aldoszteron receptor antagonisták: vízhajtók szívelégtelenség

Generic Nam; Brand Nam; Eplerenon; Inspr; spironolakton; aldactone

Általában az előnyöket a gyógyszer sokkal fontosabb, mint bármilyen enyhe mellékhatások; A mellékhatások elmúlnak szedése a gyógyszer egy darabig; Amennyiben mellékhatások is zavarom, és csoda, ha meg kell tartani a gyógyszer szedését, forduljon orvoshoz. Ő lehet, hogy csökkenti a gyógyszer adagját, vagy megváltoztathatja a gyógyszert. Ne hirtelen kilép a gyógyszer szedését, hacsak ezt orvosa nem tanácsolja.

Aldoszteron receptor antagonisták olyan gyógyszerek, amelyek segítenek a szervezet megszabadulni a plusz víz (diuretikumok). Ők is más tulajdonságai vannak, amelyek megakadályozzák a szívelégtelenség váljon rosszabb, ezzel együtt javítja szívelégtelenség tünetei.

Ezek a gyógyszerek hatására a vesék megszabadulni a plusz víz és segítenek megtartani a (megtartani) kálium gátlásával az intézkedés a hormon aldoszteron. Emiatt nevezik őket kálium-megtakarító vízhajtók.

Aldoszteron receptor antagonista gyógyszereket lehet használni, ha a szívelégtelenség és szed más gyógyszereket (mint az angiotenzin-konvertáló enzim [ACE] gátlókkal és béta-blokkolók). 1

Aldoszteron receptor antagonisták az egyetlen vízhajtók javítja a túlélést emberek számára szívelégtelenségben. Ezek csökkentik a halálozás kockázatát, valamint a kórházi és javítja a szívelégtelenség tüneteinek. 2

Minden gyógyszernek lehetnek mellékhatásai. De sokan nem érzik a mellékhatásokat, vagy képesek kezelni őket. Kérdezze meg gyógyszerészét, a mellékhatások az egyes gyógyszer szedése. Mellékhatások is szerepel információ, hogy jön a gyógyszer hatását.

Itt van néhány fontos dolgot gondolni

Azonnal hívja orvosát vagy más sürgősségi szolgálatok azonnal, ha van

Hívja fel orvosát, ha

Gyakori mellékhatások a gyógyszer tartalmazza

Lásd Drug Reference egy teljes listáját a mellékhatások. (Drug Reference nem áll rendelkezésre minden rendszer.)

Lehet érezni, még fáradt vagy vizelési inger gyakrabban, ha elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ezek a hatások általában akkor kevésbé után hozták meg a gyógyszert egy időre. Ha a növekedés a vizeletben zavarja az alvást, vagy a napi tevékenységek, kérdezze meg orvosát, hogy segítsen megtervezni egy ütemtervet a gyógyszer szedését.

Lehet, hogy orvosa figyelemmel kíséri a vére káliumszintjét, rendszeres vérvizsgálat. Orvosa tudatja Önnel, ha szükség van a vizsgálatokat.

Ez vizelethajtó nem teszi elveszti a kálium a szervezetből, mint néhány más diuretikumokat csinálni. Szóval nem kell, hogy extra kálium a diéta. Beszéljen orvosával vagy egy dietetikus evés előtt sópótlót, mert néhány sópótlók tartalmaz káliumot.

Az egyéb típusú vízhajtók szívelégtelenség, lásd vizelethajtók a szívelégtelenség.

Az orvostudomány egyik a sok eszköz az orvos által kezelésére egy egészségügyi probléma. Gyógyszert szed, az orvos azt javasolja, javítja az egészséget és megakadályozhatja a jövőbeli problémákat. Ha nem veszi a gyógyszert rendesen, akkor lehet üzembe az egészségügyi (és talán az élet) veszélyben.

Sok oka van annak, amiért az emberek nehezen veszik a gyógyszert. De a legtöbb esetben, hogy van valami, amit tehetünk. Javaslatokat, hogyan kell dolgozni körül a közös problémák, gyógyszereket szed, az előírásnak megfelelően.

Ha tippeket gyógyszert szed szívelégtelenség, lásd

Ha terhes, mell -feeding, vagy próbál teherbe esni, ne használjon olyan gyógyszert, hacsak kezelőorvosa nem mondja. Néhány gyógyszer árthat a babának. Ez magában foglalja a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat, gyógynövényeket és kiegészítők. És győződjön meg arról, hogy minden orvos tudja, hogy terhes, mell -feeding, vagy tervezi, hogy terhes.

Utógondozását egyik legfontosabb része a kezelés és a biztonság. Ügyeljen arra, hogy, és megy minden találkozókat, és értesítse orvosát, ha problémái vannak. Ez is egy jó ötlet, hogy a teszteredményeket, és folyamatosan egy listát a gyógyszerek szedése.

Töltse ki az új gyógyszert adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen megérteni ezt a gyógyszert.

Yancy CW, et al. (2013). 2013 ACCF / AHA Útmutató szívelégtelenség kezelésére: A jelentés a College of Cardiology Foundation / Heart Association munkacsoport gyakorlatra vonatkozó iránymutatás. Journal of the College of Cardiology, 62 (16): e147-E239.

Kezelésére szolgáló gyógyszerek krónikus szívelégtelenség (2009). Kezelési irányelvek az orvosi levél, 7 (83): 53-56.

Rakesh K. Pai, MD, FACC – Kardiológia, Electrophysiolog; Margaret Hetherington, PHM, BSC – Gyógyszertár

Március 12, 2014

Légzési nehézség; Duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok; Zavar; Szabálytalan szívverés; Zsibbadás vagy bizsergés a kéz, a láb, vagy az ajkak.

Csalánkiütés.

Hányinger és hányás; Hasgörcsök; Hasmenés.