allanvan-dm orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Ez a kombinált gyógyszeres kezelésére használják által okozott tünetek a nátha, influenza, allergia, szénanátha, vagy egyéb légzési betegségek (például, sinusitis, bronchitis). Dextromethorphan egy köhögéscsillapító, amely befolyásolja egy bizonyos részét az agy (köhögés központ), csökkenti a vágyat, hogy a köhögés. Dekongesztánsok enyhítheti orrdugulás tüneteit. Antihisztaminok enyhíti könnyező szem, szemviszketés / orr / torok, orrfolyás, tüsszögés és.

Köhögés -és hűtött termékek esetében nem igazolták, hogy biztonságos vagy hatékony fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éve. Ezért ne használja ezt a terméket kezelésére megfázás tüneteit gyermekek 6 évnél fiatalabb, kivéve, ha kifejezetten azt az orvos. Egyes termékek (mint például a hosszú hatású tabletta / kapszula) nem javallott gyermekek 12 évnél fiatalabb. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét további részleteket a termék használatával biztonságosan.

Ezek a termékek nem gyógyítja vagy lerövidíti a hossza a megfázás és okozhat súlyos mellékhatások. Kockázatának csökkentése súlyos mellékhatásokat, gondosan kövesse adagolási utasításokat. Ne használja ezt a terméket, hogy a gyermek álmos. Nem adnak más köhögés -és-hideg gyógyszert, amely tartalmazhat az azonos vagy hasonló összetevők (lásd még a gyógyszer kölcsönhatások rész). Kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét más módja, hogy enyhíti a köhögés és megfázás tüneteinek (például iszik elég folyadékot, egy párásító vagy sós orrcsepp / spray).

Ha szed az over-the-counter készüléket, olvassa el minden irányban a termék csomagolásán, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van, forduljon gyógyszerészéhez. Ha az orvos ezt a gyógyszert, vegye be, mint irányított.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át étellel vagy anélkül egy teli pohár vízzel (8 uncia vagy 240 milliliter), vagy az orvos utasítása szerint. Ez a gyógyszer bevehető étkezés közben vagy tejjel ha gyomorpanaszok esetén.

Ha használja a folyékony formában, használjon gyógyszert mérőkészülék, hogy gondosan mérje az előírt adagot. Ne használjon háztartási kanállal. Ha a folyadék forma a szuszpenzió, a palackot jól rázza minden adag előtt.

Ha szed a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszulák, nyelje le. Ne törje vagy rágja elnyújtott felszabadulását kapszula vagy tabletta. Ellenkező esetben engedje el a gyógyszer egyszerre, növelve a mellékhatások. Továbbá, nem osztott kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát, kivéve, ha van egy törővonal és kezelőorvosa vagy gyógyszerésze ezt nem mondja, hogy erre. Nyelje le az egész, vagy osztott tabletta összetörése nélkül vagy rágás.

Rágható formákat ezt a gyógyszert kell rágni alaposan lenyelés előtt.

Ha szed a por, keverjük össze alaposan a megfelelő mennyiségű folyadékot, és keverjük jól. Igya meg a folyadékot azonnal. Ne készítsen ellátási későbbi használatra.

Az adagolás alapján az életkor, az egészségi állapot és a kezelésre adott válasz. Ha szed ezt a gyógyszert az allergia vagy szénanátha tünetei, vegye rendszeresen annak érdekében, hogy a legtöbb hasznot belőle.

Helytelen használata a gyógyszeres kezelés (visszaélés) okozhat súlyos sérülést (például agyi károsodás, roham, halál). Ne növelje az adagot, vegye be gyakrabban, vagy használja hosszabb ideig, mint irányított.

Tájékoztassa orvosát, ha a feltétel fennáll, vagy rosszabbodik.

Álmosság, szédülés, fejfájás, homályos látás, gyomorpanaszok, hányinger, székrekedés, vagy száraz száj / orr / torok előfordulhat. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Ahhoz, hogy enyhíti a száraz száj, szopni (cukormentes) kemény cukorka vagy jégdarabok, rágni (cukormentes) gumi, igyon vizet, vagy használja a nyál helyettesíti. Ez a gyógyszer kiszáradnak és sűrűsödik a nyálkát a tüdőben, amely megnehezíti, hogy lélegezni, és törölje a tüdőbe. Ahhoz, hogy megakadályozza ezt a hatást, igyon sok folyadékot, ha másképp nem az orvos utasítása szerint.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: a mentális / hangulati változások (például zavartság, hallucinációk), fülcsengés, remegés (remegés), baj vizelés, gyengeség.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik ritka, de nagyon súlyos mellékhatások jelentkeznek: bőrbevérzéssel / vérzés, gyors / lassú / szabálytalan szívverés, roham.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer nem valószínű, de azonnal forduljon orvoshoz, ha az bekövetkezik. Tünetei a súlyos allergiás reakció lehet: kiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: légzési problémák (pl asztma, tüdőtágulás), cukorbetegség, bizonyos szem probléma (glaukóma), szívproblémák, magas vérnyomás, vese problémák, májbetegség, görcsök, gyomor / bél problémák (pl fekélyek, elzáródás), pajzsmirigy (hyperthyreosis), vizelési problémák (pl baj okozta vizelési megnagyobbodott prosztata, vizeletretenció).

Ez a gyógyszer tehet meg szédül vagy álmos, vagy homályos látást okozhat. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, vagy világos látást, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Korlátozza az alkoholfogyasztás és bizonyos egyéb gyógyszereket álmosságot okozhat. (Lásd még a gyógyszer kölcsönhatások.)

Hogy csökkentse a szédülés és szédülés, kelj fel lassan, amikor emelkedik ülő vagy fekvő helyzetben.

Ez a gyógyszer aszpartámot tartalmaz. Ha phenylketonuriában (PKU), vagy egyéb olyan körülmény, amely előírja, hogy korlátozza a bevitt aszpartám (vagy fenil-alanin), forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez kapcsolatos biztonságos használata ezt a gyógyszert.

Folyékony készítmények A termék tartalmazhat cukor és / vagy alkohol. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg, alkoholfüggőség, vagy májbetegségben szenved. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét biztonságos a termék használata.

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai ezt a gyógyszert, különösen a szédülés, álmosság, mentális / hangulatváltozások, székrekedés, szapora szívverés, baj vizelés, vagy a vérnyomás változásokat. Szédülés, álmosság és zavartság növelheti a leesés veszélye.

Gyermekek érzékenyebbek lehetnek a hatását a antihisztaminok. Fiatal gyermekeknél a gyógykezelésnek okozhat izgatottság / izgalom helyett álmosság.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Ez a gyógyszer átjut az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Ha szed ezt a gyógyszert az Ön kezelőorvosa utasítására, az orvos vagy gyógyszerész lehet, hogy már tisztában az esetleges gyógyszerkölcsönhatások és figyelemmel kíséri, hogy az nekik. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer ellenőrzése előtt meg orvosát vagy gyógyszerészét először.

Hogy bizonyos MAO-gátlók ezt a gyógyszert okozhat súlyos (akár halálos) gyógyszer-kölcsönhatás. Kerüljék a izokarboxazid, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, vagy tranilcipromin kezelés alatt ezt a gyógyszert. A legtöbb MAO-gátlók szintén nem vehető két hétig a kezelés előtt ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kezdje el vagy hagyja abba ezt a gyógyszert.

Ha a jelenleg használt bármely ilyen gyógyszerek a fent felsorolt, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt elkezdené ezt a gyógyszert. Kerülje a MAO-gátlók 2 héten belül indítása és leállítása a gyógykezelésnek.

A termék használata előtt, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét minden vényköteles és recept nélkül kapható / növényi termékek használhat, különösen: antihisztaminok, a bőrre (difenhidramin krém, kenőcs, spray), görcsoldók (például atropin belladonna alkaloidák) béta-blokkolók (például metoprolol, atenolol), gyógyszerek a Parkinson-kór (például antikolinerg szerek, például benztropin, trihexifenidil), guanetidin, bizonyos inhalációs anesztetikumok (pl, halotán), metildopa, rezerpin, szkopolamin, triciklikus antidepresszánsok (pl amitriptilin, dezipramin ).

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha azt is figyelembe gyógyszerek álmosságot, mint például: bizonyos antihisztaminok (pl difenhidramin), anti-lefoglalás gyógyszerek (pl, karbamazepin), gyógyszer alvás vagy szorongás (pl alprazolam, diazepam, zolpidem), izom relaxansok, kábító fájdalomcsillapítók (pl kodein), pszichiátriai gyógyszerek (pl klórpromazin, riszperidon, amitriptilin, trazodon).

Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például köhögés-és hideg termékekre, diéta támogatások), mert olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek befolyásolhatják a pulzusszám / vérnyomás vagy álmosságot. Kérdezze meg gyógyszerészét, a biztonságos használatával ezeket a termékeket.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a bizonyos orvosi / laboratóriumi vizsgálatok (beleértve agyvizsgálat a Parkinson-kór), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges kölcsönhatásokat. Ezért, mielőtt használja ezt a terméket, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét az összes termék használatakor. Listát az összes gyógyszer veled, és ossza meg a lista orvosa és gyógyszerésze.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: izgatottság, zavartság, kipirulás, hallucinációk, nagy tanulók, izomrángás, görcsrohamok. A gyermekek, izgatottság előfordulhat az első, és ezt követheti koordináció elvesztése, álmosság, eszméletvesztés, görcsök.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne ossza meg másokkal.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ne szedje ezt a terméket néhány nappal azelőtt, allergia vizsgálat, mert a vizsgálati eredmények is érinthet.

Ha szed ezt a terméket, menetrend és bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Tárolja egy szigorúan zárt tartályban szobahőmérsékleten között 59-86 ° F (15-30 ° C) fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Nem fagyasztható folyékony formában ezt a gyógyszert. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.