adrenaclick injekció: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): az adrenalin

Ezt a gyógyszert használják vészhelyzetek kezelésére nagyon súlyos allergiás reakciók rovarcsípések / harap, élelmiszerek, gyógyszerek, vagy más anyagok. Adrenalin gyorsan hat, hogy javítsa a légzést, serkentik a szív, fel csepegtető vérnyomás, fordított csalánkiütés, és csökkenti az arc, az ajkak és a torok.

Tartsuk ezt a terméket az Ön közelében mindenkor. (Lásd még a Storage részt).

Különböző márkájú ezt a gyógyszert különböző irányokba a készítmény előállítására, az injektor. Ismerje meg, hogyan kell helyesen adja ezt a gyógyszert előre, így akkor kell készíteni, ha valóban szükség van, hogy használja azt. Is tanítani egy családtag vagy gondozó, mi a teendő, ha nem adja be a gyógyszert magának. Olvassa el a betegtájékoztatót által meg gyógyszerészét, mielőtt meg kell használni adrenalin, és minden alkalommal, amikor egy utántöltő. Ha bármilyen kérdése van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ennek hatása a gyógyszeres kezelés szempontjából gyors, de nem tartós. Az injekció beadása után az adrenalin, azonnal forduljon orvoshoz. Mondja az egészségügyi szakember, hogy adott be magának az injekciót az adrenalin. Nehogy véletlenül intravénás gyógyszeres kezetekbe vagy területeken a tested más, mint a comb. Ha ez történik, tájékoztassa az egészségügyi szakember azonnal. Dobja ki a befecskendező megfelelően.

A megoldás ebben a termékben tisztának kell lennie. Ellenőrizze a termék látható részecskék vagy elszíneződés időről időre. Ha azt zavarossá vált, vagy rózsaszín / barna színű, ne használja a terméket. Szerezzen be egy új kínálatot.

A gyors / szívdobogásérzés, idegesség, izzadás, hányinger, hányás, légzési nehézség, fejfájás, szédülés, szorongás, remegés, vagy sápadt bőrön fordulhat elő. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ne feledje, hogy az orvos által felírt gyógyszeres kezelés, mert ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: szabálytalan szívverés.

Azonnal forduljon orvoshoz, ha ezek közül bármelyik ritka, de nagyon súlyos mellékhatások jelentkeznek: mellkasi fájdalom, ájulás, látászavarok, görcsrohamok, zavartság.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

A termék tartalmazhat szulfitok. Azonban, ha van egy szulfit allergia, ez nem lehet ok arra, elkerülve ezzel a gyógyszer vészhelyzet. Mivel az adrenalin lehet életmentő segítségével ez sokkal fontosabb, mint elkerülve szulfit kapcsolatos problémák léphetnek fel.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: szívpanaszok (például koszorúér-betegség, ritmuszavar), magas vérnyomás, pajzsmirigy betegség, cukorbetegség.

Ez a gyógyszer tehet meg szédül. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Limit alkoholtartalmú italok.

Az idősek érzékenyebbek lehetnek a hatását a gyógyszer, különösen egy gyors emelkedése a vérnyomás, fokozott kockázatot, ha ők is a szívbetegség.

Ezt a gyógyszert kell használni, csak akkor, ha erre egyértelműen szükség van terhesség vagy szoptatás -feeding. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Az egészségügyi szakemberek (például orvos vagy gyógyszerész) már tisztában az esetleges gyógyszerkölcsönhatások és folyamatosan ellenőrizni fogja őket, miután átvette az adrenalin. Ne start, stop vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszert, mielőtt ellenőrzése velük először.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és recept nélkül kapható / növényi termékek használhat, különösen: antiarrhythmiás gyógyszerek (amiodaron, kinidin), béta-blokkolók (pl propranolol), a digoxin, entakapon ergot alkaloidok (pl ergotamin), MAO-gátlók (izokarboxazid, linezolidnál, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, tranilcipromin), fenotiazinok (pl klórpromazin), pajzsmirigy hormonok (pl levotiroxin), triciklikus antidepresszánsok (pl , amitriptilin, doxepin), “víz tabletták” (vízhajtók, mint például furoszemid, hidroklorotiazid).

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges kölcsönhatásokat. Ezért, mielőtt használja ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét az összes termék használatakor. Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: szabálytalan szívverés, ájulás, látászavarok, zavartság, görcsök.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Nem alkalmazható.

Tárolja a terméket a hordtáskát / eredeti csomagolásban szobahőmérsékleten között 68-77 ° F (20-25 ° C) fénytől és nedvességtől. Rövid tárolás között 59-86 ° F (15-30 ° C) megengedett. Kerüljük az extrém meleg és hideg. Ne tárolja a gyógyszert a gépkocsi vagy a fürdőszobában. Nem fagyasztható.

Időről időre, ellenőrizze a lejárati dátumot, és ellenőrizze a termék látható részecskék vagy elszíneződés. Cserélje ki a készüléket, mielőtt lejár, vagy ha részecske / elszíneződés van jelen. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobja ezt a gyógyszert, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a gyógyszert.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.