akusztikus idegdaganat: tünetek, okok, kezelések, és több

Akusztikus idegdaganat egy jóindulatú növekedés, amely fejleszti a nyolcadik agyideg. Más néven vestibulochochlearis ideg, ez köti össze a belső fül és az agy és a két különböző részein. Az egyik része részt vesz továbbítására soun; a másik segít küld mérleg adatokat a belső fül az agyban.

Az előző két cikk, az általunk tárgyalt betegek kezelhetetlen epilepsziás, akik részesültek az epilepszia műtéti eltávolítása, vagy húzza ki a terület az agyban, hogy terjed a rohamokat. Egy másik csoport, akik számára előnyös lehet az epilepszia műtét akik generalizált rohamok – rohamok, ahol nincs egyértelmű kezdete az agyban. Ezek a gyerekek is lehetnek súlyos fejlődési késések, romlott az évek rohamok. Ezek a gyerekek azok, akik részesülnek corpus …

A korai tünetek akusztikus idegdaganat gyakran finom. Sokan tulajdonítják a tüneteket a normális változások az öregedés, így lehet, hogy egy ideig, amíg a feltétel diagnosztizálták.

Az első tünet általában fokozatos elvesztése a hallás az egyik füle, gyakran kíséri a fülcsengés (tinnitus), vagy egy teltségérzet a fülben. Ritkábban, akusztikus neuromákat okozhat hirtelen hallásvesztés.

Egyéb tünetek, ami előfordulhat az idő múlásával, tartalmazzák

Fontos, hogy keresse fel orvosát, ha ilyen tüneteket tapasztal. Tünetek, mint ügyetlenség és a zavartság jelezhet egy komoly probléma, hogy a sürgős kezelést igényel.

Kétféle akusztikus neuroma: a szórványos forma és egy űrlapot társított szindróma nevű neurofibromatózis II típusú (NF2). NF2 egy örökletes betegség, amelyet a növekedés a jóindulatú tumorok az idegrendszerben. Akusztikus neuromákat a leggyakoribb ilyen daganatok és gyakran fordul elő mindkét fülében életkor 30.

NF2 egy ritka rendellenesség. Ez annak csak 5% akusztikus neuromákat. Ez azt jelenti, a túlnyomó többség a szórványos formában. Az orvosok nem biztosak, hogy mi okozza a szórványos formában. Az egyik ismert kockázati tényezője akusztikus neurinoma expozíció magas dózisú sugárzás, különösen a fej és a nyak.