AIDS vakcina kutatási albizottság ülésén

Bethesda North Marriott Hotel & Conference Center, Bethesda, MD

Találkozó összefoglaló

Az AIDS Vaccine Research albizottság (AVRS) találkozott nyilvános ülés február 2-3, 2010, a Bethesda North Marriott Hotel & Conference Center Bethesda, MD.

AVRS jelenlévő tagok: Eric Hunter (szék), James Bradac (ügyvezető titkár), Jay Berzofsky (hivatalból), Deborah Birx, Dennis Burton, Larry Corey (hivatalból), Kevin Fisher, Nancy Haigwood, Barton Haynes (hivatalból), Jeffrey Lifson, Nelson Michael (hivatalból), Gary Nabel (hivatalból), Douglas Nixon, Michel Nussenzweig, Louis Picker, Bali Pulendran, Nina Russell, Jerald Sadoff, George Shaw, Bruce Walker.

Otherernment részt vevő személyi

Hangszórók

James Bradac úgynevezett találkozó rendelni a 08:30 és arra kérte a bizottsági tagok és a megfigyelők a bemutatkozásra. Carl Dieffenbach elismert szolgálati három tagja van, akik rotációs ki az albizottság: Kevin Fisher (3 év), Eric Hunter (6 év), és Bruce Walker (3 év).

Peggy Johnston magyarázta a vonatkozó szabályokat az összeférhetetlenség és felkéri a tagokat, viszont, hogy bárminemű konfliktusokat.

Anthony Fauci üdvözölte a résztvevőket, hogy a találkozó, és kifejtette, hogy annak célja az volt, hogy keresik a bemenet az út adott az eltérő nézetek a megfelelő nyomon követése RV144. Arra törekedett, véleményét az alábbi kérdésekre

Jerome Kim elmondta, hogy a végső eredmény nem lesz elérhető, amíg a 2010 végéig, de az előzetes eredmények azt mutatják, hogy az oltóanyag rend termelt szerény fertőzés elleni védelem, bár nem csökken a virális terhelés (VL). Elemzés A kockázati mutatók azt mutatta, hogy a kiindulási állapothoz viszonyítva kockázat, a legmagasabb kockázati csoportba (heteroszexuális érintkezés több partnerrel) volt 3-4 alkalommal a kockázata a kiindulási (közel 60 százalék). Az intravénás droghasználat (IDU) és rektális szex szállítására különös kockázatot, mint ahogy közösülési kockázata a fejlődő országokban (okok miatt még nem teljesen tisztázott). Az egyik lehetőség, akkor az lenne, hogy átalakítsa a lakosság “növekvő kockázat” elemzést, hogy nem volt megadva az eredeti protokollban.

A bizonyítékok arra utalnak, hogy a vakcina hatékonysága (VE) körülbelül 60 százalék után 12 hónappal, de nagyobb volt a VE korai védőoltás után, hogy nem volt tartós idővel. Mind a gyakorisága és a nagysága a kötő antitest válaszok csökken élesen 24. héten, míg 2 héttel a vakcinázás után. Nem volt különbség a VL beoltott és be nem oltott seroconverters előtt vagy után 600 nappal a diagnózis. Key megoldandó kérdések közé tartoznak a következők

Nelson Michael elmondta, hogy a minták során gyűjtött RV144, és a felfedezések eredő tárgyalás lesz a leghatékonyabban kihasználva a nagy együttműködő hálózatokban. Részeként tárgyalás utáni tevékenységek, így az Egyesült Államok katonai HIV Research Program hozott létre két munkacsoport hivatalosan felül javaslatokat megjelenése minták és további munka azonosítani összefüggést a védelmet (COP) -a tudományos tanácsadó bizottság alkotja négy subcommittess és termékfejlesztési tanácsadó bizottság. Az érdekelt felek benyújtják koncepciók jövőbeli tanulmányait www.hivresearch.org.

Bart Haynes, beszélő telefonon, hozott két újabb tanulmány a figyelmet az albizottság. Az első, S. A. Plotkin (Clin. Inf. Dis. 47: 401-409, 2008), olyan hasznos definíciók abszolút, relatív és helyettesítő korrelál a fertőzés, és javasolja egy háromlépcsős stratégiát értékelő rendőrök RV144

A második papír, Gilbert et al. (J. Inf. Dis. 196: 1304-1312, 2007), már alkalmazták adatok RV144, hogy tartalmazza a biológiai variabilitás az immunválasz a teljesítmény számítása kockázatbecslésnek a vakcina karját. E megközelítés értékeléséhez immunválasz mind a 26. héten és egy legutóbbi minta, valamint a vakcinázás és mérése immunválaszt 200-400 fertőzetlen placebo címzetteknek.

Haynes számolt be, hogy 19 pályázat érkezett a mai napig, akik nem csak a rendezvény elején átviteli hanem celluláris válaszokat, genetikai szűrés, és NHP modellek. Kísérleti tanulmányok vizsgálatfejlesztés indul 2010 februárjában; design eset-kontroll vizsgálatok kerül sor május-június 2010; eset-kontroll vizsgálat kerül végrehajtásra július 2010; és az adatok elemzése kezdődik 2010 novemberében.

A vita ezt követő tagjai kifejtették, hogy számos, a vizsgálatok, hogy a vizsgálatok során használt nem értékelhető, és minősíteni kell rövid időn belül a megvalósításhoz szükséges tanulmányok. Csak négy vizsgálatot eddig már érvényesítették érzékenység és specificitás. Sejtszintű vizsgálatok be nagyobb logisztikai kihívást jelent, mint a molekuláris is. Szekvenálása 125 áttörés fertőzések, bevonásával 105 vírusok, szükség lesz 6 hónap, majd evolúciós tanulmányok bármely érdekes vírusok. RV152 nyújt további lehetőségeket tanulmányozása áttörés fertőzések és kötések. Az egyik probléma az NHP modell keskeny napfogyatkozás fázisban – az eltelt rövid közötti átadását és csúcs virémiának nem adnak a veleszületett reakció sok időt a cselekvésre. Nyálkahártya minta nem származó RV144; ezek keretében tervezik a jövőben klinikai vizsgálatokban.

Jelenleg nincs elég végpontok annak megállapítására, hogy a vakcina hatás nagyobb vagy tartósabb az alacsony kockázatú, mint a magas kockázatú populációk, és nem világos, hogy a különbség a magas és alacsony kockázatú populációk lehet modellezni főemlős állatok . Tevékenységek CAVD és CHAVI lesz fedve a meglévő költségvetési és DAIDS megpróbálja befogadni más javaslatok nem befolyásolta a fizetővonalon kéretlen RO1 javaslatokat. Többen azt javasolták, hogy szükség van az átláthatóság finanszírozási mechanizmusok.

Phil Gomez hangsúlyozta, hogy létrehoz egy ütemtervet tudományos eredményeket annak érdekében, hogy összehangolják a klinikai eredmények a termékfejlesztés. A konszenzus a tanácsadó csoport jövőbeli klinikai vizsgálatok kell tartaniuk szorosan a RV144 rend nemcsak finomítjuk megértéséhez az immunválasz, hanem előre, ez a módszer, és javítaná a vakcinát. Fejlesztések ebben rendet kell összehasonlítani az eredményeket más új vakcinák. Akkor körülbelül 36 hónapig tart ez a folyamat, amikor is lehetőség lesz, hogy végezzen egy új fázis 3 vizsgálat, akár a magas és alacsony kockázatú populációk vagy nem kládot E populációk.

A vita követett, az egyik tag azt javasolta, hogy kívánatos lenne, legalább, fokozzák az oltás érdekében, hogy megakadályozzák a megfigyelt fadeout. Ez az eljárás sikeres volt a kolera vakcina; egy 12 hónapos boost néz megfelelő. Egy másik tag azt javasolta, hogy három tényező – kockázatot, a termék teljesítményét, és az immunválasz – határozzák meg a legjobb vizsgálati terv. A harmadik tag azt javasolta, hogy hasznos lehet folytatni kísérleti tanulmányok az intravénás droghasználók (IDU-k), aki nem csak a magasabb kockázatot a fertőzés, de azt is mutatják, a következetesen magasabb többszörös fertőzések (legfeljebb 16 alapító vírusok). Úgy tűnik, nincs elég fertőzések szexmunkások és férfiakkal nemi életet élő férfiak, és nem elég a B kládba vs. E fertőzések hatékonyságának összehasonlítása a meglévő rend.

Nelson Michael világossá tette, hogy MHRP nem kényelmes változik túl sok változó egyszerre. Ez nem egyértelmű, hogy azokat azonos, vagy egy új (nem-E) helyezze-e, vagy nagy kockázatú csökkenti a vakcina hatékonyságát. Az lenne a legjobb, minden követéses vizsgálatban, hogy egyszerűsítse a rendet és összpontosítani eredmények 12, 24, és 36 hónap. Ő szorgalmazta tagjai nem rohan következtetések, vagy akár a változásokhoz, hanem az, hogy várjon érettebb tudományos eredmények és viták.

Peggy Johnston kifejtette, hogy az előző előadások célja, hogy tájékoztassa AVRS tagokat az aktuális állapot és tevékenységek tekintetében RV144. A következő kerekasztal-beszélgetés lesz az érintettek véleményét egy esélyt, hogy leírják, hogy mit csinálnak, válaszul RV144, azzal a céllal, meghatározzák azokat a további dolog, hogy theernment kell tennie.

HVTN – Larry Corey rámutatott, hogy a mező mindig meglepte az eredmény, a HIV vakcina hatékonysági vizsgálatok emberben, főleg azért, mert a prediktív modellek (azaz NHP tanulmányok) hibás. Sőt, a választ kilábalni NHP tanulmányok a legtöbb kérdésre, amely segít nekünk a hatékonyabb vakcinák javított immunogéneket host faktorok közötti szinergia cellás, veleszületett és adaptív immunitás, nyálkahártya események és válaszok -will kevésbé pontos és hasznos, mint a válasz humán vizsgálatokban. Szerinte az emberi kísérletek legyen a járművezető vakcina biológia, az NHP tanulmányok összpontosítani rések, mint például a korai események; természetesen, kellene a vizsgálatok nagy számú állat.

Corey hozzátette, hogy a jelenlegi ütemben vakcina hatékonysági vizsgálatok túl lassú; 3-5 év, plusz egy év elemzési érkezik COP, nem kielégítő. Ehelyett azt javasolta egy új stratégia alapján a szekvenciális, adaptív tervezése, amelyben egy sor összehangolt fázis 2B vizsgálatok folynak az azonos populációból vagy régió idővel hasonló belépési feltételeket és követ. Annak érdekében, hogy gyorsan megszünteti hatástalan kezelések azonosítani rendek, amelyek jobban, mint a placebo, és változtatja meg e rendek (például növelése) jelzett. Corey javasolt Dél-Afrika, mint logikai fogadó e megközelítés, mind a működési és epidemiológiai alapon. Feltételezések között 1500 teljes tárgyak, 4% -os előfordulási és többszörös összehasonlító karját. Az egyik lehetséges tárgyalás járna három kar, mind a himlő vektorok és kládja C betétek; egy második értékeli passzív immunprofilaxist vs. placebo; egy harmadik értékeli Ad26 és / vagy Ad35 vektorok mozaik betétek, vagy anélkül gp120 boost, vs. placebo. Eredmények lehet közelgő 2014.

PTVDC / CAVD. – Giuseppi Pantaleo ismertetett tervek himlővírus T-sejt oltóanyag, valamint protein boost. Tekintettel az eredmények RV144, szükség van, hogy fokozza a vakcina hatását (> 61 százalék), meghosszabbítja IT (> 12 hónap), és kiszélesíti IT (kombinálásával veleszületett és celluláris válaszokat). CAVD kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik NYVAC és ez a tapasztalat a három adag NYVAC + DNS jobb, mint két adagot. Javulást NYVAC maga lehetnek beillesztések vagy törlések, hogy fokozza a betét (NYVAC-C KC ígéretesnek tűnik). Klinikai vizsgálatok azt kell megtervezni, hogy meghatározzák a legjobb kombináció vektor, betét és lendületet. Vector fejlődés kritikus út, amely megköveteli néhány évben, de úgy véli, CAVD kész lenne, hogy felmászik egy fázis 2B klinikai vizsgálatban a szub-szaharai Afrikában 2013-2014.

MHRP. – Nelson Michael azt állították, hogy ALVAC vektor a “himlővírus legyőzni”, és hozzátette, hogy a DNS-prime fokozza az immunválaszt az MVA a preklinikai vizsgálatok során. Sokat lehetne elérni mozaik betétek, amelyek kiszélesítése és elmélyítése az immunválaszt egerekben, de nincsenek hatásossági adatok emberben. Heterológ vektorok (például Ad26 / MVA mutattak kiváló immunogenitás főemlős állatok, de ismét nincsenek humán adatok. Azt javasolta, egy sor vizsgálat megoldani néhány ilyen kérdések

Ahhoz, hogy ezeket az eredményeket, azonban szükség lesz a területen, hogy “felszabadít a felfedezés eleme együttműködési hálózatok.”

IAVI. – Rick király egyetértettek abban, hogy a javítására kiváltott reakcióra RV144, és azt javasolta, hogy számos út e cél felé. IAVI új stratégiai terv meghatározza a három prioritás a jövőbeni kutatási

Király hozzátette, hogy 2013-ig, a mező lenne további tájékoztatást az eredmények HVTN 505, nyomon követése tanulmányok RV144, 1. fázis vizsgálatok az új vektor / antigén kombinációk, valamint a preklinikai kutatások COP és immunogén design. Ezért azt javasolta, négy területet, ahol theernment támogathatják ezeket és más HIV-vakcina erőfeszítések

VRC. – Gary Nabel jelezte, hogy VRC fog összpontosítani vakcina biológia, valamint a vakcina jelöltek. A következő generációs B-sejt oltóanyagok lehet kész 1-2 év múlva, ami megy előre a klinikai vizsgálatok során. Négy tervezett VRC kezdeményezések, amelyek relevánsak a RV144 tartalmazzák

Gates Alapítvány. – Jose Esparza számolt be, hogy a Gates alapítvány középpontjában a fejlesztés és a termékek szállítása, és a hosszú távú célok hatékony (70 százalék) vakcina 2015-ig csökkent a teljes az AIDS 2025-re válaszolva RV144 Gates támogatja együttműködési erőfeszítéseit, hogy egy javított poxvírus prime / protein boost tesztelésre egy fázis 2B tárgyalás Dél-Afrikában 2013-ban párhuzamosan támogatja 1. és 2. fázisú vizsgálatokban az alternatív alkatrészek és sémák, azzal a lehetőséggel, multi-kar Phase 2B tesztelése alternatívák Afrikában. A javaslatok theernment többek között az alábbi

CHAVI. – Bart Haynes azt javasolta, hogy a nyomozók a jogot arra, hogy keresse meg a COP, ha vannak ilyenek, de ez ugyanolyan fontos, hogy melyik vakcina komponens felelős védelem, akár ember vagy NHP tanulmányokat. Elemzés különbség a magas és alacsony kockázatú populációk is értékes. Azonban a legfontosabb kérdés az, hogyan lehetne javítani a RV144 vakcina? Ezt meg lehet tenni, a T-sejt-oldali használatával 2- vagy 4-értékű mozaikok; Egy összehasonlító vizsgálat tervezett mintegy 2011 januárjában is el lehet végezni a fejlődő jobb lendületet – összehasonlítjuk a különböző fehérjék és elemző epitóp kiváltott oltóanyagok.

Peggy Johnston megköszönte a vizsgálóbizottsági az előadások és ajánlásokat, amely során rengeteg ötletet Hárompatakban

Ismét kérte albizottsági tagok és egyéb résztvevők, hogy vegyenek részt egy őszinte vita, hogy mi theernment kellene (vagy nem kell) tenni, hogy előre ezt az erőfeszítést. Anthony Fauci középpontjában a második kérdés kérve az előnye és hátránya az ismétlődő RV144 vs. folytat egy új klinikai vizsgálat egy másik vakcina. A kettő nem zárja ki egymást, de ezek nagyon drágák.

A vita követett, kiderült, hogy a legtöbb meggyőző érv megismétlése RV144 azért van szükség, hogy erősítse meg az eredeti eredményeket, és ha lehetséges, hogy meghosszabbítsa a megállapításokat a dolgokat, egy kicsit alaposabban. Ha lehetséges, ez lehetővé teheti a nyomozók, hogy megértsék az eredményeket a kezében, és talán adhatunk egy kar, ahol a vakcinázást fokozható, javítása és kiterjesztése a gyenge, átmeneti védelmet figyeltek meg. Azt is lehetővé teszi egy második esélyt, hogy összegyűjti “a megfelelő mintákat a megfelelő időben.” Nem világos, hogy milyen nagy a nyomon követés kell lennie, hogy deconvolute összes ilyen változó. MHRP bízik abban, hogy képes kezelni a logisztikai kihívás – “a hadsereg szól logisztika.”

Egy ellenérv az ismétlés, hogy RV144 nem ismételhető pontosan Dél-Afrikában, ahol kládot C dominál. Az új populációk több STD különböző útvonalakon a fertőzés, a különböző kockázati magatartások különböző bélféreg fertőzés és coinfections. Logisztikai nehézségeket félre, a körülbelüli előfordulása mindössze 4 százalék, ez hosszú időt vesz igénybe, hogy eredményt még egy próba 50.000 résztvevővel. Még fontosabb, nem tudunk várni újabb 3 évre puszta megerősítése – itt az ideje a mezőt lépni, és némi kockázatot.

Egy másik tag azt javasolta, hogy a fele a tudományos közösség nem hisz az eredmények RV144, részben azért, mert ezek az első pozitív eredmények az elmúlt 26 év, hanem azért, mert nem értik, hogy miért ezt a kombinációt külön nem vakcinákat gyártják ezeket ígéretes eredményeket. Az új tárgyalás nem kell hatalmas, vagy éppen azonos. Nem lenne viszonylag olcsó válaszolni a legtöbb megmaradt tudományos kérdések egy kis klinikai vizsgálat, amely azt vizsgálja, magas és alacsony kockázatú részpopulációinál ugyanazon clade; ha a durational értéke lökést a szempontból is érdekes, majd egy másik kar lehet adni erre. Ezen felül, ha ez elengedhetetlen mozogni valamit Afrika azonnal lenne viszonylag egyszerű, hogy ugyanezek a karok egy másik (kládot C) helyezze, de ugyanazt a vektort, rétegzett kockázat, vagy anélkül boost (szintén kládot C) . A cél az, hogy tegyen valamit a Dél-Afrikában, hogy van olyan jó, vagy jobb, mint RV144.

További vitában a résztvevők többsége támogatta a koncepció adaptív tervezése, amint kezdetben Larry Corey, mert teszteli sok komponensek gyors, és lehetővé teszi a pályát, hogy drop “vesztesek”, és mozgassa “nyertesek” előre a lehető leggyorsabban. Ezen kívül nem használ fel több emberben, mint amennyi szükséges, használja őket intelligensebben, és így minden egyes önkéntes értékesebb – valamit, ami jól hozzá kell adni a felvételi üzenetet. Ez a megközelítés lehetővé teszi a pályát, hogy integrálja a portfolió kímélése, és gyorsan reagálnak az új ismereteket. Ez a megközelítés azt ígéri, hogy áthidalja a szakadékot alap- és klinikai kutatások, generál hipotézisek és az ugrással kiindulási termékek fejlesztését. Megállapodás szükséges előre, hogy ez egy “kísérlet”, nem pedig egy “próba”, annak érdekében, hogy elkerüljék egyes szabályozási akadályokat.

A résztvevők gyorsan rámutatni arra, hogy azt tervezi, hogy ismételje meg, és kiterjeszti RV144, és azt tervezi, hogy elfogadja az adaptív tervezése a klinikai vizsgálatok, nem befolyásolja theernment egyensúlyát alapkutatás és a klinikai kutatás. Jelentős beruházások továbbra is készül az alapkutatás és az új felfedezések sok útvonal előrelépni. CHAVI és HVTN dolgoznak a felület között az emberi és NHP tanulmányok, ajánlásokkal Hamarosan esedékes. Sok dolog, amit szükséges klinikai vizsgálatok is származhat a meglévő együttműködés; Ha Gates támogatni kívánja himlővírus tárgyalás Dél-Afrikában, majd theernment örömmel együttműködni velük. Ülésein megvalósítói lehet használni, hogy dolgozza ki a működési részleteket; a második ilyen találkozó hamarosan. További vita finanszírozási mechanizmus jön a következő reggel.

Peggy Johnston össze a napi tanácskozáson azzal, hogy jelentős volt a lelkesedés további vizsgálatok immunogenitási és COP jön ki RV144. Ez magában foglalja a tervezett tanulmány az RV144 rendszer, új betétek és növeli, Dél-Afrikában. Érzések voltak vegyes körülbelül szerelés egy új tanulmány, új pénz, hogy vizsgálja meg az új termékek új kohorsz, így ez az ötlet megy a hátsó égő. Volt még a lelkesedés az az elképzelés, adaptív tervezése, hogy a kis változások egymást követő lépésben, amelyek részei a kísérletben részt próba (kérdés marad, hogy miként kell ezt a megközelítést az önkéntesek és a szabályozók). Nem olyan lelkesedéssel (és néhány sajátosságait) alakult ki passzív transzfer, így ez kerül megrendezésre a jövőbeli viták. theernment meg kell őrizni a jelenlegi egyensúlyt az alap és a transzlációs kutatás, és partnernek másokkal kísérletek hogy theernment önmagában nem engedheti meg magának.

Mivel nincs állami comment, az ülést az este 16:00 és megismételt másnap reggel 8:00

A szék, Eric Hunter összefoglalót az első napi beszélgetések, különös figyelmet fordítva az albizottság támogatja a további klinikai vizsgálatok Thaiföldön, hogy vizsgálja immunogenitásának és COP-de a támogatás hiánya nagyméretű vizsgálatok Thaiföldön. Ehelyett az albizottság támogatja egymást adaptív tervezése vizsgálatok magas előfordulási helyek, miközben változik RV144 rend minimális. Szintén támogatást tanulmányozására passzív védelem fertőzés Ab vagy gén transzfer. Azonban volt egyetértés abban, hogy theernment nem billenti a mérleg távol alap / felfedezés a tudomány.

A vita követett, világossá vált, hogy a Gates Alapítvány valóban változik a nagy részét a beruházási fordításhoz és a szállítás, így az alapkutatás a theernment. MHRP finanszírozás stabil maradt a 105.000.000 $ évente, de nincs más DoD alapok valószínűséggel válnak elérhetővé alapvető orvosbiológiai tudomány.

Több tag kérdéseket vetett fel, hogy a mező fogja gyártani reagensek és segédanyagokat az ehhez szükséges munkát, mind a kísérleti mennyiségben és kísérleti és kereskedelmi tételek. Big Pharma nem érdekli ezeket a vegyületeket, amelyeket nem lehet követni, hogy az engedélyeztetést, vagy piacon; szerződés gyártó szervezetek (CMO) állnak, de szükség a költségvetés és szervezet.

Tagjai javasolták, hogy mivel RV144 az első sikeres HIV-vakcina próba szerény védelem az elmúlt 26 év, a mező gondosan mérlegelnie kell, hogy mit csinál a következő. Például kívánatos lehet, ebben az időben, hogy mozog a vizsgálat helyszínén a régiót a magas előfordulási, és tartalmazza az egy kar, amely magában foglalja az alacsony kockázatú heteroszexuálisok. Mindkettő szerepel a javasolt RV144 nyomon a tárgyalás Dél-Afrikában. Populációk vannak elég jól jellemzi, hogy ez megvalósítható egy ésszerű méretű próba talán 1500 önkéntes karonként, és megfelelnek a statisztikai követelményeknek. Több tag ellen szólt a feltételezés, hogy egy kis próba nem tisztázza a tudományos kérdéseket, ha a vizsgálatot megfelelően tervezték.

Mivel a cél az, hogy megakadályozzák átviteli valamint hogy elnyomja fertőzés, folyamatosan fennáll az igény, hogy beszélni beszerzés valamint virális terhelés, és hogy jobban integrálja irányuló erőfeszítések a T-sejtek, B-sejtek, és a passzív védelem.

Peggy Johnston áttekintette a misszió és hatályát DAIDS vakcina portfolió (összefoglalók osztogattak tagja eligazítás könyvek). A teljes költségvetés nőtt $ 30 millió FY 2008 FY 2009-ben, a legtöbb növekedés jön kért kategória (beleértve az együttműködésen alapuló hálózatok). Finanszírozási szerződések, amely támogatja a klinikai vizsgálatok során jelentősen változhat évről évre, és az úgynevezett “mester szerződés” kerül újra versenyzett idén, amely korlátozza az ügynökség azon képességét, hogy indítson új tevékenységeket. Emiatt DAIDS Üdvözlendő, hogy a központi laboratóriumi kapacitás tartalmazza a meglévő hálózatokban.

Kérdésekre reagálva, Johnston hozzátette, hogy DAIDS még nem értékelte a programot kísérleti támogatások CFARs. Pénz a reagensek elérhető három különböző szerződéses gyártás szervezetek, amelyeknek a parancsnoka szerződés (egyszer a helyén) lesz a legrugalmasabb. Összesen theernment finanszírozást ténylegesen kódolt oltóanyagok $ 48 millió RO1 és R21, plusz $ 21,3 millió együttműködési mechanizmusok, mint a HIT-IT és a B-sejt konzorcium. Fedezete összesen öt klinikai hálózatok 280.000.000 $ évente. Sok a 2009. évi növekedés egyetlen alkalommal; jövőbeli finanszírozási néz alapvetően sík; személyzet üdvözölné javaslatokat tesz, hogy vonzzák az új beruházások és javaslatokat.

Dr.. Charles Hackett és Carole Heilmen beszámolt DAIT és DMID programok, illetve a hangsúlyt a lényeges tételek AIDS vakcina kutatás.

Az ülést a 12:30