agesic orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): Magnézium-szalicilát

A nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (beleértve a magnézium-szalicilát) ritkán növeli a szívinfarktus vagy a stroke. Ez a hatás nem vonatkozik az alacsony dózisú aszpirin. (Lásd gyógyszer kölcsönhatások fejezetben.) A kockázat nagyobb lehet az emberek szívbetegség vagy megnövekedett szívbetegség kockázatát (például a magas vérnyomás, cukorbetegség), vagy hosszabb használat. Ez a gyógyszer nem szedhető jobb előtt vagy után bypass műtét (CABG). Továbbá, ez a gyógyszer is csak ritkán okoznak súlyos (ritkán halálos) vérzés a gyomorban és a belekben. Ez vérzés léphet figyelmeztetés nélkül tünetek bármikor a kezelés során.

Hagyja abba ezt a gyógyszert, és azonnal forduljon orvoshoz, ha bármilyen az alábbi ritka, de nagyon súlyos mellékhatások: mellkasi fájdalom, erős szédülés, gyengeség egyik oldalon, a test, hirtelen látászavarok, elkent beszéd, fekete széklet, tartós hasi / hasi fájdalom, hányás, hogy néz ki, mint a zacc. (Lásd még az óvintézkedések részt.)

Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével a kockázatok és előnyök a kezelés ezt a gyógyszert.

A magnézium-szalicilát használják fájdalomcsillapításra különböző körülmények között. Emellett csökkenti a fájdalmat, duzzanatot, és ízületi merevség ízületi gyulladás. Ez a gyógyszer ismert, mint a nem-szteroid gyulladásgátló szer (NSAID).

Ha szed az over-the-counter készüléket, olvassa el minden irányban a termék csomagolásán, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Vedd ezt a gyógyszert szájon át, általában 3-4-szor naponta egy pohár vízzel (8 uncia vagy 240 milliliter), vagy az orvos utasítása szerint. Ne feküdjön le legalább 10 perc múlva ezt a gyógyszert. Ha gyomorpanaszokat előfordul szedése ezt a gyógyszert, vegye be étellel, a tej vagy savkötők.

Az adagolást az Ön egészségi állapotától és a kezelésre adott válasz. Hogy csökkentse a kockázatot a gyomorvérzés és más mellékhatások, ezt a gyógyszert a legalacsonyabb hatásos dózist a lehető legrövidebb idő alatt. Ne növelje az adagot, vegye be gyakrabban, vagy hogy ez egy hosszabb ideig, mint az előírt. Ne szedje az over-the-counter termék több mint 10 nap, kivéve, ha ettől eltérően. Folyamatban lévő állapotok, például arthritis, továbbra is figyelembe ezt a gyógyszert, ahogy az orvos utasítása szerint. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával vagy gyógyszerészével.

Bizonyos körülmények között (például artritisz), eltarthat akár 2 hétig szedni ezt a gyógyszert rendszeresen, amíg nem kap a teljes ellátás.

Ha szedi ezt a gyógyszert “szükség” (nem menetrend), jegyezzük meg, hogy a fájdalomcsillapítók működik a legjobban, ha használják őket, mint az első jelei a fájdalom fordul elő. Ha várni, amíg a tünetek el nem romlott, a gyógyszer nem működik olyan jól.

Ha az állapot továbbra is fennáll vagy rosszabbodik, ha új tünetek lépnek fel, vagy ha úgy gondolja, hogy egy komoly orvosi problémát, azonnal forduljon orvoshoz.

Gyomorpanaszok, hányinger léphet fel. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Ez a gyógyszer emelheti a vérnyomást. Ellenőrzi a vérnyomását rendszeresen és tájékoztassa orvosát, ha az eredmények nagy.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások fordulhatnak elő: hasi fájdalom, gyomorégés, a bokák megduzzadása / láb / kéz, hirtelen / megmagyarázhatatlan súlygyarapodás, hallás módosításokat (például fülcsengés, halláscsökkenés).

Hagyja abba a magnézium-szalicilát és tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik ritka, de nagyon súlyos mellékhatások jelentkeznek: gyors / szívdobogásérzés, változás a vizelet mennyiségét, könnyen véraláfutások / vérzés, fertőzés tünetei (pl láz, tartós torokfájás ), sötét vizelet sárgás szemét / bőr, szokatlan / extrém fáradtság, súlyos hasi / hasi fájdalom, tartós hányinger / hányás.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha bármilyen más mellékhatást nem a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Meghozatala előtt a magnézium-szalicilát, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy aszpirin vagy más NSAID-ok (például ibuprofen, naproxen, szalszalát, vagy ha bármilyen más allergiás. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Kérje gyógyszerésze további részletekért.

Ez a gyógyszer nem alkalmazható, ha bizonyos betegségek. Mielőtt ezt a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha: súlyos vesebetegségben szenved.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: Aszpirinérzékeny asztma (kórtörténetében romló légzés orrfolyás / orrdugulás szedése után vagy más NSAID-ok), vesebetegség, májbetegség, rosszul kezelt cukorbetegség, gyomor / bél / nyelőcső problémák (pl vérzés, fekélyek, a visszatérő gyomorégés), szívbetegség (pl, pangásos szívelégtelenség, korábbi szívroham), a magas vérnyomás, stroke, duzzanat a boka / láb / kéz, súlyos veszteséget a test víztartalmának (dehidráció), vérképzőszervi zavarok (pl anémia), vérzés / véralvadási problémák, asztma, növedékek az orr (orrpolipok), bizonyos genetikai feltételek (G-6-foszfát dehidrogenáz hiányban, piruvát-kináz-hiány).

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat gyomorvérzés. Napi alkoholfogyasztás és a dohányzás, különösen, ha együtt ezt a gyógyszert, fokozhatja a gyomorvérzés. Korlátozza az alkohol és a dohányzás abbahagyására. Forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez a további információkért.

Óvatosan kell eljárni, ha használja ezt a gyógyszert az idősek, mert érzékenyebbek lehetnek a mellékhatásai, különösen a gyomor vérzés és a vese hatásokat.

Ez a gyógyszer hasonló aszpirin. A gyermekek és tizenévesek nem szedhetik ezt a gyógyszert, ha van a bárányhimlő, influenza, vagy nem diagnosztizált betegség, vagy ha éppen most kapott egy élő vírus vakcina, előzetes konzultáció nélkül az orvos körülbelül a Reye-szindróma egy ritka, de súlyos betegség.

Ez a gyógyszer nem ajánlott a terhesség alatt. Beszélje meg orvosával, mielőtt ezt a gyógyszert, ha vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha közben teherbe ezt a gyógyszert. Ne használja ezt a gyógyszert az elmúlt 3 hónapban a terhesség, mert az esetleges kárt a magzatot és problémák a szülés során.

Ez a gyógyszer átjut az anyatejbe, és ez nemkívánatos hatásai a szoptatott csecsemőre. Ezért a szoptatás nem ajánlott használata közben ezt a gyógyszert. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Ha szed ezt a gyógyszert az Ön kezelőorvosa utasítására, az orvos vagy gyógyszerész lehet, hogy már tisztában az esetleges gyógyszerkölcsönhatások és figyelemmel kíséri, hogy az nekik. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszert, mielőtt ellenőrzése velük először.

A termék használata előtt, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és recept nélkül kapható / növényi termékek használhat, különösen: anabolikus szteroidok (pl, a danazol oxandrolone), szénsav-inhibitorok (pl acetazolamid), bizonyos gyógyszerek rohamok (fenitoin , fenobarbitál, valproinsav), cidofovir, kortikoszteroidok (például prednizon), ciklosporin, gyógyszerek köszvény (pl, probenecid, szulfinpirazon), gabapentin, lítium, magnézium-tartalmú gyógyszerek (pl, a tej a magnézia), metotrexát, pemetrexed, a tenofovir .

Ez a gyógyszer fokozhatja a vérzés veszélyét más drogokkal együtt, amely szintén vérzést okozhat. A példák közé tartoznak az anti-vérlemezke gyógyszerek, mint a klopidogrél, “vérhígítók”, mint például a dabigatrán / enoxaparin / warfarin, többek között.

Ellenőrizze az összes vényköteles és recept nélkül kapható gyógyszert gondosan a címkéket, mivel sok tartalmaz fájdalomcsillapítókkal / láz csökkentők (NSAID-ok, mint az aszpirin, ibuprofen, a ketorolac, vagy naproxen), amelyek hasonlóak a ezt a gyógyszert, és ha együtt, fokozhatja a mellékhatások miatt. Azonban, ha az orvos által irányított téged, hogy az alacsony dózisú aszpirin szívroham vagy a stroke megelőzésére (általában a dózis 81-325 mg naponta), akkor továbbra is a szedését, hacsak orvosa nem utasítja másként nem rendelkezik. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a részletekért.

Egyes gyógyszerek (például ciprofloxacin, tetraciklin) nem vehető magnézium. A magnézium a termék kötődhet ezeket gyógyszert, annak megakadályozása, hogy a teljes felszívódását. Vegyük ezeket a gyógyszereket 2-3 órával bevétele előtt vagy után a magnézium-szalicilát. Kérdezze meg gyógyszerészét, a további részletekért.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok (beleértve a vizelet bizonyos glükóz-teszt), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges kölcsönhatásokat. Ezért, mielőtt használja ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét az összes termék használatakor. Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: szédülés, fülcsengés, gyengeség, hányinger, hányás, álmosság, gyors légzés, zavartság, görcsök.

Ha az orvos ezt a gyógyszert az Ön számára, nem osztja meg másokkal.

Ha az orvos utasításainak megfelelően szedje ezt a gyógyszert rendszeresen, laboratóriumi és / vagy orvosi vizsgálatok (pl vérnyomás, a teljes vérkép, máj- és vesefunkciós vizsgálatok, magnézium-szint) végezhető rendszeresen figyelemmel kíséri a haladást vagy ellenőrizze a mellékhatások miatt . Beszélje meg orvosával a további részletekért.

Ha ízületi gyulladás, életmódbeli változások (például a fogyás, ha szükséges, erősítése / kondicionáló torna) segíthet javítani a rugalmasságot és ízületi funkció. Forduljon orvosához, konkrét utasításokat.

Ha szedi ezt a gyógyszert, menetrend (nem “szükség”), és kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten között 59-86 ° F (15-30 ° C) fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.