aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid

Abba kell hagyni a aliszkiren / amlodipin / hidroklorotiazid a lehető leghamarabb, ha bekövetkezik a terhesség. Gyógyszerek, amelyek közvetlenül hatnak a renin-angiotenzin rendszer lehet mérgező vagy végzetes lehet egy magzat.

Használja az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid

Terápiás Osztály: Vérnyomáscsökkentő

Farmakológiai Osztály: renininhibitorral

Kémiai Osztály: Amlodipin

Az aliszkiren egy renin-gátló. Úgy működik, hogy gátolja az enzim a szervezetben, ami ahhoz szükséges, hogy egy anyag, ami a vérerek húzza. Ennek eredményeként az erek ellazulnak, és ez csökkenti a vérnyomást. Amikor a vérnyomás csökken, az összeg a vér és az oxigén, hogy menjen a szív növekszik.

Az amlodipin egy kalciumcsatorna-blokkoló. Ez hatással van a kalcium bejutását a sejtekbe, a szív és az erek. Ennek eredményeképpen az amlodipin ellazítja az ereket, és növeli a kínálat a vér és az oxigén a szív, miközben csökkentik a munkát.

A hidroklorotiazid egy tiazid diuretikum (víz tabletta). Ez csökkenti a víz mennyisége a testben növeli a vizelet áramlását, amely segít csökkenteni a vérnyomást.

aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid csak orvosával receptet.

Mielőtt használná az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a hatását az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid kombinációja a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid kombinációja az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Segítségével az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid nem kell az első gyógyszer használ, hogy kezelje a feltételt. Ez azt jelentette, hogy csak miután megpróbált más gyógyszereket nem dolgozott vagy okozott nem kívánt mellékhatásokat.

aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid jön egy betegtájékoztató betéttel. Olvassa el figyelmesen az és győződjön meg róla, hogy te érted, mielőtt az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Amellett, hogy az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid kezelés a magas vérnyomás lehetnek súlykontroll és megváltozik a különféle élelmiszerek eszel, különösen az élelmiszerek magas nátrium (só). Orvosa meg fogja mondani, hogy ezek közül melyik a legfontosabb az Ön számára. Kérdezze meg orvosát, mielőtt megváltoztatja a diéta.

Sok beteg, akiknek magas a vérnyomása nem fogja észrevenni a jeleket a probléma. Tény, hogy sokan úgy érzik normális. Nagyon fontos, hogy a gyógyszert, ahogy irányította, és hogy tartsa meg a találkozókat orvosával akkor is, ha jól érzi magát.

Ne feledje, hogy az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid nem gyógyítja meg a magas vérnyomás, de ez nem segít irányítani. Továbbra is meg kell venni azt irányítani, ha azt várod, hogy csökkentheti a vérnyomást, és tartsa lenyomva. Lehet, hogy a magas vérnyomás gyógyszert az egész életed. Ha a magas vérnyomást nem kezelik, súlyos problémákat okozhat, mint például a szívelégtelenség, érrendszeri betegség, stroke, vagy vesebetegség.

Vegyük aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid ugyanúgy minden nap. Ez azt jelenti, hogy azt ugyanabban az időben és következetesen étellel vagy anélkül. A magas zsírtartalmú ételek csökkenthetik felszívódását aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid.

Helyes használata az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid

Az adag aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisokat az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot, az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tartsa a gyógyszert az eredeti tartályban.

Óvintézkedések használat közben aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid megfelelően működik. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Segítségével az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid, értesítse orvosát.

Hívja fel orvosát azonnal, ha az arc, karok, lábak, a szemek, az ajkak, a nyelv, vagy esetleg nyelési vagy légzési. Ezek a tünetek a nevezett állapot angioödéma.

Nem szabad használni az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid (kivéve, ha kezelőorvosa kifejezetten azt mondja, hogy), ha Ön is akik ciklosporin (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®), itrakonazol (Sporanox®) vagy lítium (Eskalith®, Lithobid® ).

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel az első adag után, főleg, ha már vesz egy vízhajtó (víz tabletta). Győződjön meg arról, hogy hogyan reagál a gyógyszerre, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy egyéb dolgokat, amelyek veszélyesek lehetnek, ha szédül vagy tűzött. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását. Ha elájul, azonnal hívjon orvost azonnal.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megbetegedtek, miközben az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid, különösen súlyos vagy folyamatos hányinger, hányás, vagy hasmenés. Ezek a feltételek elveszítheti túl sok vizet, és ahhoz vezethet, hogy az alacsony vérnyomás. Azt is csökken a víz izzadás, így sok vizet igyon edzés közben, vagy meleg időben.

aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid ronthatja a tüneteket, angina (mellkasi fájdalom) vagy a szívroham, különösen a súlyos szív- vagy érrendszeri betegség. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom vagy diszkomfort, gyors vagy szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karokban, állkapocs, hát, vagy a nyak. légszomj, vagy izzadás.

aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid mellékhatásai

aliszkiren / amlodipin / hidroklorotiazid

A hyperkalaemia (magas káliumszint a vérben) előfordulhatnak használata közben az aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: hasi vagy gyomorfájdalom, zavartság, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, idegesség, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj, vagy gyengeség vagy nehézség a lábak. Ne használjon kiegészítőket vagy kálium-tartalmú sópótlók ellenőrzése nélkül orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, szemfájdalom, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

aliszkiren, az amlodipin és a hidroklorotiazid befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha azt veszi észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik over-the-counter (vény nélkül kapható) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel növelheti a vérnyomást.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Magas vérnyomás lisinopril, amlodipin, metoprolol, a hidroklorotiazid losartan, furoszemid, atenolol, Lasix Norvasc, Diovan, valzartán, enalapril, toprol-XL, Benicar Cozaar, Lopressor, Bystolic, irbesartan, Vasotec, Avapro, hidroklorotiazid / lisinopril dyazide , Zestril

 vagy csatlakozz az aliszkiren / amlodipin / hidroklorotiazid támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.