adjuváns terápia: a kezelés tartani a rák kiújulását

Mennyire hatékony adjuváns terápia?

Mivel ezek egyike sem kezelések teljesen ártalmatlan, ezért fontos, hogy meghatározzák a kockázatok adjuváns kezelés az előnyökkel szemben. Az alábbi tényezők segítségével és az orvos határozza meg, hogy az adjuváns terápia az Ön számára megfelelő, és ha igen, milyen típusú

Adjuváns terápia Ön számára?

Stage rák. A rák a szakaszban utal, hogy a mértékét a rák. Ha a rák igen korai szakaszában – mielőtt még volt ideje, hogy elterjedt -, akkor az esély a rák ismétlődő műtét után nagyon kicsi is lehet. Adjuváns terápia kevéssé előny ebben az esetben.

Ha a rák a későbbiekben – ha egy nagyobb tumor, vagy ha a rák átterjedt a közeli nyirokcsomók -, akkor az esélye, hogy a rák újra megjelenik, valamikor a jövőben sokkal nagyobb. Adjuváns terápia előnyösebb lehet ebben az esetben.

Más rák-specifikus változásokat. Bizonyos rákbetegségek konkrét változtatásokat saját sejtek annak a valószínűségét, hogy a rák vissza fog térni. Ha a tesztek azt mutatják, a rák nem valószínű, hogy megismétlődik, adjuváns kezelést ajánlhat kevés előny.

De, ha a vizsgálatok azt mutatják, a rák van nagyobb esélye van a visszatérő, akkor nagyobb valószínűséggel részesülnek adjuváns terápia. Orvosa kérheti speciális vizsgálatok a rákos sejteket, hogy meghatározza, az adjuváns kezelés jótékony hatású lenne.

Részesültek adjuváns terápia nem garantálja, hogy a rák nem ismétlődnek. Ez azonban csökkenti a kockázatot, hogy a rák vissza fog térni.

Ahogy már döntene adjuváns kezelés megfelelő az Ön számára, akkor érdemes a következő kérdéseket tárgyalja orvosával

Együtt, és az orvos is nyomhat ezeket a tényezőket, és dönt arról, hogy az előnyök az adjuváns terápia meghaladják a kockázatokat az Ön számára.