aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Hívja fel orvosát azonnal, ha az arc, karok, lábak, a szemek, az ajkak, a nyelv, vagy esetleg nyelési vagy légzési. Ezek a tünetek a nevezett állapot angioödéma.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert (kivéve, ha kezelőorvosa kifejezetten azt mondja, hogy), ha Ön is akik ciklosporin (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®), itrakonazol (Sporanox®) vagy lítium (Eskalith®, Lithobid®).

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel az első adag után, főleg, ha már vesz egy vízhajtó (víz tabletta). Győződjön meg arról, hogy hogyan reagál a gyógyszerre, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy egyéb dolgokat, amelyek veszélyesek lehetnek, ha szédül vagy tűzött. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását. Ha elájul, azonnal hívjon orvost azonnal.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megbetegedtek a gyógyszer szedése alatt, különösen a súlyos vagy folyamatos hányinger, hányás, vagy hasmenés. Ezek a feltételek elveszítheti túl sok vizet, és ahhoz vezethet, hogy az alacsony vérnyomás. Azt is csökken a víz izzadás, így sok vizet igyon edzés közben, vagy meleg időben.

Ez a gyógyszer ronthatja a tüneteket, angina (mellkasi fájdalom) vagy a szívroham, különösen a súlyos szív- vagy érrendszeri betegség. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom vagy diszkomfort, gyors vagy szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karokban, állkapocs, hát, vagy a nyak. légszomj, vagy izzadás.

A hyperkalaemia (magas káliumszint a vérben) előfordulhatnak használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: hasi vagy gyomorfájdalom, zavartság, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, idegesség, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj, vagy gyengeség vagy nehézség a lábak. Ne használjon kiegészítőket vagy kálium-tartalmú sópótlók ellenőrzése nélkül orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, szemfájdalom, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha azt veszi észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik over-the-counter (vény nélkül kapható) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel növelheti a vérnyomást.