Addison-kór betegség

Addison-kór olyan betegség, amely akkor jelentkezik, amikor a szervezet termel elegendő mennyiségű bizonyos hormonok által termelt mellékvesék. Addison-kór, a mellékvesék termelnek túl kevés kortizol és gyakran elégtelen szintje aldoszteron is.

Más néven mellékvese-elégtelenség, Addison-kór akkor minden korcsoportban, és hatással van mindkét nemnél. Addison-kór életveszélyes.

Tünetek

Kezelés Addison-kór magában véve a hormonok, hogy cserélje ki a nem megfelelő mennyiségű tesznek a mellékvesék, annak érdekében, hogy utánozzák a jótékony hatását által termelt természetes készült hormonok.

Extrém fáradtság; A fogyás és étvágycsökkenés; Sötétebb a bőre (hiperpigmentáció); Alacsony vérnyomás, sőt ájulás; Só utáni vágy; Alacsony vércukorszint (hipoglikémia); Hányinger, hasmenés vagy hányás; Hasi fájdalom; Izom- vagy ízületi fájdalmak; Ingerlékenység; Depresszió; Body hajhullás vagy szexuális diszfunkció a nők

Addison-kór tünetei általában lassan fejlődik ki, gyakran több hónapon keresztül, és tartalmazhatnak

Néha azonban a jelek és tünetek az Addison-kór tűnhet hirtelen. Az akut mellékvese elégtelenség (Addison-krízis), a jelek és tünetek is

Keresse fel orvosát, ha jelek és tünetek, gyakran előfordul az emberek az Addison-kór, mint a

Fájdalom a hát alsó részén, a has és a lábak; Súlyos hányást és hasmenést, ami a kiszáradás; Alacsony vérnyomás; Eszméletvesztés; Magas kálium- (hyperkalaemia) és alacsony nátrium (hyponatraemia)

Orvosa segíthet meghatározni, hogy Addison-kór, vagy más betegsége is okozza ezeket a problémákat.

Sötétítés bőrterületek (hiperpigmentáció); Súlyos fáradtság; Szándékos fogyás; Emésztőrendszeri problémák, mint például hányinger, hányás és hasi fájdalom; Szédülés vagy ájulás; Só utáni sóvárgás; Izom- vagy ízületi fájdalmak

Okoz

Addison-kór eredményt, amikor a mellékvesék sérült, termelő elégtelen mennyiségű kortizol és aldoszteron gyakran is. Ezek a mirigyek fölött található a vesét. Ennek része az endokrin rendszer, az általuk termelt hormonok utasításokat ad szinte minden szerv és szövet a szervezetben.

A mellékvesék állnak két részből áll. A belső (medulla) adrenalint-szerű hormonok. A külső réteg (kéreg) termel egy csoportja nevezett hormonok a kortikoszteroidok, amelyek magukban foglalják a glükokortikoidok, mineralokortikoid és férfi nemi hormonok (androgének).

Néhány hormonok a kéreg termel létfontosságú az élethez – a glükokortikoidok és a mineralokortikoid.

Addison-kór fordul elő, amikor az agykéreg sérült, és nem termelnek hormonokat megfelelő mennyiségben. Az orvosok lásd az állapot, melyben kár, hogy a mellékvesék a primer mellékvese-elégtelenségben.

Az a tény, a mellékvesék, hogy készítsen adrenokortikális hormonok leggyakrabban az eredménye a test támadó maga (autoimmun betegség). Eddig ismeretlen okból, az immunrendszer látja a mellékvese kéreg, mint a külföldi, valami megtámadják és elpusztítják.

Diagnózis

Egyéb okok mellékvese hiba tartalmazhat

Glükokortikoidok. Ezek a hormonok, amelyek magukban foglalják a kortizol, befolyásolja a szervezet azon képességét, hogy átalakítani az élelmiszer üzemanyagok energiává, szerepet játszanak az immunrendszer gyulladásos választ, és segít a test reagál hangsúlyozni .; Mineralokortikoid. Ezek a hormonok, amelyek magukban foglalják az aldoszteron, fenntartani a szervezet egyensúlyát nátrium- és kálium tartani a vérnyomást a normál .; Androgének. Ezek férfi nemi hormonok termelődnek kis mennyiségben a mellékvesék a férfiak és nők egyaránt. Okoznak szexuális fejlődés a férfiak, és a befolyás izomtömeg, libidó és egyfajta jólét férfiak és nők egyaránt.

Kezelés

Mellékvese-elégtelenség is előfordulhat, ha az agyalapi mirigyben megbetegedett. Az agyalapi mirigy teszi nevű hormon adrenokortikotrop hormon (ACTH), amely serkenti a mellékvese kéreg, hogy készítsen a hormonok. Az elégtelen termelése ACTH vezethet elégtelen hormonok termelését általában által termelt mellékvesék, bár a mellékvesék nem sérült. Az orvosok hívja ezt a feltételt másodlagos mellékvese-elégtelenség.

Tuberkulózis; Egyéb fertőzések a mellékvesék; A rák terjedését, hogy a mellékvesék; Vérzés a mellékvesék, amelyek jelenthetnek mellékvese krízist nélkül megelőző tünetei.

Egy másik, még gyakori oka a másodlagos mellékvese-elégtelenség fordul elő, amikor az emberek, akik a kortikoszteroidok kezelésére krónikus állapotok, például asztma vagy ízületi gyulladás, hirtelen hagyja abba a kortikoszteroidok.

Vérvizsgálat. Mérési vérszint a nátrium, kálium, kortizol és ACTH az orvos számára egy kezdeti feltüntetése, hogy a mellékvese-elégtelenség okozza a tünetek. A vérvizsgálat is mérni antitestek járó autoimmun Addison-kór .; ACTH stimulációs teszt. Ez a vizsgálat magában foglalja szintjének mérésével kortizol szintje a vérben előtt és az injekció beadása után a szintetikus ACTH. ACTH jelzi mellékvesék, hogy készítsen a kortizol. Ha a mellékvesék megsérül, a ACTH stimulációs teszt azt mutatja, hogy a kimeneti kortizol válaszul szintetikus ACTH korlátozott vagy nem létező .; Inzulin indukálta hipoglikémia teszt. Alkalmanként, az orvosok azt sugallják, ez a teszt, ha agyalapi betegség egyik lehetséges oka a mellékvese-elégtelenség (másodlagos mellékvese-elégtelenség). A vizsgálat során ellenőrzi a vércukorszintet (vércukor) és a kortizol szintjét különböző időközönként injekció beadása után az inzulin. Az egészséges emberek, a glükóz szintje csökken és a kortizol szintjét növeli .; Képalkotó vizsgálatok. Orvosa akkor mennek keresztül számítógépes tomográfia (CT), a has, hogy ellenőrizze a mérete a mellékvesék és keres más rendellenességek, amelyek bepillantást nyújtanak az oka a mellékvese-elégtelenség. Orvosa azt sugallják, MRI-vizsgálat a hipofízis ha a vizsgálat azt mutatja, lehet, hogy a másodlagos mellékvese-elégtelenség.

Felkészülés egy találkozót

Ha kezeletlen Addison-kór, az Addison-krízis is kiválthatják a fizikai stressz, például sérülés, fertőzés vagy betegség.

Ült a tetején minden a vesék, a mellékvesék hormonokat termelnek, amelyek segítenek szabályozni az anyagcserét, az immunrendszer, a vérnyomás és más alapvető funkciókat. Bár kicsi, ezek a mirigyek diktálják sok, hogy mi történik a szervezetben.

Szájon át szedett kortikoszteroidok. A hidrokortizon (Cortef), prednizon vagy kortizon-acetátot lehet alkalmazni helyettesítésére kortizol. Az orvosa fludrocortisone helyére aldoszteron .; Kortikoszteroidinjekciók. Ha a beteg a hányás és nem tarthatja orális gyógyszerek, injekciók lehet szükség.

Orvosa fog beszélni először körülbelül a kórtörténet és a tünetek. Ha orvosa úgy gondolja, hogy esetleg Addison-kór, akkor megy keresztül néhány az alábbi vizsgálatok

hidrokortizon; Sóoldat; Cukor (dextróz)

Minden kezelés az Addison-kór érint a hormonpótló korrigálja a szintet a szteroid hormonok a szervezet nem termel. Néhány kezelési lehetőségeket tartalmazzák

Bőséges mennyiségű nátrium ajánlott, különösen a nehéz gyakorolni, amikor az időjárás meleg, vagy ha emésztőrendszeri zavarok, mint például a hasmenés. Orvosa azt is sugallják, átmeneti növekedését az adagot, ha szembe egy stresszes helyzetet, például egy művelet, egy fertőzés, vagy egy kisebb betegség.

Tudatában kell lennie minden előre kinevezése korlátozásokat. Abban az időben meg a kinevezést, ne felejtse el megkérdezni, hogy van valami, amit tennie kell előre, például korlátozza a diéta .; Megjegyzés le minden tünet, amit tapasztalhatsz, akkor is, ha látszólag nem kapcsolódnak az oka annak, hogy a tervezett találkozót .; Jegyezze fontos személyes információkat, beleértve a dolgok, mint a nemrég az élet megváltozik, vagy nagyobb feszültségek .; Kiírja az összes gyógyszerek, vitaminok és kiegészítők, hogy jelenleg szed vagy szedett a közelmúltban .; Vegyünk egy családtag vagy barát mellett, ha lehetséges. Néha nehéz lehet felidézni az összes információ, hogy közben egy találkozót. Valaki, aki elkíséri akkor eszébe jutott valami, amit elmulasztott, vagy elfelejtette .; Írja le egy listát a kérdést, hogy kérdezze meg orvosát.

Megküzdés és támogatás

Egy Addison krízis életveszélyes helyzetet eredményez alacsony vérnyomás, alacsony szintje a vérben a cukor és a vér magas kálium. Ez a helyzet azonnali orvosi ellátást. A kezelés általában magában intravénás injekcióval

Mi valószínűleg okozza a tüneteket vagy állapot ?; Más, mint a legvalószínűbb oka, mik oka lehet a tüneteket vagy állapot ?; Milyen vizsgálatokat van szükségem ?; Az én állapot valószínűleg átmeneti vagy krónikus ?; Mi a legjobb, amit tehet ?; Mik az alternatívák, hogy az elsődleges megközelítés, hogy te arra utal ?; Én ezeket a más egészségügyi feltételek. Hogyan lehet a legjobban kezelni őket ?; Vannak korlátozások, amit meg kell, hogy kövesse ?; Ha látok egy szakember ?; Van egy általános alternatívát a gyógyszert felíró te engem ?; Vannak-e olyan brosúrák és egyéb nyomtatott anyagok, amit viheti haza velem? Milyen weboldalak ajánlanak?

Te valószínűleg azzal kezdeni, hogy a családját az orvos vagy a háziorvos. Azonban néhány esetben, amikor telefonál, hogy hozzanak létre egy találkozót, akkor lehet hivatkozni, hogy egy endokrinológus.

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült a kinevezést. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el az orvos.

Tudjon meg többet az Addison-kór

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés előre segít, hogy a legtöbb időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Addison-kór, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni kérdéseket során a találkozó.

Mikor először kezdődik tüneteket ?; Már a tünetek is folyamatos, vagy alkalmi ?; Mennyire súlyos a tünetei ?; Mi van, ha valami, úgy tűnik, hogy javítsa a tünetek ?; Mi van, ha valami, úgy tűnik, hogy súlyosbítja a tüneteket?

További Addison-kór

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje megy át minden pontot szeretne több időt tölteni a. Orvosa kérheti

Ezek a lépések segíthetnek jobban együttműködik egy orvosi vészhelyzet, ha az Addison-kór

1

)

Carry orvosi figyelmeztető kártyát és karkötő mindenkor. Abban az esetben, ha te képtelen, sürgősségi orvosi személyzet tudja, hogy milyen ellátás van szüksége .; Tartsa extra gyógyszert praktikus. Mert hiányzik még egy nap a kezelés veszélyes lehet, ez egy jó ötlet, hogy tartsa a kis kínálat gyógyszert munkahelyen, egy nyaraló és a utazótáska, abban az esetben, elfelejtette bevenni a tablettát. Is, hogy az orvos írja elő a tűt, fecskendőt és injekciós formában kortikoszteroidok, hogy veled vészhelyzet esetén .; Tartsa a kapcsolatot orvosával. Tartsa folyamatos kapcsolatot orvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a dózisok csere hormonok megfelelő, de nem túlzott. Ha nem tartós problémái vannak a gyógyszerek, akkor szükség lehet módosításokat a dózist, illetve időzítés a gyógyszereket.