aerolate jr orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): teofillin VIZMENTES

Ez a gyógyszer kezelésére használják, és megakadályozzák zihálás és légzési nehézség által okozott folyamatos tüdőbetegség (például asztma, emphysema, krónikus bronchitis). A teofillin tartozik egy gyógyszercsoport úgynevezett xantinok. Úgy működik, a légutakban ellazítja az izmokat, megnyitva a légutak, hogy javítsa a légzést, és csökken a tüdő válasz irritáló. Controlling tünetei a légzési problémák csökkenhet időt veszített munkába vagy iskolába.

Ez a gyógyszer nem működik azonnal, és nem használhatók fel a hirtelen támadások légzési probléma. Orvosának kell felírni egy gyors enyhítésére gyógyszert / inhalátor (például albuterol) hirtelen támadások légszomj / asztma, miközben Ön ezt a gyógyszert. Akkor mindig van egy gyors enyhülést inhalátor veled. Forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez a további részletekért.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át étellel vagy anélkül, általában naponta egyszer vagy kétszer, vagy az orvos utasítása szerint. Ha ezt a gyógyszert felborítja a gyomor, akkor vigye magával az élelmiszer. Ez a gyógyszer működik a legjobban, amikor az összeg a szervezetben tartjuk állandó értéken. Ezért ezt a gyógyszert egyenletesen elosztott időközönként. Mivel a különböző gyártók különböző ajánlásokat, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét mi a legjobb idő (s), hogy az adott márka a teofillin.

Ne törje vagy rágja ezt a gyógyszert. Ellenkező esetben engedje el a gyógyszer egyszerre, növelve a mellékhatások. Továbbá, nem ketté a tablettákat, ha olyan törővonal és kezelőorvosa vagy gyógyszerésze ezt nem mondja, hogy erre. Nyelje le az egész, vagy osztott tabletta összetörése nélkül vagy rágás.

Ha a gyógyszer szedését, nyelje le. Ha nem tudja lenyelni őket, akkor nyissa meg a kapszulát, és megszórjuk át a tartalmát egy kanálnyi hideg, lágy étellel, például almaszósszal vagy puding. Egyél az egész keveréket azonnal rágás nélkül. Majd igyon meg egy teli pohár folyadékkal (8 uncia vagy 240 ml). Ne készítsen ellátási későbbi használatra.

Az adagolást az Ön egészségi állapotát, a kezelésre adott válasz, korát, súlyát, a kábítószer-vérszintjét, és más gyógyszerek akkor lehet figyelembe. (Lásd még a gyógyszer kölcsönhatások fejezetben.) Használja ezt a gyógyszert rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot belőle. Hogy ne felejtse, hogy azt ugyanabban az időben minden nap.

Tájékoztassa orvosát, ha a feltétel fennáll, vagy rosszabbodik.

Hasi fájdalom / görcsök, hányinger, hányás, hasmenés, étvágytalanság, fejfájás, alvászavar, ingerlékenység, nyugtalanság, idegesség, remegés, kipirulás, fokozott vizeletürítés előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ne feledje, hogy az orvos által felírt gyógyszeres kezelés, mert ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: zavartság, szédülés, mentális / hangulatváltozások, izomrángás / fájdalom / érzékenység, gyengeség, gyors légzés.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik ritka, de nagyon súlyos mellékhatások jelentkeznek: ájulás, gyors / lassú / szabálytalan szívverés, hányás, hogy néz ki, mint a zacc, sötét / kátrányos széklet, görcsök.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, vörös / hámló bőr, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Használata előtt teofillin, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy aminofillin vagy oxtriphyllin; vagy teobromin vagy koffein; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: egy bizonyos légzési rendellenesség (cisztás fibrózis), zöldhályog, cukorbetegség, szív problémák (pl pangásos szívelégtelenség, szívritmuszavar), magas vérnyomás, vesebetegség, májbetegség (pl cirrhosis), görcsök, gyomor / bél fekély, pajzsmirigy betegség.

Ez a gyógyszer tehet meg szédül. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Limit alkoholtartalmú italok.

Ha lázas / influenza-szerű tünetek, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal. Az adag gyógyszer lehet, hogy módosítani kell.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát, hogy használja ezt a gyógyszert.

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai ezt a gyógyszert, különösen a gyors / szabálytalan szívverés, vagy alvászavar. Gondos ellenőrzése a mellékhatások és a gyógyszer vérszintjét ajánlott.

Óvatosan kell eljárni, ha használja ezt a gyógyszert gyermekek, mert érzékenyebbek lehetnek a hatásait. Gondos ellenőrzése mellékhatások, gyógyszer vérszintjét, és az adag módosítása nem javasolt.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával. Változásokat a szervezetben az elmúlt 3 hónapban a terhesség befolyásolhatja az összeget e kábítószer a vérben. Orvosa gondosan figyelemmel kell kísérnie a gyógyszer mennyiségét a vérben, valamint bármilyen mellékhatás jelentkezik, úgy, hogy az adagot lehet változtatni, ha szükséges.

Ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe, és nemkívánatos hatásai lehetnek a szoptatott csecsemő (például ingerlékenység). Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Orvosa vagy gyógyszerésze lehet, hogy már tisztában az esetleges gyógyszerkölcsönhatások és figyelemmel kíséri, hogy az nekik. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer ellenőrzése előtt meg orvosát vagy gyógyszerészét először.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és recept nélkül kapható / növényi termékek használhat, különösen: adenozin, adrenalin-szerű gyógyszerek (pl efedrin, fenilefrin, pszeudoefedrin), allopurinol, Aminoglutetimid egyes antiarrhythmiás szerek (pl , mexiletin, propafenon), anti-lefoglalás gyógyszerek (pl, karbamazepin, fenitoin, fenobarbitál), benzodiazepinek (például diazepam, flurazepam), bizonyos béta-blokkolók (például, a propranolol), fogamzásgátló tabletták, a cimetidin, a digoxin, a diszulfiram, fluvoxamin, interferon, izoproterenol, moricizine, pentoxifillin, riociguat, rifampicin, orbáncfű, szulfinpirazol takrin, tiabendazol, nel, verapamil, zileuton.

Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például köhögés-és hideg termékekre, diéta támogatások), mert olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek fokozhatják a mellékhatások ezt a gyógyszert. Kérdezze meg gyógyszerészét, használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Dohány / marihuána dohányzás csökkenti a vér ez a gyógyszer. Tájékoztassa orvosát, ha Ön dohányzik vagy nemrégiben abbahagyta a dohányzást. Az adag gyógyszert lehet, hogy módosítani kell.

A koffein és az alkohol növelheti a mellékhatások ezt a gyógyszert. Kerülje ivás nagy mennyiségű alkohol tartalmú italok vagy koffein (például kávé, tea, cola), vagy eszik nagy mennyiségű csokoládét.

Egyes étrend (magas fehérje / alacsony szénhidrát és magas szénhidrát / alacsony fehérje) megváltoztathatja a hatását a teofillin. Mondja el orvosának, ha a következő egy diétás terv vagy marhahúst esznek naponta. Az adag gyógyszer lehet, hogy módosítani kell.

A teofillin nagyon hasonló aminofillin és oxtriphylline. Ne vegyen gyógyszereket tartalmazó aminophyllin vagy oxtriphylline használata közben a teofillin.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok (például a vércukor, koleszterin, húgysav, dipiridamoltartalmú tallium képalkotó vizsgálatok), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Laboratóriumi vizsgálatok a kábítószer-vérszintek befolyásolhatja más gyógyszerek / élelmiszerek, esetleg okozó hamis vizsgálati eredményeket. Mondja az összes orvosok és laboratóriumi dolgozók, ha használja az alábbi termékek: koffein, teobromin, csokoládé, furoszemid, szulfatiazol, fenil, probenecid, acetaminofen, cefazolin, cefalotin.

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges kölcsönhatásokat. Ezért, mielőtt használja ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét az összes termék használatakor. Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: izgatottság, hányinger, gyakori hányás, alvászavar, szokatlan szomjúság, láz, fülzúgás, látva fénysugarak gyors / szabálytalan szívverés, görcsrohamok, zavartság, mellkasi fájdalom.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Laboratóriumi és / vagy orvosi vizsgálatokat (például teofillin vérszint) kell végezni rendszeresen figyelemmel kíséri a haladást vagy ellenőrizze a mellékhatások miatt. Fontos, hogy ne hagyja ki a gyógyszert, vagy hogy extra dózist 2-3 napig, mielőtt a teofillin vérszintjét ellenőrizni. Beszélje meg orvosával a további részletekért.

Ha kihagy egy adagot, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten között 59-86 ° F (15-30 ° C) fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

ORVOSI ALERT: Az Ön állapot okozhat bonyodalmakat egy orvosi vészhelyzet esetén. További információt a felvételt MedicAlert, hívja 1-888-633-4298 (USA) vagy 1-800-668-1507 (Kanada).

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.