albendazole orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Közös márkanév alatt (S): Albenza

Generikus név (S): albendazole

Ez a gyógyszer kezelésére használt bizonyos galandféreg fertőzések (mint neurocysticercosis és hydatid betegség).

EGYÉB FELHASZNÁLÁS: Ez a rész felhasználása a kábítószer, hogy nem szerepel a jóváhagyott szakmai címkézés a drog, hanem, hogy elő lehet egészségügyi szakember. Használja ezt a gyógyszer egy feltétellel, hogy ebben a szakaszban felsorolt ​​csak akkor, ha már annyira előírt egészségügyi szakember.

Ez a gyógyszer is kezelésére használt más típusú féreg fertőzések.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át, étkezés utasítása szerint az orvos, usually1 2-szer naponta. Ha Ön vagy gyermeke nehezen tabletták lenyelése, akkor törje vagy rágja össze az adagot, és vegye le vízzel.

Bizonyos körülmények között (például hydatid betegség), orvosa a közvetlen, hogy ezt a gyógyszert egy kezelési ciklus (például naponta kétszer, étkezés 28 napig, majd leállítja a gyógyszert 2 hétig). Gondosan kövesse az orvos utasításait.

Az adagolás az Ön testsúlya alapján, egészségi állapota, és a kezelésre adott válasz.

Használja ezt a gyógyszert rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot belőle. Hogy ne felejtse, hogy azt egyidejűleg (ok) ban. Ha orvosa irányítja, hogy ezt a gyógyszert egy kezelési ciklus hasznos lehet megjelölni a naptár emlékeztető, ha újra kell indítani a gyógyszert.

Folytassa a gyógyszer szedését, amíg a teljes előírt mennyiségű befejeződik, akkor is, ha a tünetek megszűnnek néhány nap után. Megállás a gyógyszeres kezelés túl korai vezethet vissza a fertőzés.

Más gyógyszerek (például a kortikoszteroidok, anti lefoglalás gyógyszerek) is előírt a jelenlegi állapot. Hogy ezeket a gyógyszereket pontosan az orvos utasítása szerint.

Elkerüljék az étkezési grapefruit vagy ivás grapefruitlé közben ezt a gyógyszert, hacsak az orvosa vagy gyógyszerésze azt mondja megteheti biztonságosan. Grapefruit növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét ezzel a gyógyszerrel. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a részletekért.

Tájékoztassa orvosát, ha az Ön állapota tart, vagy rosszabbodik.

Hányinger, hányás, hasi fájdalom, fejfájás, vagy ideiglenes hajhullás előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét utolsó vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ne feledje, hogy az orvos által felírt gyógyszeres kezelés, mert ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen súlyos mellékhatások, mint például: súlyos fejfájás, hogy nem megy el, látászavarok, sárguló szemmel / bőr, súlyos hasi / hasi fájdalom, sötét vizelet, szokatlan fáradtság, bőrbevérzéssel / vérzés jelei fertőzés (például torokfájás, hogy nem megy el, láz, hidegrázás), jelei veseproblémák (például megváltozott a vizelet mennyiségét), zavartság, nagyon merev nyak.

Orvoshoz azonnal, ha bármilyen nagyon súlyos mellékhatások, többek között: a rohamokat.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Meghozatala előtt albendazole, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy más benzimidazol féreghajtó gyógyszerek (például a mebendazol, vagy ha bármilyen más allergiás. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Kérje gyógyszerésze további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: májbetegség, epeúti problémák (például elzáródás), a vér / csontvelő rendellenességek.

Ez a gyógyszer okozhat májbetegségben szenved. Mivel az alkoholfogyasztás növeli a májproblémák, korlátozzák az alkoholtartalmú italok használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét További információkért.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát minden termék használata (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Ez károsíthatja a magzatot. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával. A fogamzóképes korú nők kell egy negatív terhességi teszt megkezdése előtt ezt a gyógyszert. Fontos, hogy a nők szedni ezt a gyógyszert használata megbízható formáinak fogamzásgátló (például óvszer, fogamzásgátló tabletták) szedése ezt a gyógyszert, és 1 hónapig a kezelés után leáll.

Ez a gyógyszer átjut az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt mell -feeding.

Lásd még: Hogyan használjuk részben.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Ezt a gyógyszert az orvos az aktuális állapot csak. Ne használja azt később egy másik fertőzés, hacsak orvosa irányítja, hogy erre. Egy másik gyógyszert lehet szükség ebben az esetben.

Lab és / vagy orvosi vizsgálatokat (például a májfunkciós tesztek, teljes vérkép, terhességi teszt) kell elvégezni, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, és közben szedi. Az összes orvosi és labor találkozókat. Beszélje meg orvosával a további részletekért.

Ha kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot. Vegye be a következő adagot a szokásos időpontban. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

November 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.