aimotríptán

Terápiás Osztály: migrén elleni

Használja a aimotríptán

Farmakológiai osztály: szerotonin receptor agonista, az 5-HT1

Aimotríptán nem egy közönséges fájdalomcsillapító. Ez nem fog segíteni bármilyen fájdalom más, mint a migrénes fejfájás. aimotríptán általában használják, akiknek a fejfájás nem segített, vagy enyhíteni paracetamol (Tylenol®), aszpirin vagy más fájdalomcsillapító.

aimotríptán csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert aimotríptán, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a aimotríptán vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását aimotríptán alatti gyermekek 12 éves korig. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát aimotríptán az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vesebetegségben szenved, amely miatt szükségessé óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél aimotríptán.

Használata előtt aimotríptán

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed aimotríptán, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata aimotríptán bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata aimotríptán bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata aimotríptán bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát aimotríptán. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye aimotríptán kizárólag az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. A túl sok aimotríptán növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Ne használja aimotríptán a fejfájás, ami nem a migrénes fejfájás. Beszéljen orvosával arról, hogy mi a teendő a rendszeres fejfájás.

aimotríptán jön egy betegtájékoztató. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Az adagot a almotriptan különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú aimotríptán. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytatni kell, hogy vegye.

Kérdezze meg orvosát, ha korábban aimotríptán és a migrén nem megy el, vagy ha a migrén rosszabbodott, vagy felmerülésének gyakrabban.

Helyes használata aimotríptán

Nem szedhet aimotríptán ha már használt más triptan vagy ergot-típusú migrén gyógyszerek az elmúlt 24 órában. Néhány példa a triptan gyógyszerek frovatriptán (Frova®), naratriptánt (Amerge®), rizatriptán (Maxalt®), szumatriptán (Imitrex®, Treximet®) és zoimitriptán (Zomig®). Néhány példa az ergot-típusú gyógyszereket dihidroergotamin (D.H.E. 45®, Migranal®), ergotamin (Bellergal®, Cafergot®, Ergomar® vagy Wigraine®), és metiszergidet (Sansert®).

aimotríptán problémákat okozhat, ha a szívbetegség. Ha orvosa úgy gondolja, lehet, hogy van egy probléma a aimotríptán, ő is szeretné, hogy vegye be az első adagot az orvos irodájában vagy a klinikán.

aimotríptán növelheti a kockázatát, hogy a szívroham, angina, vagy a stroke. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha Ön vagy családtagja már szívbetegségben szenved, ha dohányzik, ha férfi, és több mint 40 éves, vagy ha Ön nő, és esett át a menopauzán. Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen tünete szívprobléma, például mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a vállak, a karok, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, vagy izzadás. Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen tünet a stroke, mint a zavartság, nehezített beszédzavar, kettős látás, fejfájás, képtelen mozgatni a karok, lábak, vagy az arc izmait, hogy képtelen beszélni, vagy lassú beszéd.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a mellkasi fájdalom, az állkapocs és a nyak szorítás miután aimotríptán. Szintén tájékoztassa orvosát, ha hirtelen vagy súlyos hasi vagy gyomorfájdalom vagy véres hasmenés használata után aimotríptán.

Feltétlenül közölje orvosával, ismer minden egyéb gyógyszerről, amit használ. Aimotríptán okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, amikor együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ez magában foglalja a gyógyszerek depresszió, mint a citalopram (Celexa®), duloxetine (Cymbalta®), escitalopram (Lexapro®), fluoxetin (Prozac, Sarafem® vagy Symbyax®), fluvoxamin (Luvox®), paroxetin (Paxil® ), szertralin (Zoloft®), vagy venlafaxin (Effexor®). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha nyugtalanság, zavartság, hasmenés, idegesség, miközben beszél, hogy nem normális, láz, hiperaktív reflexek, rossz koordináció, nyugtalanság, hidegrázás, izzadás, reszketés vagy remegés, amit nem lehet irányítani, vagy rángatózás. Ezek lehetnek tünetei szerotonin szindróma.

Használata almotriptan önmagában vagy kombinációban más migrén gyógyszerek 10 vagy több nap havonta súlyosbodásához vezethet fejfájás. Lehet tartani a fejfájás napló rögzíti a fejfájás gyakoriságát és a kábítószer-használat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látást, nehézségei vannak az olvasással, vagy bármilyen más változást látás használata közben aimotríptán. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Aimotríptán álmosságot, szédülést, vagy baj a látás. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a aimotríptán, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, amely megköveteli, hogy legyen óvatos, és látni is.

Óvintézkedések használat közben aimotríptán

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

aimotríptán Side Effects

aimotríptán

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Migrén diclofenac, metoklopramid, szumatriptánnal Reglan, Imitrex, Maxalt, ciproheptadin, Relpax, Excedrin, rizatriptán, Botox, Fiorinal, butaibitál vegyület, Zomig, Excedrin migrén, ergotamin, Vioxx, Cambia, Treximet, naratriptánnai, zoimitriptán, Cafergot, Axert, Amerge