ali-flex orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Egy összetevő ebben a terméket acetaminofen. A túl sok paracetamol okozhat súlyos (akár halálos) májbetegség. Felnőttek nem több, mint 4000 mg (4 gramm) acetaminofen egy nap. Emberek májproblémák és a gyermekek kevesebb paracetamol. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy mennyi paracetamol biztonságos hoz.

Ne használjon semmilyen más gyógyszert tartalmazó paracetamol megkérdezése nélkül orvosával vagy gyógyszerészével az első. Paracetamol sok recept nélkül kapható és vényköteles gyógyszerek (például a fájdalom / láz gyógyszerek vagy köhögés -és-hideg). Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer, hogy ha tartalmaznak acetaminofen, és kérdezze meg gyógyszerészét, ha nem biztos benne.

Orvoshoz azonnal, ha túl sok paracetamol (túladagolás), akkor is, ha jól érzi magát. A túladagolás tünetek közé tartozik a hányinger, hányás, étvágytalanság, izzadás, gyomor / hasi fájdalom, nagyfokú fáradtság, sárguló szemmel / bőrrel és sötét vizelet.

Napi alkoholfogyasztás, különösen, ha együtt paracetamol, az károsíthatja a májat. Kerülje az alkohol.

Ez a kombináció a termék tartalmaz 2 gyógyszerek, acetaminofen és antihisztamin. Paracetamol segít csökkenteni a lázat és / vagy enyhe-középsúlyos fájdalom (például fejfájás, hátfájás, ízületi / fájdalmak miatt izomhúzódás, megfázás vagy influenza). Az antihisztamin ebben a termékben álmosságot, és ezért is lehet használni, mint egy éjszakai alvás támogatást. Antihisztaminok is fel lehet használni, hogy segítsen enyhíteni az allergia vagy megfázás tüneteit, mint a könnyező szem, szemviszketés / orr / torok, orrfolyás, tüsszögés és.

Köhögés -és hűtött termékek esetében nem igazolták, hogy biztonságos vagy hatékony fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éve. Ezért ne használja ezt a terméket kezelésére megfázás tüneteit gyermekek 6 évnél fiatalabb, kivéve, ha kifejezetten azt az orvos. Egyes termékek (mint például a hosszú hatású tabletta / kapszula) nem javallott gyermekek 12 évnél fiatalabb. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét további részleteket a termék használatával biztonságosan.

Ezek a termékek nem gyógyítja vagy lerövidíti a hossza a megfázás és okozhat súlyos mellékhatások. Kockázatának csökkentése súlyos mellékhatásokat, gondosan kövesse adagolási utasításokat. Ne használja ezt a terméket, hogy a gyermek álmos. Nem adnak más köhögés -és-hideg gyógyszert, amely tartalmazhat az azonos vagy hasonló összetevők (lásd még a gyógyszer kölcsönhatások rész). Kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét más módja, hogy enyhíti a köhögés és megfázás tüneteinek (például iszik elég folyadékot, egy párásító vagy sós orrcsepp / spray).

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Ha szed egy over-the-counter készüléket, olvassa el minden irányban a termék csomagolásán, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van, forduljon gyógyszerészéhez. Ha az orvos ezt a gyógyszert, vegye be, mint irányított.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át étellel vagy anélkül, vagy az orvos utasítása szerint. Ha gyomorpanaszok előfordul, akkor lehet, hogy ezt a gyógyszert étellel vagy tejjel.

Ha használja a folyékony formában, gondosan mérje a felírt dózis a gyógyszer-mérő vagy kanállal. Ne használjon háztartási kanalat, mert lehet, hogy nem kap a megfelelő adagot.

Ha szed kiterjesztett hatóanyagleadású kapszulák, nyelje le. Ne törje vagy rágja elnyújtott felszabadulását kapszula vagy tabletta. Ellenkező esetben engedje el a gyógyszer egyszerre, növelve a mellékhatások. Továbbá, nem osztott kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát, kivéve, ha van egy törővonal és kezelőorvosa vagy gyógyszerésze ezt nem mondja, hogy erre. Nyelje le az egész, vagy osztott tabletta összetörése nélkül vagy rágás.

Az adagolás az Ön egészségi állapotától és a kezelésre adott válasz. Fájdalomcsillapítók működnek a legjobban, ha használják őket, mint az első jelei a fájdalom előfordulhat. Ha várni, amíg a tünetek el nem romlott, a gyógyszeres kezelés nem működik olyan jól.

Ne szedje ezt a terméket fájdalom több mint 10 nap (felnőttek) vagy 5 nap (gyermek), kivéve, ha az orvos utasítása szerint. Ne szedje ezt a terméket láz több mint 3 nap, ha az orvos utasítása szerint. Ha az állapot továbbra is fennáll vagy rosszabbodik, vagy ha úgy gondolja, hogy egy komoly orvosi problémát, azonnal forduljon orvoshoz.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Szédülés, álmosság, székrekedés, gyomorpanaszok, homályos látás, vagy szájszárazság / orr / torok előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: a mentális / hangulati változások (mint például a zavartság), baj vizelés.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás a paracetamol vagy antihisztamin; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: légzési problémák (például asztma, krónikus obstruktív tüdőbetegség -COPD), glaukóma, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, májbetegség, gyomor / bél problémák (például mint elzáródás, székrekedés, fekélyek), pajzsmirigy-túlműködés (hipertireózis), vizelési problémák (például a baj okozta vizelési megnagyobbodott prosztata, vizeletretenció).

Ez a gyógyszer tehet meg szédül vagy álmos, vagy homályos látást okozhat. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, vagy világos látást, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Kerülje az alkoholos italok.

Folyékony termékek tartalmazhatnak alkohol, cukor és / vagy aszpartámot. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg, alkoholfüggőség, májbetegség, phenylketonuria (PKU), vagy egyéb olyan körülmény, amely előírja, hogy korlátozza / elkerülje ezeket az anyagokat a diéta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a termék használata biztonságos.

Óvatosan kell eljárni, ha használja ezt a gyógyszert gyermekek számára, mert ők sokkal érzékenyebbek a hatásait antihisztaminok. Fiatal gyermekeknél, ez a gyógyszer okozhat izgatottság és izgalom helyett álmosság.

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a hatását a gyógyszer, különösen a szédülés, álmosság, zavartság, székrekedés, vagy baj vizelés. Szédülés, álmosság és zavartság növelheti a leesés veszélye.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Ez a gyógyszer átjut az anyatejbe, és nemkívánatos hatásai lehetnek egy csecsemő. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Lásd még: figyelmeztetés részt.

Ha szed ezt a gyógyszert az Ön kezelőorvosa utasítására, az orvos vagy gyógyszerész lehet, hogy már tisztában az esetleges gyógyszerkölcsönhatások és figyelemmel kíséri, hogy az nekik. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer ellenőrzése előtt meg orvosát vagy gyógyszerészét először.

A termék használata előtt, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és recept nélkül kapható / növényi termékek használhat, különösen: antihisztaminok, a bőrre (difenhidramin krém, kenőcs, spray), ketokonazol, MAO-gátlók (izokarboxazid, linezolid, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, tranilcipromin).

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha Ön egyéb termékek, amelyek álmosságot, beleértve az alkoholt, vagy más antihisztaminok, gyógyszerek aludni, vagy szorongás (például alprazolam, diazepam, zolpidem), izomlazítók, és a kábító fájdalomcsillapítók (például a kodein).

Antihisztaminok összetevők találhatók számos recept nélkül kapható termékekre és egyes kombinált vényköteles gyógyszereket. Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (különösen köhögés-és hideg ételekhez), mert ezek is tartalmaznak antihisztamint. Kérdezze meg gyógyszerészét, használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a bizonyos orvosi / laboratóriumi vizsgálatok (például a vizelet 5-HIAA, allergia bőrteszt), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges kölcsönhatásokat. Ezért, mielőtt használja ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét az összes termék használatakor. Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: hányinger, hányás, étvágytalanság, izzadás, gyomor / hasi fájdalom, nagyfokú fáradtság, nyugtalanság, zavartság, kipirulás, hallucinációk, sárguló szemmel / bőr, sötét vizelet, görcsök. A gyermekek, izgatottság előfordulhat az első, és ezt követheti: koordináció elvesztése, álmosság, eszméletvesztés, görcsök.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne ossza meg másokkal.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ne szedje ezt a terméket néhány nappal azelőtt, allergia vizsgálat, mert a vizsgálati eredmények is érinthet.

Ha szed ezt a terméket, menetrend és bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten között 59-86 ° F (15-30 ° C) fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Nem fagyasztható folyékony halmazállapotú termék. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.