alfuzozin szájon: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Közös márkanév alatt (S): Uroxatral

Generikus név (S): alfuzozinra HCL

Alfuzozin használják a férfiak tüneteinek kezelésére megnagyobbodott prosztata (benignus prosztata hiperplázia – BPH). Nem csökken a prosztata, de ellazítja az izmokat a prosztata és a hólyag. Ez segít enyhíteni a BPH tüneteinek, például nehezen kezd a vizelet áramlását, gyenge patak, és a vizelési inger gyakran vagy sürgősen (beleértve során az éjszaka közepén).

Alfuzozin osztályába tartozik a kábítószerek úgynevezett alfa-blokkolók.

Ne használja ezt a gyógyszert a magas vérnyomás kezelésére.

EGYÉB FELHASZNÁLÁS: Ez a rész felhasználása a kábítószer, hogy nem szerepel a jóváhagyott szakmai címkézés a drog, hanem, hogy elő lehet egészségügyi szakember. Használja ezt a gyógyszer egy feltétellel, hogy ebben a szakaszban felsorolt ​​csak akkor, ha már annyira előírt egészségügyi szakember.

Alfuzozin is fel lehet használni, hogy segítse a test “pass”, vagy megszabadulni, vesekő keresztül vizelés.

Olvassa el a betegtájékoztatót, ha rendelkezésre áll a gyógyszerészével, mielőtt elkezdi szedni alfuzozin és minden alkalommal, amikor egy utántöltő. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Vedd ezt a gyógyszert szájon az orvos utasítása szerint, általában naponta egyszer, étkezés után. Ez a gyógyszer akkor működik a legjobban, ha bevenni. Figyelembe alfuzozin éhgyomorra lehet, hogy ez nem működik olyan jól.

Ne törje vagy rágja kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta. Ellenkező esetben engedje el a gyógyszer egyszerre, növelve a mellékhatások. Továbbá, nem ketté a tablettákat, ha olyan törővonal és kezelőorvosa vagy gyógyszerésze ezt nem mondja, hogy erre. Nyelje le az egész, vagy osztott tabletta összetörése nélkül vagy rágás.

Alfuzozin okozhat hirtelen a vérnyomást, ami a szédülés vagy ájulás, általában néhány órán belül vegye be. Ez a kockázat magasabb, ha elkezdi szedni ezt a gyógyszert, vagy ha újraindítja a kezelés abbahagyása után is. Ezekben az időszakokban, kerülje az olyan helyzeteket, ahol megsérülhetnek, ha elájul.

A sérülések elkerülése érdekében szédülés vagy ájulás, orvosa megmondja, hogy az első adag alfuzozin étellel lefekvéskor, hogy a szervezet lehet szokni a hatásait.

Vedd ezt a gyógyszert rendszeresen, hogy a legtöbb hasznot belőle. Hogy ne felejtse, hogy azt ugyanazon étkezés után minden nap.

Tájékoztassa orvosát, ha az Ön állapota nem javul, vagy ha romlik.

Szédülés vagy szédülés előfordulhat. Ha ezek közül bármelyik nem múlnak vagy rosszabbodik, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Kockázatának csökkentése érdekében a szédülés és szédülés, kelj fel lassan, amikor emelkedik ülő vagy fekvő helyzetben.

Ne feledje, hogy az orvos által felírt gyógyszeres kezelés, mert ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Orvoshoz azonnal, ha bármilyen nagyon súlyos mellékhatások, többek között: súlyos szédülés, ájulás, gyors / szabálytalan szívverés, mellkasi fájdalom.

Ritkán hímek egy fájdalmas vagy elhúzódó erekció tartó 4 vagy több órán át. Ha ez bekövetkezik, hagyja abba a gyógyszer és kérjen orvosi segítséget azonnal, vagy állandó problémák fordulhatnak elő.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Meghozatala előtt alfuzozint, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: májbetegség, vesebetegség, szív problémák (például mellkasi fájdalom / angina, szívroham), alacsony vérnyomás, egyes szem problémák (szürkehályog, zöldhályog).

Alfuzozin okozhat olyan állapot, amely befolyásolja a szívritmust (QT-szakasz megnyúlása). A QT megnyúlás ritkán okoznak súlyos (ritkán halálos) gyors / szabálytalan szívverés és más tüneteket (mint a súlyos szédülés, ájulás), hogy a szükséges orvosi ellátást azonnal.

A QT megnyúlás veszélyét növelhető, ha bizonyos betegségek, vagy szed-e más gyógyszereket, amelyek QT-megnyúlást. Használata előtt alfuzozint, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét minden gyógyszer szedése, és ha bármilyen, a következő feltételeknek: bizonyos szívproblémák (szívelégtelenség, lassú szívverés, QT-megnyúlás az EKG), a családban előforduló egyes szívproblémák (QT megnyúlását az EKG, a hirtelen szívhalál).

Az alacsony kálium- vagy magnézium a vér is növeli a kockázatot a QT-szakasz megnyúlása. Ez a kockázat növekedhet, ha használja bizonyos gyógyszerek (például a vízhajtók / “vízhajtók”), vagy ha olyan betegsége van, mint a súlyos izzadás, hasmenés vagy hányás. Beszéljen orvosával használatával alfuzozinra biztonságosan.

Ez a gyógyszer tehet meg szédül. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Limit alkoholtartalmú italok.

Mielőtt sebészet (beleértve szürkehályog / zöldhályog szemműtét), értesítse orvosát vagy fogorvosát, ha szed vagy valaha is ezt a gyógyszert, és az összes többi termék használata (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai ezt a gyógyszert, különösen a szédülés és alacsony vérnyomás felálláskor ülő vagy fekvő helyzetből, és a QT megnyúlás (lásd fent). Ezek a mellékhatások is növeli a leesés veszélye.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Néhány termék, amely kölcsönhatásba léphet, ez a gyógyszer a következők: más alfa-blokkoló szerek (mint például a prazozin, terazozin).

Ha is szed gyógyszert a merevedési zavar kezelésére-ED vagy pulmonális hipertónia (például szildenafil, tadalafil), a vérnyomás túl alacsony, ami oda vezethet, hogy a szédülés vagy ájulás. Orvosa módosíthatja az gyógyszereket E kockázat minimalizálása érdekében.

Más gyógyszerek befolyásolhatják az eltávolítása alfuzozin a szervezetből, ami befolyásolhatja alfuzozinra működik. Ilyenek például azol típusú gombaellenes szerek (például itrakonazol, ketokonazol), boceprevir, kobicisztát, klaritromicin, nefazodon, HIV proteáz inhibitorok (például lopinavir, ritonavir), telaprevir, telitromicin, többek között.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: súlyos szédülés, ájulás.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Laboratóriumi és / vagy orvosi vizsgálatokat (például prosztata vizsgák, vérnyomás) kell végezni rendszeresen figyelemmel kíséri a haladást vagy ellenőrizze a mellékhatások miatt. Beszélje meg orvosával a további részletekért.

Ha kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.