alecensa orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Alectinib kezelésére használják egy bizonyos típusú tüdőrák kezelésére, amely más részeire is átterjedt a test. Úgy működik, lassítja vagy megállítja a rákos sejtek növekedését. Alectinib osztályába tartozik a kábítószerek néven ismert tirozin-kináz-inhibitorok.

Olvassa el a betegtájékoztatót, ha rendelkezésre áll a gyógyszerészével, mielőtt elkezdi szedni alectinib és minden alkalommal, amikor egy utántöltő. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át étellel, mint az orvos utasítása szerint, általában naponta kétszer. A kapszulát egészben. Ne nyissa vagy oldódnak a tartalmát a kapszulákat. Ha hányni miután egy adagot, ne vegyen be dupla adagot. Vegye be a következő adagot a szokásos időpontban.

Az adagolás az Ön egészségi állapotát, mellékhatások, laboratóriumi vizsgálati eredményeket, és a kezelésre adott válasz. Ne növelje az adagot, vagy ezt a gyógyszert gyakrabban, vagy hosszabb ideig az előírt. A feltétel nem fog javulni gyorsabban, és a kockázatot a súlyos mellékhatások növekedni fog.

Használja ezt a gyógyszert rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot belőle. Hogy ne felejtse, hogy azt ugyanabban az időben minden nap.

Fáradtság, székrekedés, hányinger, hányás, hasmenés, duzzanat boka / láb / kéz, hátfájás, fejfájás, súlygyarapodás, vagy látászavarok (mint például a homályos látás, csökkent látás) fordulhat elő. Ha a fenti tünetek bármelyikét utolsó vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ne feledje, hogy az orvos által felírt gyógyszeres kezelés, mert ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen súlyos mellékhatást, többek között: májbetegség jelei (például hányinger / hányás, amely nem hagyja abba, étvágytalanság, gyomor / hasi fájdalom, sárguló szemmel / bőr, sötét vizelet), lassú szívverés, szédülés, szédülés, ájulás, megmagyarázhatatlan izomfájdalmat / érzékenység / gyengeség, gyors / súlyos napégés (V érzékenység).

Orvoshoz azonnal, ha bármilyen nagyon súlyos mellékhatások, többek között: új / rosszabbodó tüdőbetegség (például légzési nehézség, légszomj, köhögés, láz), mellkasi fájdalom, hirtelen súlyos vérzés, fekete / véres széklet, hányás, hogy ha vér vagy külleme zacc.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Meghozatala előtt alectinib, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás rá, vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: májbetegség, lassú szívverés.

Ez a gyógyszer tehet meg szédül vagy okozhat látászavarok. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, vagy világos látást, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Limit alkoholtartalmú italok.

Ez a gyógyszer tehet meg érzékenyebb a napot. Kerülje a hosszan tartó napozás, barnító kabinok és napozólámpák kezelés alatt és még legalább 1 hétig megállás után ezt a gyógyszert. Használjon fényvédő és védőruházatot, ha a szabadban.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát minden termék használata (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

Ez a gyógyszer nem ajánlott a terhesség alatt. Ez károsíthatja a magzatot. Fontos, hogy a terhesség megelőzésére, miközben ezt a gyógyszert. Beszélje meg orvosával a további részletekért és tárgyalják az megbízható formáinak fogamzásgátló (például óvszer, fogamzásgátló tabletták) szedése ezt a gyógyszert. Nőbetegeknek alkalmazzanak megbízható formáinak kezelés ideje alatt, és legalább 1 hétig abbahagyása után ez a gyógyszer. Férfi betegek és női partnerrel alkalmazzanak megbízható formáinak kezelés ideje alatt és 3 hónapig abbahagyása után ez a gyógyszer. Ha Ön vagy partnere teherbe esik, vagy lehet, hogy terhes, tájékoztassa orvosát azonnal.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe. Mivel a lehetséges kockázatot a csecsemő, mell -feeding nem ajánlott használata közben ezt a gyógyszert, és 1 hétig megállás után ezt a gyógyszert. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Lab és / vagy orvosi vizsgálatokat (például a májfunkciós tesztek, pulzus, vérnyomás, egy vérvizsgálat izom problémák úgynevezett kreatin-kináz-CPK szint) kell végezni, amíg szedi ezt a gyógyszert. Az összes orvosi és labor találkozókat.

Ha kihagy egy adagot, a kihagyott adagot. Vegye be a következő adagot a szokásos időpontban. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Tárolja a gyógykezelésnek alább 86 ° F (30 ° C) az eredeti tartályban, fénytől védve és a nedvesség. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

2015. december Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.