adenozin: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Sav 5′-adÃnylique, adenin nukleozid AdÃnine NuclÃoside, adenin-ribozid, AdÃnine ribozid, Adenosina, AdÃnosine, adenozin-foszfát, adenozin-5′-trifoszfát dinátrium-hidrogén-adenozin, adenozin-monofoszfát (AMP), AdÃnosine monofoszfát (AM ..; See All nevek Sav 5′-adÃnylique, adenin nukleozid AdÃnine NuclÃoside, adenin-ribozid, AdÃnine ribozid, Adenosina, AdÃnosine, adenozin-foszfát, adenozin-5′-trifoszfát dinátrium-hidrogén-adenozin, adenozin-monofoszfát (AMP), AdÃnosine monofoszfát (AMP), adenozin-5- monofoszfát (A5MP), AdÃnosine-5-monofoszfát (A5MP), adenozin-difoszfát (ADP), AdÃnosine-difoszfát (ADP), adenozin-trifoszfát (ATP), foszfát d’AdÃnosine; elrejtése Names

Az adenozin olyan vegyi anyag van jelen minden emberi sejtekben. Ez könnyen egyesíti foszfáttal alkotnak különböző kémiai vegyületek, beleértve az adenozin-monofoszfát (AMP) és az adenozin-trifoszfát (ATP). Az emberek használják a gyógyításban; AMP szájon kezelésére övsömör (herpes zoster fertőzés) és a vér rendellenesség, az úgynevezett porphyria cutanea tarda; ATP használják a nyelv alá, hogy növelje a fizikai energiát. Azt is intravénásan (a IV) kezelésére akut veseelégtelenség, többszörös szervi elégtelenség, a magas vérnyomás a tüdő artériák (pulmonáris hipertenzió), cisztás fibrózis, tüdőrák, fogyás rákkal, és a vérnyomás ellenőrzése érzéstelenítés alatt, és a műtét . Azt is használják a szív stressz tesztek; Az egészségügyi szolgáltatók ad adenozin intravénásan kezelésére műtéti fájdalom és idegi fájdalom, pulmonális hipertónia, és bizonyos típusú szívritmuszavar. Azt is adott a vérnyomás ellenőrzése alatt érzéstelenítés és a műtét és a szív vizsgálatok úgynevezett szív stressz tesztek; Az adenozin fecskendeznek be a tér körül a gerincvelő kezelésére idegi fájdalom; Az adenozin-foszfát adott injekció izomba (intramuszkuláris) kezelésére visszerek, bursitis, fájdalom és duzzadt inak (ínhüvelygyulladás), viszketés, a szklerózis multiplex (SM), neuropátia, övsömör (herpes zoster fertőzés), herpesz és a genitális herpesz ( herpes simplex fertőzések), és a rossz vérkeringés.

Az adenozin blokkok hibás áramkör által a szív, ami szabálytalan szívverés. Adenozin-trifoszfát (ATP) esetleg bekövetkező változások elkerülése érdekében az energia anyagcserében, hogy súlycsökkenést emberek előrehaladott rákban.

Hatékony fo; Kezelésében bizonyos típusú szívritmuszavar (a vényköteles gyógyszer intravénás); Esetleg Hatékony fo; Kezelése fogyás emberek előrehaladott rákban. Intravénás ATP úgy tűnik, hogy javítja az étvágyat, az élelmiszer-bevitelt, és az életminőség az emberek előrehaladott nem kissejtes tüdőrák és más daganatok; Sebek, általában a lábakban miatt rossz keringés (a vénás pangást fekély). Az intramuscularis AMP lehet enyhíteni folyadék-visszatartás, viszketés, duzzanat és vörösség miatt a vénás pangást fekély; Elegendő bizonyíték fo; Az övsömör (herpes zoster fertőzés). Korai kutatások azt sugallja, hogy az AMP adott injekció izomba lehet hatékony kezelésére herpes zoster (övsömör) fertőzés és megelőzésére idegi fájdalom, hogy követi ezeket a fertőzéseket. Intramuszkuláris AMP is lehet hatásos kezelésére más típusú herpesz fertőzések szerint korlátozott kutatás; Tüdőrák. Fejlődő tanulmányok azt sugallják, hogy az ATP nem hatékony kezelésére, nem kissejtes tüdőrák; Fájdalom; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát adenozin e célra.

Az adenozin biztonságosnak tűnik a legtöbb ember számára injekcióban adva képesített egészségügyi adakozók. Ez okozhat légzési problémákat és mellkasi fájdalom, különösen akkor, ha magas dózisban. Fejfájás, dobogó szívvel, alacsony vérnyomás, hányinger, izzadás, kipirulás, szédülés, alvási problémák, köhögés, és a szorongás is előfordul; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás: Nem tudunk eleget használata adenozin a terhesség és a szoptatás alatt. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; A köszvény: ATP emelheti a húgysav szintje a vérben, és a vizeletben, és ez váltja ki a helyzet a köszvény. Köszvény okoz piros, forró, érzékeny, duzzadt ízületek. Az együttes, amely leggyakrabban érintett van az alapja a nagylábujj; Szívbetegség: ATP okozhat csökkent véráramlás a szív és mellkasi fájdalom. Ez ronthatja betegek tüneteinek szívbetegségek, mint mellkasi fájdalom és a szívroham.

A szervezet lebontja az adenozin megszabadulni tőle. Dipyridamolnak (Persantine) csökkenti a lebontják az adenozin. Csökkentése a bontást adenozin szívproblémákat okozhat. Ne szedje az adenozin szed dipiridamol (Persantine).

Az adenozin lassítja a szívverést. Figyelembe karbamazepin (Tegretol) adenozin okozhat a szív verni túl lassan. Ne szedje az adenozin szed karbamazepin (Tegretol).

Köszvény okozta felhalmozódása a húgysav kristályok az ízületek. Az adenozin növelheti a húgysav a szervezetben, és lehet, hogy csökkenti a hatékonyságát gyógyszereket köszvény; Bizonyos gyógyszerek köszvény közé allopurinol (Zyloprim), a kolchicin, a probenecid (Benemid), és mások.

A metil-elzárhatja a hatással adenozin. Az adenozin gyakran használják az orvosok, hogy csinál egy tesztet a szíve. Ez a vizsgálat az úgynevezett szív stressz teszt. Abbahagyni az ivást, fekete tea vagy egyéb koffeintartalmú termékeket legalább 24 óráig, mielőtt a szív stressz teszt; A metil közé aminophyllin, koffein és a teofillin.

A következő adagot vizsgálták tudományos KUTATÁS; INTRAVENOU; Bizonyos típusú szívritmuszavar és a fogyás az emberek előrehaladott rákos: Egészségügyi szolgáltatók ad adenozin egy lövés (injekcióban). intramaszkuláris; Kezelésére sebek a lábak miatt rossz vérkeringés: Egészségügyi szolgáltatók ad adenozin intramuscularisan (injekció izomba).

Referenciák

Agteresch HJ, Dagnelie PC, Rietveld T, et al. Farmakokinetika intravénás ATP a rákos betegeknél. Eur J Clin Pharmacol 200; 56: 49-55 ..

Agteresch HJ, Dagnelie PC, van den Berg JW, Wilson JH. Adenozin-trifoszfát: létrehozni és lehetséges klinikai alkalmazások. Kábítószer 199; 58: 211-32 ..

Agteresch HJ, Dagnelie PC, van der Gaast A, et al. Randomizált klinikai vizsgálatban az adenozin-5′-trifoszfát betegekben előrehaladott nem kissejtes tüdőrák. J Nati Cancer Inst 200; 92: 321-8 ..

Agteresch HJ, Rietveld T, Kerkhofs LG, et al. Jótékony hatása az adenozin-trifoszfát a tápláltsági állapotát előrehaladott tüdőrákban szenvedő betegeknél: randomizált klinikai vizsgálatban. J Clin Oncol 200; 20: 371-8 ..

Aqel RA, Zoghbi GJ, Trimm JR, et al. Hatása koffein intravénásan on intracoronariásan beadott adenozin indukálta koszorúér hemodinamika betegek koszorúér-betegség. Am J Cardioi 200; 93: 343-6.

Eisenach JC, Curry R, ​​Hood DD. Dózisválaszát intrathecalis adenozin kísérleti fájdalom és allodynia. Aneszteziológia 200; 97: 938-42 ..

Haskell CM, Mendoza E, Pisters KM, et al. Fázis II vizsgálatban az intravénás adenozin-5′-trifoszfát, korábban nem kezelt IIIB és IV-es szint nem kissejtes tüdőrák. Invest New Drugs 199; 16: 81-5 ..

Haskell CM, Wong M, Williams A, Lee LY. I. fázisú vizsgálatban az extracelluláris adenozin-5′-trifoszfát betegek előrehaladott rák. Med Pediatr Oncol 199; 27: 165-73 ..

Jatoi A, Loprinzi CL. Adenozin-trifoszfát: segít ez a rákos betegek “nagyobb és erősebb”? J Clin Oncol 200; 20: 362-3.

Kichenin K, Seman M. krónikus orális beadása ATP modulálja nukleozid transzport és a purin anyagcsere patkányokban. J Pharmacol Ther 200; 294: 126-33 ..

Leij-Halfwerk S, Agteresch HJ, Sijens PE, Dagnelie PC. Adenozin-trifoszfát infúzió növeli a máj energetikai állapotát előrehaladott tüdőrákban szenvedő betegek: egy in vivo 31P mágneses rezonancia spektroszkópia vizsgálat. Hepatology 200; 35: 421-4 ..

Litmann L, Anderson JD, Monroe MH. Az adenozin és Aggrenox: A veszélyes kombináció. Ann Intern Med 200; 137: E-76.

Sherlock CH, Corey L. adenozin-monofoszfát kezelésére varicella zoster fertőzések: egy nagy adag óvatosság. JAMA 198; 253: 1444-5.

Sklár SH, Alexander EJ, Blue WT Bodian CA. Herpes zoster: adenozin-monofoszfát megelőzésére utáni neuralgia. JAMA 198; 254: 912.

Sklár SH, Blue WT, Alexander EJ, Bodian CA. Övsömör. A kezelés és a megelőzés a neuralgia és adenozin-monofoszfát. JAMA 198; 253: 1427-1430 ..

Sklar SH, Buimovici-Klein E. adenozin kiújuló ajakherpesz. Orális Surg Oral Med Oral Pathol 197; 48: 416-7 ..

Underwood DA. Mely gyógyszerek kell tartani, mielőtt a gyógyszeres vagy terheléses vizsgálat? Cleve Clin J Med 200; 69: 449-50.

Williams M, Jarvis MF. Purinerg és pyrimidinergic receptorok potenciális hatóanyag célokat. Biochem 200; 59: 1173-85 ..

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió