albatussin pe gyermekgyógyászati ​​orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): Guaifenezin / fenilefrinnel HCL

Ez a kombináció a gyógyszert használnak, hogy ideiglenesen köhögés kezelésére és orrfolyás / orrdugulás (orrdugulás) által okozott fertőzések (például a közönséges megfázás), allergiák (például szénanátha), és egyéb légzési betegségek. Ez a termék általában nem használják a folyamatos köhögés a dohányzás, illetve a hosszú távú légzési problémák (például krónikus bronchitis, emphysema), hacsak az orvos utasítása szerint. Guaifenezin egy köptető. Úgy működik, elvékonyodása és lazító nyálka a légutakban, az elszámolási torlódás, és így a légzés könnyebbé válik. A fenilefrin egy nyálkahártya (szimpatomimetikumok). Csökkenti orrdugulás szűkítésével az erek az orrban.

Ha Ön önálló kezelésére ezt a gyógyszert, fontos, hogy olvassa el a használati utasítást, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a terméket, hogy biztos benne, hogy az Ön számára. (Lásd még az óvintézkedések részt.)

Köhögés -és hűtött termékek esetében nem igazolták, hogy biztonságos vagy hatékony fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éve. Ezért ne használja ezt a terméket kezelésére megfázás tüneteit gyermekek 6 évnél fiatalabb, kivéve, ha kifejezetten azt az orvos. Egyes termékek (mint például a hosszú hatású tabletta / kapszula) nem javallott gyermekek 12 évnél fiatalabb. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét további részleteket a termék használatával biztonságosan.

Ezek a termékek nem gyógyítja vagy lerövidíti a hossza a megfázás és okozhat súlyos mellékhatások. Kockázatának csökkentése súlyos mellékhatásokat, gondosan kövesse adagolási utasításokat. Nem adnak más köhögés -és-hideg gyógyszert, amely tartalmazhat az azonos vagy hasonló összetevők (lásd még a gyógyszer kölcsönhatások rész). Kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét más módja, hogy enyhíti a köhögés és megfázás tüneteinek (például iszik elég folyadékot, egy párásító vagy sós orrcsepp / spray).

Vedd ezt a gyógyszert szájon át étellel vagy anélkül, ahogy az orvos utasítása szerint. Ha Ön önálló kezelésére, kövesse minden irányban a termék csomagolásán. Annak megakadályozása érdekében alvászavar, ne szedje ezt a gyógyszert közel lefekvés előtt. Ha bizonytalan abban, bármely információt, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Az adagolást az Ön életkora, egészségi állapota, és a kezelésre adott válasz. Ne növelje az adagot, vagy ezt a gyógyszert gyakrabban, mint irányított.

Guaifenezin lehet keserű ízű. Lenyelni a kapszulát és tablettát egészben. Tablettát vegyen fel lehet osztani az alacsonyabb dózisban. Rágótabletta lehet egészben vagy szétrágni.

Igyál sok folyadékot, miközben ezt a gyógyszert. Folyadék segít szakítani nyálka és világos torlódás.

Ha használja a folyékony formában ezt a gyógyszert, gondosan mérjük az adag egy speciális mérőeszköz / kanál. Ne használjon háztartási kanalat, mert lehet, hogy nem kap a megfelelő adagot. Ha a folyadék forma a szuszpenzió, a palackot jól rázza minden adag előtt.

Tájékoztassa orvosát, ha az Ön állapota kíséri láz, súlyos torokfájás, bőrkiütés, tartós fejfájás, vagy ha ez fennáll, visszatér, vagy súlyosbodik 7 nap után. Ezek a tünetek a súlyos egészségügyi probléma. Azonnal forduljon orvoshoz, ha úgy gondolja, hogy egy komoly orvosi probléma.

Émelygés vagy fejfájás előfordulhat. Ha bármelyik ezek a hatások tartósan fennállnak vagy romlanak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Amennyiben orvosa utasította, hogy használja ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: szédülés, ájulás, remegés (tremor), a gyors / rendszertelen / szívdobogásérzés, nehéz / fájdalmas vizelés, a mentális / hangulati változások (mint például a zavartság, idegesség, ingerlékenység) , alvászavar, görcsök.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás a fenilefrin vagy guaifenesi; vagy ha bármilyen más allergiák. Szintén tájékoztassa orvosát, ha volt már rossz reakciót hasonló gyógyszerek (szimpatomimetikumok, mint az efedrin). Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: légzési problémák (például a tüdőtágulás, a krónikus hörghurut, asztma, dohányos köhögés), köhögés vér vagy nagy mennyiségű váladék, magas vérnyomás, szívbetegség (mint mellkasi fájdalom, szívelégtelenség, szívroham), gyors / lassú / szabálytalan szívverés, a cukorbetegség, bizonyos szem probléma (glaukóma), vizelési nehézség (például miatt megnagyobbodott prosztata), pajzsmirigy (hipertireózis).

Ez a gyógyszer tehet meg szédül. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Limit alkoholtartalmú italok.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát minden termék használata (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

Folyékony formák A termék tartalmazhat cukrot, aszpartámot, és / vagy alkohol. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg, májbetegség, phenylketonuria (PKU), vagy egyéb olyan körülmény, amely előírja, hogy korlátozza / elkerülje ezeket az anyagokat a diéta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a termék használata biztonságos.

Ez a termék nem javasolt gyermekek 6 évesnél fiatalabb. Óvatosan kell eljárni, ha a termék használata a gyermekek, mert érzékenyebbek lehetnek a mellékhatásai, különösen idegesség, ingerlékenység, és a magas vérnyomás. (Lásd még: Felhasználás §.)

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai ezt a gyógyszert, különösen a gyors / szabálytalan szívverés, szédülés, problémák vizelés, alvászavar, vagy zavart.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

A fenilefrin átjuthat az anyatejbe, és lehet nem kívánt hatással a szoptatott csecsemőre. Nem ismert, hogy guaifenezin bejut az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

A hatás egyes gyógyszerek, ha Ön más gyógyszereket vagy gyógyhatású készítményeket egyidejűleg. Ez növelheti a kockázatot súlyos mellékhatást, vagy okozhatják a gyógyszerek nem működnek megfelelően. Ezek a gyógyszer kölcsönhatások lehetséges, de nem mindig előfordulnak. Orvosa vagy gyógyszerésze gyakran megelőzése vagy kezelése kölcsönhatások változtatásával hogyan használja a gyógyszert, vagy szoros ellenőrzés mellett.

Annak érdekében, hogy az orvos és a gyógyszerész adja meg a legjobb ellátást, feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát és gyógyszerészét minden Ön által használt termékek (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények) való kezelés megkezdése előtt ezt a terméket. A termék használata közben, nem indul, megáll, vagy változtassa meg az adagolást bármely más gyógyszer használata anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra.

Néhány termék, amely kölcsönhatásba léphet, ez a gyógyszer a következők: más dekongesztánsok (szájon át vagy permetezni az orrba), triciklikus antidepresszánsok (például a nortriptilin, amitriptilin), a MAO-gátlók (izokarboxazid, linezolid, metilénkék, moklobemid, fenelzin, prokarbazin, razagilin , szelegilin, tranilcipromin).

MAO-inhibitorok és ezt a gyógyszert okozhat súlyos (akár halálos) gyógyszer-kölcsönhatás. Kerülje a MAO-gátlók (izokarboxazid, linezolidnál, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, tranilcipromin) kezelés alatt ezt a gyógyszert. A legtöbb MAO-gátlók szintén nem vehető két hétig a kezelés előtt ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kezdje el vagy hagyja abba ezt a gyógyszert.

A fenilefrin csökkentheti a hatékonyságát bizonyos vérnyomás gyógyszerek (például a béta-blokkolók, reszerpin, guanetidin, metildopa, mekamilamin).

Guaifenezin és fenilefrin állnak mind a vényköteles és recept nélkül kapható termékek. Ellenőrizze a címkét az összes gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, ha már nem több, mint egy termék, amely guaifenezin vagy fenilefrin.

Guaifenezin eredményeit befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok (például vizelet szintje az egyes savak). Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges kölcsönhatásokat. Ezért, mielőtt használja ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét az összes termék használatakor. Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: súlyos szédülés / ájulás, gyors, szabálytalan szívverés, lassú / gyors / felületes légzés, hallucinációkat, görcsöket.

Ha az orvos által felírt gyógyszeres kezelés, ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ez a gyógyszer csak ideiglenes használatra. Ne szedje ezt a gyógyszert 7 napnál tovább, hacsak orvosa ezt tanácsolta. Tájékoztassa orvosát, ha az Ön állapota tovább tart, mint 7 nap.

Ha kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Nem fagyasztható folyékony formában ezt a gyógyszert. Különböző márkájú ezt a gyógyszert különböző tárolási igényeinek. Ellenőrizze a termék csomagolásán lévő utasításokat, hogyan kell tárolni a márka, vagy kérdezze meg gyógyszerészét. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.