aliszkiren és az amlodipin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxiás és angioödéma. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok használata közben ezt a gyógyszert.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel az első adag után, főleg, ha már vesz egy vízhajtó (víz tabletta). Győződjön meg arról, hogy hogyan reagál a gyógyszerre, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy egyéb dolgokat, amelyek veszélyesek lehetnek, ha szédül vagy tűzött. Ha szédül, feküdjön le, így nem halvány. Akkor üljön egy pár pillanattal korábban állt, hogy megakadályozza a szédülés kiújulását. Ha elájul, hagyja abba a gyógyszer szedését, amíg nem beszélt orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha megbetegedtek a gyógyszer szedése alatt, különösen a súlyos vagy folyamatos hányinger, hányás, vagy hasmenés. Ezek a feltételek elveszítheti túl sok vizet vagy sót és ahhoz vezethet, hogy az alacsony vérnyomás. Azt is csökken a víz izzadás, így sok vizet igyon edzés közben, vagy meleg időben.

A hyperkalaemia (magas káliumszint a vérben) előfordulhatnak használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: hasi vagy gyomorfájdalom, zavartság, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, idegesség, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj, vagy gyengeség vagy nehézség a lábak. Kérdezze meg orvosát, mielőtt használja gyógyszerek, táplálékkiegészítők, vagy sópótlók tartalmazó kálium.

Ez a gyógyszer ronthatja a tüneteket, angina (mellkasi fájdalom) vagy a szívroham bizonyos súlyos szív- vagy érrendszeri betegség. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom vagy diszkomfort, gyors vagy szabálytalan szívverés, hányinger vagy hányás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karokban, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, vagy izzadás.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert (kivéve, ha kezelőorvosa kifejezetten azt mondja, hogy), ha Ön is akik ciklosporin (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®) vagy itrakonazol (Sporanox®).

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik a vény nélkül kapható gyógyszereket étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, mivel növelheti a vérnyomást.