adempas orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): RIOCIGUAT

Riociguat nem alkalmazható terhesség alatt. Ez károsíthatja a magzatot. Fontos, hogy a terhesség megelőzésére, miközben ezt a gyógyszert, és 1 hónapig a kezelés után. Ezért nőbeteg kell használni megbízható fogamzásgátló kezelés alatt és után 1 hónappal a kezelés befejezése. Kérdezze meg orvosát, hogy milyen típusú fogamzásgátló használata szedése ezt a gyógyszert. Nőbetegeknek kell venni egy terhességi tesztet a kezelés megkezdése előtt, hogy egy havonta terhességi tesztet a kezelés alatt, és hogy egy terhességi tesztet 1 hónap után a kezelés végén. Ha teherbe esik, vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ahhoz, hogy megkapja ezt a gyógyszert, minden orvosok, gyógyszerészek, és a női betegek meg kell értenie, elfogadja, és pontosan kövesse a követelményeket a Adempas REMS program által kifejlesztett az FDA. Ezek a követelmények a nőbetegek az Egyesült Államokban csak. Ha él Kanadában, vagy bármely más országban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét az az ország előírásainak.

Riociguat kezelésére alkalmazzák a magas vérnyomás, a tüdő (pulmonáris hipertenzió). Azt is fel lehet használni, hogy kezeljék egy bizonyos típusú magas vérnyomás a tüdő által okozott vérrögök (krónikus thromboemboliás pulmonáris hipertenzió), ha a műtétet nem volt teljesen sikeres, vagy lehetetlen. Riociguat ellazítja és kiszélesítése erek a tüdőben, így a vér áramlását könnyebben. Csökkenteni a magas vérnyomást a tüdőben lehetővé teszi a szívet és a tüdőt, hogy jobban működnek, és javítja a képességét, hogy gyakorolja.

Olvassa el a gyógyszeres útmutatót és ha rendelkezésre áll, a betegtájékoztató által meg gyógyszerészét, mielőtt elkezdi szedni riociguat és minden alkalommal, amikor egy utántöltő. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át étellel vagy anélkül, mint az orvos utasítása szerint, általában naponta 3-szor. Az adagolás az Ön egészségi állapotát, a kezelésre adott válasz, és más gyógyszerek akkor lehet figyelembe. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét az összes használt termékek (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

Vedd ezt a gyógyszert előtt 1 órával, vagy azt követően savkötők tartalmazó alumínium vagy magnézium. Ezek a termékek megakadályozzák a test teljes mértékben felveszi riociguat.

Hogy csökkentse a kockázatot a mellékhatások (mint például az alacsony vérnyomás), orvosa utasíthatja, hogy elkezd ezt a gyógyszert alacsony dózissal, majd fokozatosan növelje az adagot. Kövesse orvosa utasításait.

Használja ezt a gyógyszert rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot belőle. Hogy ne felejtse, hogy azt ugyanabban az időben minden nap.

Ne növelje az adagot, vagy használja ezt a gyógyszert gyakrabban, mint az előírt. A feltétel nem fog javulni gyorsabban, és az a mellékhatások kockázatát növeli.

Tájékoztassa orvosát, ha az Ön állapota nem javul, vagy ha romlik.

Fejfájás, szédülés, szédülés, ájulás, szokatlan fáradtság, gyomorégés, emésztési zavar, hányinger, hányás, vagy hasmenés előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Kockázatának csökkentése érdekében a szédülés és szédülés, kelj fel lassan, amikor emelkedik ülő vagy fekvő helyzetben.

Ne feledje, hogy az orvos által felírt gyógyszeres kezelés, mert ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Ez a gyógyszer ritkán okoz súlyos vérzést. Ha bármilyen, a következő nem valószínű, de komoly jelei a vérzés, értesítse orvosát: szokatlan hüvelyi vérzés, vérköpés, vérzés körül kanül helyén, jelei gyomor / bél vérzés (mint például a fekete / véres széklet, hányás tartalmazó vér vagy külleme kávézacc), vérzés jelei az agyban (mint a súlyos fejfájás, gyengeség egyik oldalon, a test, a látászavarok, elkent beszéd, zavartság).

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Meghozatala előtt riociguat, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: a dohányzás, vagy dohányzott, alacsony vagy magas vérnyomás, egyéb elváltozásokat (például pulmonális vénaelzáródás), a súlyos veszteség a test víz (dehidráció ), egy súlyos elzáródása véráramlás ki a szív.

Ez a gyógyszer tehet meg szédül. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Limit alkoholtartalmú italok.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát minden termék használata (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

Ez a gyógyszer nem alkalmazható terhesség alatt. Ez károsíthatja a magzatot. Lásd még: figyelmeztetés részt.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt mell -feeding.

Lásd még: Hogyan használja szakasz.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Néhány termék, amely kölcsönhatásba léphet, ez a gyógyszer a következők: az aminofillin, bizonyos gyógyszerek kezelésére használt mellkasi fájdalom / angina vagy magas vérnyomás (nitrátok, mint a nitroglicerin, izoszorbid), dipiridamol, gyógyszerek kezelésére merevedési zavar-ED / pulmonális hipertónia (mint például a szildenafil , tadalafil, vardenafil), rekreációs drogok az úgynevezett “poppers” tartalmazó amil vagy butil-nitrit, teofillin.

A dohányzás csökkenti a vér ez a gyógyszer. Tájékoztassa orvosát, ha Ön dohányzik, vagy ha nemrégiben abbahagyta a dohányzást.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Laboratóriumi és / vagy klinikai vizsgálatok eredményei (mint a vérnyomás, terhességi teszt) kell végezni rendszeresen figyelemmel kíséri a haladást vagy ellenőrizze a mellékhatások miatt. Beszélje meg orvosával a további részletekért.

Ha kihagy egy adagot, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék. Kérdezze meg orvosát, ha hiányzik dózisban több, mint 3 nap egymás után.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.