Allegra-d 24 órás szóbeli: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): fexofenadin HCL / pszeudoefedrin HCL

Ez a kombináció gyógyszer használják átmenetileg enyhíti által okozott tünetek a nátha, influenza, vagy allergia. Tartalmaz 2 gyógyszereket: fexofenadin és pszeudoefedrin. A fexofenadin antihisztamin, amely segít enyhíteni könnyező szem, szemviszketés / orr / torok, orrfolyás, tüsszögés és. Pszeudoefedrin nyálkahártya, amely segít enyhíteni orrdugulás és a fül torlódás tüneteket.

Ez a gyógyszer nem javallott 12 év alatti gyermekek fiatalabb miatt nagy mennyiségű pszeudoefedrin benne.

Ha szed az over-the-counter termék önálló kezelésére, olvassa el minden irányban a termék csomagolásán, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van, forduljon gyógyszerészéhez. Ha az orvos ezt a gyógyszert, vegye be, mint irányított.

Vedd ezt a gyógyszert szájon át éhgyomorra (legalább 1 órával étkezés előtt vagy 2 órával étkezés után). Vedd ezt a gyógyszert vízzel. Ne vegye be gyümölcslevek (mint például alma, grapefruit vagy narancs), mivel ezek csökkenthetik a felszívódást a drog.

Ne törje vagy rágja kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta. Ellenkező esetben engedje el a gyógyszer egyszerre, növelve a mellékhatások. Továbbá, nem ketté a tablettákat, ha olyan törővonal és kezelőorvosa vagy gyógyszerésze ezt nem mondja, hogy erre. Nyelje le az egész, vagy osztott tabletta összetörése nélkül vagy rágás.

Az adagolás az Ön egészségi állapotától és a kezelésre adott válasz. Ne növelje az adagot, vagy ezt a gyógyszert gyakrabban, mint irányított.

Ne vegyen savkötők alumínium és magnézium tartalmú 2 órán belül, hogy ezt a gyógyszert. Ezek a savkötők csökkentheti a felszívódását fexofenadin.

Tájékoztassa orvosát, ha a tünetek nem javulnak 1 hét után, ha azok rosszabbodnak, vagy ha bekövetkeznek a láz.

Szédülés, alvászavar, hányinger vagy fejfájás jelentkezhet. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét azonnal.

Egy üres tabletta héja jelenhetnek meg a székletben. Ez a hatás ártalmatlan, mert a szervezet már elnyelt a gyógyszert.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bármilyen súlyos mellékhatást, többek között: gyors / rendszertelen / szívdobogásérzés, remegés (tremor), a mentális / hangulati változások (mint például a szorongás, zavartság, idegesség, nyugtalanság), problémák vizelés.

Orvoshoz azonnal, ha bármilyen nagyon súlyos mellékhatások, többek között: a rohamokat.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer ritka. Azonban orvoshoz azonnal, ha olyan tüneteket észlel, súlyos allergiás reakciók, beleértve: bőrkiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás a fexofenadin vagy pszeudoefedrin; vagy ha bármilyen más allergiák. Szintén tájékoztassa orvosát, ha volt már súlyos mellékhatások hasonló gyógyszerek (például más dekongesztánsok, beleértve a fenilefrin). Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: glaukóma, vizelési nehézség (például miatt a prosztata-megnagyobbodás), magas vérnyomás (hipertónia), szív / érrendszeri betegség (például szívkoszorúér-betegség) , pajzsmirigy (hyperthyreosis), cukorbetegség, vesebetegség.

Ez a gyógyszer tehet meg szédül. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Limit alkoholtartalmú italok.

Mielőtt a műtétre, értesítse orvosát vagy fogorvosát minden termék használata (beleértve a vényköteles gyógyszerek, vény nélkül kapható gyógyszereket, gyógynövény-készítmények).

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai ezt a gyógyszert, különösen a gyors / szabálytalan szívverés, szédülés, problémák vizelés, alvászavar, vagy zavart.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Ez a gyógyszer átjut az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt mell -feeding.

Lásd még: Hogyan használjuk részben.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

MAO-inhibitorok és ezt a gyógyszert okozhat súlyos (akár halálos) gyógyszer-kölcsönhatás. Kerülje a MAO-gátlók (izokarboxazid, linezolidnál, metilénkék, moklobemid, fenelzin prokarbazint razagilin, szelegilin, tranilcipromin) kezelés alatt ezt a gyógyszert. A legtöbb MAO-gátlók szintén nem vehető két hétig a kezelés előtt ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát, hogy mikor kezdje el vagy hagyja abba ezt a gyógyszert.

Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például köhögés-és hideg ételekhez), mert tartalmazhatnak hasonló összetevőket (duzzanatát csökkentő, például fenilefrin). Kérdezze meg gyógyszerészét, használja ezeket a termékeket biztonságosan.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok (beleértve allergiás bőrteszt), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: gyors / szabálytalan szívverés, a mentális / hangulati változások (mint például a szorongás, nyugtalanság), görcsök.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ha kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten, fénytől és nedvességtől. Ne tárolja a fürdőszobában. Különböző márkájú ezt a gyógyszert eltérő tárolási igényeinek. Ellenőrizze a termék csomagolásán lévő utasításokat, hogyan kell tárolni a márka, vagy kérdezze meg gyógyszerészét. Tartsa a gyógyszerek távol gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.