afázia okai

A leggyakoribb oka a afázia agysérülés következtében agyvérzés – az elzáródás vagy törés egy véredény az agyban. Vérveszteség az agyba vezet agysejtpusztulás vagy kár olyan területeken, amelyek ellenőrzik a nyelvet.

Agykárosodás okozta súlyos fejsérülést, daganat, fertőzés vagy degeneratív folyamat is okozhat afázia. Ezekben az esetekben az afázia általában akkor fordul elő más típusú kognitív problémák, mint például a memória problémák, vagy zavart.

Primer progresszív afázia a kifejezés nyelvi nehézség, hogy fokozatosan alakul ki. Ez annak köszönhető, hogy a fokozatos degeneráció az agysejtek található a nyelvi hálózatok. Néha az ilyen típusú afázia lesz előrelépés, hogy egy általános elbutulás.

Néha átmeneti mellékhatásai afázia is előfordulhat. Ezek oka lehet migrén, görcsök vagy tranziens ischaemiás attack (TIA). A TIA akkor jelentkezik, amikor a véráramlás átmenetileg blokkolva egy olyan területre az agyban. Emberek, akik már volt egy TIA vannak fokozott kockázata a stroke a közeljövőben.