akut és krónikus orrmelléküreg-gyulladás: kezelések és a hazai jogorvoslati

Allergia Trends

Mindegy, hogy akut vagy krónikus, orrmelléküreg-gyulladás fájdalmas és wearying. Ez a közös is: minden évben, ez érinti a 37 millió ember az Egyesült Államokban, és kerül nekünk 5700000000 $.

Ha allergiás, akkor lehet, hogy érzem magam, mint a szabadtéri testmozgás csökkenti az egészségre, mint amennyit hozzá. Gyakorlat állítólag, hogy jól érzi magát. De ha egy gyors jog vagy a biciklizés hagyja zihálás, tüsszentés, és az érzés szerencsétlen órákig utána, milyen egészséges lehet ez; De mindannyian – allergiás vagy nem – kell gyakorolni rendszeresen a mi általános egészségi állapotának. És a jó hír az, hogy lehet, még akkor is, ha ki vannak téve a külső allergének Emberek allergia és az asztma képesnek kell lennie arra, hogy …

Az orrmelléküregek kis üregek a koponya, amelyeket általában tele van levegővel. Ezek nyálkát, ami segít megőrizni az orrjáratok tiszta allergének és a szennyező anyagok.

Az orrmelléküreg-gyulladás egy gyulladás a szövet, hogy a vonalak ezen üregek. Egyes esetekben ez a duzzanat blokkolja le a melléküregek, csapdába nyálka és levegő bennük. Ez okozhat fájdalmat és pressur; Néha ez vezethet a bakteriális fertőzés. Két alaptípusa arcüreggyulladás.

A kezdeti gyulladás arcüreggyulladás lehet kezdetben által kiváltott hideg vagy allergia. Az emberek, akik immunrendszerű, arcüreggyulladás is okozhatja gomba. Néha, a krónikus orrmelléküreg-gyulladás eredménye hibák a szerkezet az orrjáratok – vagy növekedési mint egy orrpolip -, amely képes blokkolni a melléküregek, és megakadályozzák őket elvezetését rendesen.

A tünetek akut és krónikus orrmelléküreg-gyulladás hasonlóak

A jó hír az, hogy függetlenül attól, hogy milyen típusú arcüreggyulladás, kezelés segíthet. A legfontosabb az, hogy kitaláljuk, mi igazán okozza a mögöttes probléma. Például, ha az Ön esetében sinusitis okozta allergia, duzzanatát csökkentő önmagában valószínűleg nem sokat segít.

Ha arcüreggyulladás tünetei több mint egy pár nap, ellenőrizze az orvosával. Egy jó vizsga – és néha a képalkotó vizsgálatok, mint a röntgen, CT, vagy MR-t – akkor lehet kitalálni, hogy pontosan mi okozza a problémát.

Gyakran előfordul, hogy a legjobb arcüreggyulladás kezelés kombinációja a különböző megközelítések – általában gyógyszeres kombinált öngondoskodás.