adenovírus vakcina élő (orálisan) leírása és márkanevek

Adenovírus típus 4. és 7. típusú élő vakcina megelőzésére használják lázas (lázzal) akut légúti betegség (ARD) okozta adenovírus típus 4. és 7. típus Úgy működik, hogy okozza a test saját védelmét (antitesteket) a vírus ellen.

Ez a vakcina adott katonai personnels 17-50 éves korig.

Allergia

Ez a vakcina beadható csak vagy felügyelete alatt az orvos vagy más egészségügyi szakember.

Annak eldöntésében, hogy egy vakcina, a kockázatokat figyelembe a vakcina mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a vakcinát, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását adenovírus típus 4. és 7. típus élő oltóanyag gyerek 16 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását adenovírus típus 4. és 7. típus élő oltóanyag geriátriai populációban. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha megkapja az oltást, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem ezt a vakcinát, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

gyógyszer kölcsönhatások

Megkapja az oltást minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Egyéb egészségügyi problémák

Adagoló

Megkapja az oltást bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

kihagyott adag

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a vakcina beadását. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a vakcinát. Úgy szájon.

A tablettát egészben nyelje. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét őket.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ezt a gyógyszert kell adni egy fix menetrend. Ha kihagy egy adagot, vagy elfelejtette alkalmazni a gyógyszert, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerésze utasításait.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez az oltóanyag megfelelő működését, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ne szedje ezt a vakcinát, ha terhes, és nem tervezi, hogy teherbe esni követő 6 héten megkapja az oltást, annak ellenőrzése nélkül orvosával. Van esély arra, hogy ez a vakcina okozhat problémát a terhesség alatt. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, értesítse orvosát. Orvosa, hogy csatlakozzon egy terhességi regiszterben részesülő betegek ezt az oltást.

Ez az oltóanyag élő vírusok, amelyek istállót a székletben, legfeljebb 28 napon belül a vakcina és a betegséget okozhatnak másoknak, ha továbbítani. Orvosa javasolhatja módon (például megfelelő és gyakori kézmosás, különösen a jobb után székletürítés), amely segít megelőzni a vírus terjedését a többi embert.

Meg kell kerülni szoros kapcsolatot az emberek nagy a kockázata a fogása az adenovírus 28 napon belül megkapja az oltást. Emberek, akik veszélyben vannak a fogása a vírus terhes nők, gyerek 7 éves korig, valamint azok, akik a gyenge immunrendszer, amely megakadályozza, hogy a fertőzések elleni küzdelemben.

Ez az oltóanyag albumin, ami jön emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták. A kockázata, hogy a vírust gyógyszerek készült az emberi vér már jelentősen csökkent az elmúlt években. Ez az eredmény a szükséges vizsgálati humán donorok bizonyos vírusok, és a tesztelés során a gyártás ezen gyógyszerek. Bár a kockázat csekély, beszéljen orvosával, ha aggályai.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.