aller ex orális: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások, képek, figyelmeztetések és adagolás

Generikus név (S): klórfeniramin-maleát

Klórfeniramin egy antihisztamin enyhítésére alkalmazzák az allergiás tünetek, szénanátha, és a nátha. Ezek a tünetek közé tartozik a bőrkiütés, könnyező szem, szemviszketés / orr / torok / bőr, köhögés, orrfolyás, tüsszögés és.

Ez a gyógyszer úgy működik, hogy gátolja egy bizonyos természetes anyag (hisztamin), amely a test teszi során allergiás reakció. Blokkolásával másik természetes anyag a szervezet által (acetilkolin), ez segít kiszáradnak néhány testnedvek a tünetek enyhítésére, mint a könnyező szem és orrfolyás.

Köhögés -és hűtött termékek esetében nem igazolták, hogy biztonságos vagy hatékony fiatalabb gyermekeknél, mint 6 éve. Ezért ne használja ezt a terméket kezelésére megfázás tüneteit gyermekek 6 évnél fiatalabb, kivéve, ha kifejezetten azt az orvos. Egyes termékek (mint például a hosszú hatású tabletta / kapszula) nem javallott gyermekek 12 évnél fiatalabb. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét további részleteket a termék használatával biztonságosan.

Ezek a termékek nem gyógyítja vagy lerövidíti a hossza a megfázás és okozhat súlyos mellékhatások. Kockázatának csökkentése súlyos mellékhatásokat, gondosan kövesse adagolási utasításokat. Ne használja ezt a terméket, hogy a gyermek álmos. Nem adnak más köhögés -és-hideg gyógyszert, amely tartalmazhat az azonos vagy hasonló összetevők (lásd még a gyógyszer kölcsönhatások rész). Kérdezze meg orvosát, vagy gyógyszerészét más módja, hogy enyhíti a köhögés és megfázás tüneteinek (például iszik elég folyadékot, egy párásító vagy sós orrcsepp / spray).

Ha szed az over-the-counter készüléket, olvassa el minden irányban a termék csomagolásán, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ha bármilyen kérdése van, forduljon gyógyszerészéhez. Ha az orvos ezt a gyógyszert, vegye be, mint irányított.

Vegyük a tabletta, kapszula, vagy folyadék formájában szájon át, étellel vagy anélkül. Kövesse a adagoló a címkén, vagy veszi az orvos utasítása szerint. Ez a gyógyszer bevehető étkezés közben vagy tejjel ha gyomorpanaszok esetén.

Ha szed a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszulák, nyelje le. Ne törje vagy rágja elnyújtott felszabadulását kapszula vagy tabletta. Ellenkező esetben engedje el a gyógyszer egyszerre, növelve a mellékhatások. Továbbá, nem osztott kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát, kivéve, ha van egy törővonal és kezelőorvosa vagy gyógyszerésze ezt nem mondja, hogy erre. Nyelje le az egész, vagy osztott tabletta összetörése nélkül vagy rágás.

Ha használja a folyékony formában, használjon gyógyszert mérőkészülék, hogy gondosan mérje az előírt adagot. Ne használjon háztartási kanállal. Ha a folyadék forma a szuszpenzió, a palackot jól rázza minden adag előtt.

Az adagolást az Ön életkora, egészségi állapota, és a kezelésre adott válasz. Ne növelje az adagot, vagy ezt a gyógyszert gyakrabban, mint az orvos által ajánlott, vagy a csomagoláson lévő utasításoknak anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Vedd ezt a gyógyszert rendszeresen annak érdekében, hogy a legtöbb hasznot belőle. Hogy ne felejtse, hogy azt egyidejűleg (ok) ban.

Ha az állapot továbbra is fennáll vagy rosszabbodik, vagy ha úgy gondolja, hogy egy komoly orvosi problémát, azonnal forduljon orvoshoz.

Álmosság, szédülés, fejfájás, székrekedés, gyomorpanaszok, homályos látás, csökkent koordináció, vagy szájszárazság / orr / torok előfordulhat. Ezek a hatások csökkentik, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszer. Ha a fenti tünetek bármelyikét fennállnak vagy rosszabbodnak, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez azonnal.

Ahhoz, hogy enyhíti a száraz száj, szopni (cukormentes) kemény cukorka vagy jégdarabok, rágni (cukormentes) gumi, igyon vizet, vagy használja a nyál helyettesíti. Klórfeniramin kiszáradnak és sűrűsödik a nyálkát a tüdőben, amely megnehezíti, hogy lélegezni, és törölje a tüdőbe. Ahhoz, hogy megakadályozza ezt a hatást, igyon sok folyadékot, ha másképp nem az orvos utasítása szerint.

Ha ön használ egy-leadású termék, egy üres héj tabletta jelenhetnek meg a székletben. Ez ártalmatlan.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne feledje, hogy ő úgy ítélte meg, hogy az Ön előnye nagyobb, mint a mellékhatások fellépésének kockázata. Sok ember használja ezt a gyógyszert nem súlyos mellékhatások.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik nem valószínű, de súlyos mellékhatások jelentkeznek: a mentális / hangulati változások (például hallucinációk, ingerlékenység, idegesség, zavartság), fülcsengés, baj vizelés.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik ritka, de nagyon súlyos mellékhatások jelentkeznek: bőrbevérzéssel / vérzés, gyors / szabálytalan szívverés, roham.

Egy nagyon súlyos allergiás reakció ez a gyógyszer nem valószínű, de azonnal forduljon orvoshoz, ha az bekövetkezik. Tünetei a súlyos allergiás reakció lehet: kiütés, viszketés / duzzanat (különösen az arcon és / nyelv / torok), erős szédülés, légzési nehézség.

Ez nem egy teljes listát a lehetséges mellékhatásokat. Ha azt észleli, más hatásokon kívül a fent felsorolt, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Az USA-ban –

Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088 vagy www.fda.gov/medwatch.

Kanada – hívja orvosát orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások Health kanadai 1-866-234-2345.

Meghozatala előtt klórfeniramin, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét, ha allergiás i; vagy dexchlorpheniramin; vagy ha bármilyen más allergiák. Ez a termék inaktív komponenseket, ami allergiás reakciókat okozhat, vagy egyéb problémák. Beszéljen a gyógyszerész további részletekért.

Mielőtt ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét a kórtörténetét, különös tekintettel: légzési problémák (pl asztma, tüdőtágulás), egy bizonyos szembetegségek probléma (glaukóma), szívproblémák, magas vérnyomás, májbetegség, görcsök, gyomor problémák ( pl, fekélyek, elzáródás), pajzsmirigy (hyperthyreosis), vizelési problémák (pl baj okozta vizelési megnagyobbodott prosztata, vizeletretenció).

Ez a gyógyszer tehet meg szédül vagy álmos, vagy homályos látást okozhat. Ne vezessen, gépeket, vagy nem olyan tevékenység, amely éberséget igényel, vagy világos látást, amíg nem biztos akkor az ilyen tevékenységek végzéséhez biztonságosan. Korlátozza az alkoholfogyasztás és bizonyos egyéb gyógyszereket álmosságot okozhat. (Lásd még a gyógyszer kölcsönhatások.)

Hogy csökkentse a szédülés és szédülés, kelj fel lassan, amikor emelkedik ülő vagy fekvő helyzetben.

Folyékony termékek tartalmazhatnak az aszpartám, a cukor és / vagy alkohol. Óvatosan kell eljárni, ha cukorbeteg, alkoholfüggőség, májbetegség, phenylketonuria (PKU), vagy egyéb olyan körülmény, amely előírja, hogy korlátozza / elkerülje ezeket az anyagokat a diéta. Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét a termék használata biztonságos.

Az idősebb felnőttek különösen érzékenyek lehetnek a mellékhatásai ezt a gyógyszert, különösen az álmosság, szédülés, alacsony vérnyomás, zavartság, székrekedés, vagy baj vizelés. Álmosság, szédülés, zavartság és növelheti a leesés veszélye.

Gyermekek érzékenyebbek lehetnek a hatását a antihisztaminok. Fiatal gyermekeknél a gyógykezelésnek okozhat izgatottság / izgalom helyett álmosság.

A terhesség alatt, ezt a gyógyszert kell használni, ha erre egyértelműen szükség van. Beszéljétek meg a kockázatok és előnyök orvosával.

Származó információk alapján a rokon szerek, ezt a gyógyszert átjuthat az anyatejbe. Beszélje meg orvosával, mielőtt szoptat.

Gyógyszerkölcsönhatás megváltoztathatja hogyan gyógyszerek dolgozni, vagy növeli a kockázatot a súlyos mellékhatások. Ez a dokumentum nem tartalmazza az összes lehetséges gyógyszerkölcsönhatások. Listát az összes használt termékek (beleértve a vényköteles / vény nélkül drogok és növényi termékek), és ossza meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ne start, stop, vagy módosítsa az adagolást minden gyógyszer, ha orvosa jóváhagyása.

Néhány termék, amely kölcsönhatásba léphet, ez a gyógyszer a következők: antihisztaminok, a bőrre (mint például a difenhidramin krém, kenőcs, spray), görcsoldók (például atropin, belladonna-alkaloidok), gyógyszerek a Parkinson-kór (például antikolinerg szerek, például benztropin, trihexifenidil) szkopolamin, triciklikus antidepresszánsok (pl amitriptilin).

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha azt is figyelembe gyógyszerek álmosságot, mint például: bizonyos antihisztaminok (pl difenhidramin), anti-lefoglalás gyógyszerek (pl, karbamazepin), gyógyszer alvás vagy szorongás (pl alprazolam, diazepam, zolpidem), izom relaxansok, kábító fájdalomcsillapítók (pl kodein), pszichiátriai gyógyszerek (pl klórpromazin, riszperidon, amitriptilin, trazodon). Ellenőrizze a címkéket minden gyógyszer (például köhögés-és hideg ételekhez), mert tartalmazhatnak álmosságot okozó összetevőket. Kérdezze meg gyógyszerészét, a biztonságos használatával ezeket a termékeket.

Klórfeniramin nagyon hasonlít a dexklórfeniramin. Ne használjon gyógyszereket tartalmazó dexklórfeniramin használata közben klorfeniramin.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos laboratóriumi vizsgálatok (beleértve allergiás bőrteszt), ezáltal pedig a hamis eredményeket. Győződjön meg arról, laboratóriumi személyzet és minden orvos tudja, hogy használja ezt a gyógyszert.

Ha túladagolás gyanúja merül fel, forduljon a mérgezési központ vagy ügyeletre azonnal. Amerikai lakosok hívhatják a helyi mérgezési központ 1-800-222-1222. Kanada lakosok hívja a tartományi mérgezési központot. A túladagolás tünetei lehetnek: nagy pupillák, kipirulás, láz, hallucinációk, gyengeség, remegés (tremor), izomrángás, eszméletvesztés, görcsök. A gyermekek, izgatottság előfordulhat az első, és ezt követheti koordináció elvesztése, álmosság, eszméletvesztés, görcsök.

Ha az orvos ezt a gyógyszert, ne ossza meg másokkal.

Tartsuk rendszeres orvosi és laboratóriumi találkozókat.

Ne vegyen néhány napig, mielőtt allergia vizsgálat, mert a vizsgálati eredmények is érinthet.

Ha kihagy egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha közel van az idő a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és folytassa a szokásos adagolást. Ne vegyen be dupla adagot, hogy utolérjék.

Szobahőmérsékleten között 59-86 ° F (15-30 ° C), távol nedvességtől és a fénytől. Tárolja egy szigorúan zárt tartályban. Ne tárolja a fürdőszobában. Nem fagyasztható folyékony formában ezt a gyógyszert. Tartsuk távol minden gyógyszer gyermekek és háziállatok.

Ne öblítse le a WC-gyógyszerek vagy ráöntjük a csatornába, hacsak nem annyira. Megfelelően dobni ezt a terméket, ha az lejárt, vagy már nincs szükség. vagy a helyi hulladékkezelő cég további részleteket arról, hogyan kell biztonságosan dobja a terméket.

Október 2015 Copyright (c) 2015

A ‘s Medicine Cabinet akkor megtekintéséhez kölcsönhatás gyógyszereket.