

Varicella-zoster Valtrex, valaciklovir, foszkarnet, Foscavir, GamaSTAN S / D, immunglobulin intramuscularis

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják acyclovir?

acyclovir