alkalmazkodási zavarokkal kezelések és gyógyszerek

Pszichoterápia

Gyógyszerek

A legtöbb ember számára kezelésére alkalmazkodási rendellenesség hasznos, és gyakran csupán rövid kezelés. Egyéb hasznos lehet hosszabb kezelést. Két fő típusa a kezelés beilleszkedési rendellenesség – pszichoterápia és a gyógyszerek.

A fő kezelési alkalmazkodási zavarok a pszichoterápia, más néven tanácsadás vagy beszélni terápiát. Ön részt vehet egyéni terápia, csoportterápia, vagy családi terápia. Terápia nyújthat érzelmi támogatást, és segít abban, hogy vissza a szokásos rutin. Ez is segít megtanulni, hogy miért a stresszes esemény érintette annyira. Ahogy jobban megértsük ezt a kapcsolatot, akkor lehet tanulni az egészséges megküzdési készségeket, hogy segítsen kezelni a többi stresszes események, amelyek felmerülhetnek.

Egyes esetekben a gyógyszer segíthet is. Gyógyszerek segíthet olyan tünetekkel, mint a depresszió, a szorongás és öngyilkossági gondolatok. Antidepresszánsok és szorongás elleni gyógyszereket a gyógyszerek leggyakrabban használt kezelésére alkalmazkodási rendellenességek. Mint terápia, akkor szükség lehet gyógyszeres csak néhány hónapig, de ne hagyja abba semmilyen gyógyszert anélkül, hogy megbeszélné orvosával. Ha hirtelen megállt, bizonyos gyógyszerek, mint például bizonyos antidepresszánsok, megvonási tüneteket okozhat.