ADHD diéta: nem élelmiszer-adalékanyagok oka hiperaktivitás?

Az élelmiszer-adalékanyagok közé mesterséges színezéket, mesterséges édesítőszerek és tartósítószerek. Nincs szilárd bizonyíték arra, hogy az élelmiszer-adalékanyagok okozhat figyelem / hiperaktivitás zavar (ADHD).

Azonban a téma az élelmiszer-adalékanyagok és azok lehetséges hatásait is ellentmondásos.

Egyes vizsgálatok azt mutatják, hogy bizonyos élelmiszer színezékek és tartósítószerek növelheti hiperaktív viselkedést néhány gyermek. De a Food and Drug Administration (FDA) Food tanácsadó bizottság határozza meg, hogy a tanulmányok eddig nem bizonyultak van egy kapcsolat ételfestékeket és hiperaktivitás.

Országok különböznek, amelyen az élelmiszer színét adalékanyagok, néha élelmiszer színezékek, akkor lehetővé teszik az élelmiszerek és italok, illetve hogyan jelzett. Például az Európai Unió (EU) előírja, hogy az élelmiszerek, amelyek egyes élelmiszer színe adalékanyagokat tartalmaz egy nyilatkozatot, a címkén, hogy ezt a színt “lehet káros hatással az aktivitás és a figyelem a gyerekek.” Az FDA csak azt írja elő, hogy az FDA-hitelesített színes adalékanyagokat kell tüntetni a címkén élelmiszer.

Jobb kutatásra van szükség annak kiderítésére, hogy korlátozza bizonyos élelmiszerek vagy élelmiszer-adalékanyagok segít csökkenteni a hiperaktivitás és az ADHD tüneteit.

Beszélje meg gyermeke orvosát a előnyeiről és hátrányairól próbál olyan étrend, amely kiküszöböli az élelmiszer-adalékanyagok, hogy ha ez teszi a különbséget a gyermek viselkedését. Győződjön meg róla, az orvos vagy a dietetikus segít felügyeli az étrend. A diéta, amely megszünteti a túl sok élelmiszer egészségtelen lehet, mert esetleg nem szükséges vitaminokat és tápanyagokat.

A legjobb megközelítés az általános egészség és a táplálkozás a diéta, amely korlátozza a cukros és a feldolgozott élelmiszerek és gazdag gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, és az egészséges zsírok, mint az omega-3 zsírsavak találhatók a bizonyos fajta hal, lenmag és egyéb élelmiszerek.

Val vel

keresse fel orvosát