alitretinoint helyileg: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Közös márkanév alatt (S): Panretin

Generikus név (S): alitretinoinnal

Ez a gyógyszer kezelésére használják a bőr sebek betegeknél bizonyos típusú AIDS-szel összefüggő rák (Kaposi-szarkóma). Alitretinoint csoportjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett retinoidok. Úgy működik, hogy befolyásolja a növekedés a bőrsejteket.

Ez a gyógyszer nem alkalmazható, ha a gyógyszerek szájon van szükség, hogy kezelje a Kaposi-szarkóma (például több mint 10 új bőr sebek az előző hónapban, a betegség a tüdőt érinti, vagy más szervekben).

Használja ezt a gyógyszert a bőrön csak. Várjon legalább 20 percet fürdés vagy zuhanyozás után, mielőtt a gyógyszert. Elegendő a szükséges gyógyszert, hogy fedezze a bőr seb (ek) is, általában 2-4-szer naponta, vagy az orvos utasítása szerint. Nem szükséges, hogy dörzsölje a gyógyszert be a seb. Hagyjuk 3-5 percig, hogy a gyógyszert megszáradni, mielőtt kiterjedő, az érintett területet ruházat.

Ne alkalmazza a gyógyszert nem befolyásolja a bőr, mert ellenkező esetben nagyobb hatású. Ne alkalmazza a gyógyszert, vagy a szem körül, az orr, száj, végbél, vagina, vagy a hímvessző végét. Ha nem kap gyógyszert azokon a területeken, öblítse ki bő vízzel.

Mosson kezet használat után, ha nem használja ezt a gyógyszert, hogy kezelje a kezét. Ne fürödjön, zuhanyzó, vagy úszni legalább 3 óra után a gyógyszert.

Ne csavarja, fedél, vagy kötést az érintett területen, hacsak erre nem az orvosa.

Használja ezt a gyógyszert rendszeresen annak érdekében, hogy a legtöbb hasznot belőle. Emlékeztetőül, használja ugyanabban az időben minden nap.

Ne alkalmazzon más bőr termékek, kivéve az ásványolajat, a kezelt sebek. Lehet alkalmazni ásványi olaj legalább 2 órával vagy azt követően alkalmazza ezt a gyógyszert, amely segít megelőzni a bőr kiszáradását / viszketés.

Mivel ez a gyógyszer felszívódik a bőrön keresztül, és károsíthatja a magzatot, a nők, akik terhesek vagy akik teherbe eshetnek meg nem tudja kezelni ezt a gyógyszert.

Tájékoztassa orvosát, ha az Ön állapota nem javul, vagy ha romlik. Meg kell kezdeni, hogy javulást a bőr állapotát, mindössze 2 hetes kezelés, de eltarthat akár 14 hétig tartó kezelés, hogy a haszon.

Bőrpír, kiütés, fájdalom, égő érzés, viszketés, szúró, vagy bizsergő az alkalmazás helyén előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ne feledje, hogy az orvos által felírt gyógyszeres kezelés, mert ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: hólyagosodás / pörkösödése / szivárgó / hámlás, súlyos égési / csípő érzés a bőrön, duzzanat a bőrön.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Használata előtt alitretinoinnal tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy A-vitamin-val kapcsolatos gyógyszerek (más retinoidok, mint például izotretinoin, vagy ha bármilyen más allergiás. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Kérje gyógyszerésze további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: egy bizonyos típusú rák (bőr T-sejtes limfóma).

Ez a gyógyszer tehet meg érzékenyebb a napot. Kerülje a hosszan tartó napozás, barnító kabinok és szoláriumot. Használjon fényvédő és védőruházatot, ha a szabadban.

Ez a gyógyszer nem ajánlott a terhesség alatt. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Mivel ez a gyógyszer felszívódik a bőrön keresztül, és károsíthatja a magzatot, a nők, akik terhesek vagy akik teherbe eshetnek meg nem tudja kezelni ezt a gyógyszert.

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe. Mivel a lehetséges kockázatot a csecsemő, mell -feeding nem ajánlott használata közben ezt a gyógyszert. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Orvosa vagy gyógyszerésze lehet, hogy már tisztában az esetleges gyógyszerkölcsönhatások és figyelemmel kíséri, hogy az nekik. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer ellenőrzése előtt meg orvosát vagy gyógyszerészét először.

Ez a gyógyszer nem alkalmazható az alábbi termékeket, mert nagyon súlyos kölcsönhatások léphetnek fel: tartalmú termékek DEET (például bizonyos rovarriasztó).

Ha jelenleg is használja a fent felsorolt ​​termékek, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt elkezdené alitretinoinnal.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és recept nélkül kapható / növényi termékek használhat.

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges kölcsönhatásokat. Ezért, mielőtt használja ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét az összes termék használatakor. Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ez a gyógyszer lenyelése ártalmas. Ha nyelési vagy túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot.

Ne ossza meg ezt a gyógyszert másokkal.

Ha kihagy egy adagot, pótolja, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten 77 ° F (25 ° C) fénytől és nedvességtől. Rövid tárolás között 59-86 ° F (15-30 ° C) megengedett. Ez a termék tűzveszélyes. Tartsuk távol hőtől és nyílt lángtól. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.