alemtuzumabbal (intravénásan) leírása és márkanevek

Az alemtuzumab injekció kezelésére használják a relapszáló formái a sclerosis multiplex (MS). Ez a gyógyszer nem gyógyítja meg az SM, de lehet, hogy lassú néhány okozó hatásait és csökkenti a relapszusok száma a betegség.

Ez a gyógyszer csak egy korlátozott hozzáférésű programot. Az orvosok, akik feliratkoztak a korlátozott programot írhat recept ezt a gyógyszert.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását alemtuzumabra injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megoldás

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a hatását alemtuzumabra injekció nem végeztek az idős populációban. Azonban geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát alemtuzumabra injekció az idősek nem várható.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

egyéb kölcsönhatások

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egyéb egészségügyi problémák

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer tűn keresztül helyezett egyik vénájába.

Ezt a gyógyszert általában adott 2 kúrát. Akkor kapja meg a gyógyszert, 5 egymást követő napon az első kúrát és 3 egymást követő napon körülbelül 1 év múlva a második kúrát. Minden kezelés általában 4 órát naponta.

Lesz kap megelőzésére szolgáló gyógyszerek allergiás reakciók (pl szteroidok) a kezelés megkezdése előtt a alemtuzumabbal.

Meg kell beiratkozni a rendelését nevű program Lemtrada ™ REMS programot annak érdekében, hogy megkapja majd a alemtuzumabbal. Orvosa elmagyarázza a programot, és aláírja a jelentkezési lapot. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármilyen kérdése van a Lemtrada ™ REMS felírási programot. Nagyon fontos, hogy megértse és kövesse az összes utasítást a program.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze, hogy a rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások. Fontos, hogy az orvos ellenőrzi a bőr melanoma (tumor) évente.

Ne használja ezt a gyógyszert, ha Ön is megkapta Campath®.

Ez a gyógyszer okozhat ritka, de súlyos típusú allergiás reakció úgynevezett infúziós reakció. Ez lehet életveszélyes és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha elkezdi a köhögés, nehéz nyelés, szédülés, szapora szívverés, légzési nehézség, mellkasi szorító érzés, duzzanat a arc vagy a kéz, láz, hidegrázás, viszketés vagy csalánkiütés, vagy szédülés, ájulás közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer fokozhatja a rák kockázatát, beleértve a pajzsmirigy, a bőr vagy a nyirokcsomókban. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy új csomó vagy duzzanat a nyakon, köhögés, rekedtség, vagy hang megváltozik, nyaki fájdalom, vagy légzési nehézség vagy nyelési.

Ez a gyógyszer okozhat autoimmun betegségek, beleértve az immunrendszer thrombocytopenia (ITP). Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy véres orr, köhögés vagy köpött vért, kis vörös vagy lila foltok a bőrön, vagy nehezebb, mint a normál vagy rendszertelen havi időszakokban.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos vesebetegségben úgynevezett anti-glomeruláris bazális membrán betegség. Hívja fel orvosát azonnal, ha a vér a vizeletben, vérköpés, duzzanat a lábakon vagy a láb.

Amíg kezelik alemtuzumabbal, és a kezelés megszakítása után vele, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Meg kell kapni élő vakcinák legalább 6 héttel a kezelés megkezdése előtt ezt a gyógyszert. Alemtuzumab csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem szedhető orális polio vakcina, mivel van esély tudták átadni a polio vírus az Ön számára. Továbbá ne személyek, akik megtették orális polio vakcina az elmúlt néhány hónapban. Nem kap közel hozzájuk, és ne maradjon ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Alemtuzumab átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, ami növeli a kockázatot a fertőzés. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez bekövetkezik, ezek óvintézkedés található, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ez a gyógyszer fokozhatja a fertőzések kialakulásának. Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések használata közben ezt a gyógyszert. Gyakran mosson kezet. Mondja el orvosának, ha bármilyen fajta fertőzés Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert. Szintén tájékoztassa orvosát, ha valaha is volt egy fertőzés, ami nem múlik el, vagy a fertőzés jöttek vissza. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ki lett téve, hogy valaki a bárányhimlő.

Ha egy nő, akkor van egy humán papilloma vírus (HPV) szűrés évente, hogy elkerüljék a méhnyakrák HPV-fertőzés.

Lesz szükség van egy bőrpróba a tuberkulózis (TBC) Mielőtt elkezdené ezt a gyógyszert. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy valaki otthonában valaha volt pozitív TB bőrteszt vagy kitéve TB.

Ne enni élelmiszerek tartalmazhatnak baktériumok úgynevezett Listeria, mint a deli tej, pasztőrözött tej és a sajt termékek, vagy nem megfelelően főtt hús, tenger gyümölcsei, vagy csirke. Győződjön meg arról, hogy az étel, amit eszik, amelyek tartalmazhatnak Listeria fűtése is, ha ezt a gyógyszert.

Közölje orvosával, ha terhes, terhességet tervez, vagy szoptat. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert, hogy megakadályozzák a teherbeesés közben ezt a gyógyszert, és 4 hónapig a kezelés után véget ér.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van megmagyarázhatatlan súlygyarapodás vagy veszteség, székrekedés, gyors, kalapáló vagy szabálytalan szívverés, hidegérzet, duzzanat a szem. Ezek lehetnek tünetei a pajzsmirigy probléma.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.