albendazol (szájon át) óvintézkedések

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást a kezelés után. Ez annak biztosítására, hogy a fertőzés tisztázódik teljesen, és lehetővé teszi az orvos, hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ha a tünetek nem javulnak után hozták meg ezt a gyógyszert a teljes kúra, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Mert szülőképes korú nők, fontos, hogy használjon egy hatékony fogamzásgátló használata közben ezt a gyógyszert, és legalább 1 hónapig az utolsó adagot. Továbbá, az orvos ad egy terhességi tesztet, mielőtt elkezdi a gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem terhes.

Albendazole átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Kezelt betegek esetében neurocysticercosis, ez a gyógyszer fokozhatja a megnövekedett nyomás a fejben vagy görcsrohamok. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezeket a tüneteket.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, hányás, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.