akne-5 lokális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): benzoil-peroxid

Ez a gyógyszer kezelésére használják enyhe vagy közepesen súlyos akne. Ezt fel lehet használni együtt más akne kezelések. Amikor a bőrre, a benzoil-peroxid működik mennyiségének csökkentésével az akne -causing baktériumok és azáltal, hogy a bőrt megszáradni és héj.

Ellenőrizze az összetevők címkén akkor is, ha már használta a terméket, mielőtt. A gyártó megváltoztatta a hozzávalókat. Továbbá, a termékek hasonló nevű tartalmazhatnak különböző összetevőket jelentette különböző célokra. Figyelembe rossz termék árthat neked.

Olvassa el a betegtájékoztatót, ha rendelkezésre áll a gyógyszerészével, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a terméket, és minden egyes alkalommal, amikor egy utántöltő. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

A termék használata előtt először ellenőrizze, ha allergiás rá. Hogy ellenőrizze, hogy egy kis mennyiségű, egy vagy két kis területen akne három napig. Ha allergiás reakció, hagyja abba a termék használatát, és kérjen orvosi segítséget azonnal (lásd a tünetek az allergiás reakció a Side Effects szekció). Ha nem allergiás reakció, akkor a termék.

Sok benzoil-peroxid termékek. Sok lehet recept nélkül is kaphatók. Egyes termékek (mint például a tisztító, hab, vagy krémek) szükség lehet egy receptet. Beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével a választott termék, ami a legjobb az Ön számára. Ha az over-the-counter termék önálló kezelésére, olvassa el és kövesse minden irányban a termék csomagolásán, mielőtt ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van, forduljon gyógyszerészéhez. Ha az orvos ezt a gyógyszert, használja azt, mint irányított.

Egyes termékek esetében rázás előtt. Ellenőrizze a termék csomagot, hogy ha a forma ezt a gyógyszert fel kell rázni.

Alkalmazza a benzoil-peroxid a bőrfelületre által érintett akne. Ne kerüljön a gyógykezelésnek a szemébe, az orr- vagy a száj, illetve azokat a területeket, sérült bőrfelületre, mert irritációt okozhat. Ha ez bekövetkezik, öblítse le a területet bő vízzel. Benzoil-peroxid fehérítő haj vagy szövet. Használja óvatosan, és ne érintkezzen a haj, ruha, és bútorokkal.

Ha a tisztító tartalmazó benzoil-peroxid, nedves az érintett területet. Finoman dörzsölje a tisztítószer a bőrbe 10-20 másodpercig. Dolgozzon egy teljes habot és alaposan öblítse le, majd pat száraz. Ha túl sok a szárítás következik be, akkor lehet, hogy öblítsük le a tisztító ki előbb vagy használja ritkábban. Forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez a további részletekért.

Ha használja a folyékony mosó, tisztító pad, vagy tisztító bár, használja, ahelyett, szappan egyszer vagy kétszer egy nap. Nedvesítse a bőrt alkalmazása előtt, óvatosan dolgozzuk fel a habot a 10-20 másodpercet, majd alaposan öblítse le. Ne dörzsölje a bőrt.

Ha a borotvahab, először nedvesítse a terület borotvált. Tegyünk egy kis mennyiségű gyógyszert, óvatosan dörzsölje be a területet, majd borotválkozni.

Ha ön használ egy krém, hab, krém, vagy gél, alkalmazza azt az érintett területen, mint irányított, általában egyszer vagy kétszer egy nap. Alkalmazása előtt minden egyes adag, óvatosan mossa le az érintett területet enyhe tisztítószerrel, majd pat száraz. Tegyen egy kis mennyiségű gyógyszert az érintett területen, és dörzsölje be gyengéden. Egyes termékek megkövetelheti öblítés után ki alkalmazás egy bizonyos ideig. Ellenőrizze a termék csomagot, hogy ha a forma ezt a gyógyszert kell öblíteni.

Ha a gyógyszeres párna és szivacsok, öblítse le az érintett bőrfelületet enyhe tisztítószerrel, majd pat száraz. Törölje le a pad vagy szivaccsal óvatosan a bőrre kerül, hogy alkalmazza a gyógyszert, általában egyszer vagy kétszer egy nap, hogy a bőr, mint irányított.

Az adagolás az Ön egészségi állapotától és a kezelésre adott válasz. Javulás acne általában látható 3 hét után a használat, és a maximális haszon után 8-12 hetes használatra. Ne növelje az adagot, vagy használja ezt a gyógyszert gyakrabban, vagy hosszabb ideig irányította. A feltétel nem fog javulni gyorsabban, és az a mellékhatások kockázatát növeli.

Ha az állapot továbbra is fennáll vagy rosszabbodik, vagy ha úgy gondolja, hogy komoly egészségügyi problémája van, hogy orvosi segítséget azonnal.

Bőrreakciók, például hámlás, viszketés, irritáció, és kivörösödött bőr előfordulhat, különösen a kezelés kezdetén. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal. Szükség lehet alkalmazni kisebb mennyiségű drog vagy használja ritkábban. Forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez a további részletekért.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Mielőtt használná a benzoil-peroxid, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket (például parfümök), amely allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét.

Ez a gyógyszer tehet meg érzékenyebb a napot. Kerülje a hosszan tartó napozás, barnító kabinok és szoláriumot. Használjon fényvédő és védőruházatot, ha a szabadban.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt mell -feeding.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Egy termék, amely kölcsönhatásba léphet ez a gyógyszer: dapszon alkalmazásra a bőrön.

Ez a gyógyszer lenyelése ártalmas. Ha nyelési vagy túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ha használja ezt a terméket, menetrend és bevenni egy adagot, pótolja, amilyen hamar eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Lásd a tárolási adatokat kinyomtatja a csomag pontos hőmérséklet-tartományban. Ha bármilyen kérdése van a tároló, kérdezze meg gyógyszerészét. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.