allergia útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Mi az?

Az allergia az immunrendszer reakciója valami, ami normális esetben ártalmatlan. A reakció az allergénnel (allergiát kiváltó anyag) eredményezi a hisztamin és más test vegyi anyagok. Ezek a vegyi anyagok okozzák a tünetek az allergia, ami általában enyhék, de bosszantó. Ilyenek például az orrfolyás a szénanátha (allergiás rhinitis) vagy a viszkető kiütést és a szömörce .; Azonban egyes esetekben a tünetek lehet sokkal rosszabb, és magában foglalja az egész testet. Az anafilaxia a legsúlyosabb allergiás reakció. Ebben az anafilaxia, ezek immunrendszer vegyszerek súlyosan bőrtünetek, mint a csalánkiütés és duzzanat, valamint a súlyos légzési nehézség és nagyon alacsony a vérnyomása .; Allergiás reakciók válthatják ki sokféle allergének. Elterjedtebbek közé tartozik; Pollen – Allergia, hogy jönnek és mennek az évszakok általában által kiváltott növényi pollen .; Foods – különösen a földimogyoró és a héjas .; A kedvtelésből tartott szőr – Különösen a macska és egyéb szőrös kedvencek .; Kábítószer – Bár minden gyógyszer okozhat allergiás reakciót, penicillinnel és szulfonamidok antibiotikumok közül a leggyakoribb bűnösöket .; Gombaspórák – A rejtett forrása gombaspórák a nedves talaj a szobanövények .; Rovarcsípések – Különösen méhektől, sárga kabát, papír darazsak, lódarazsak, vagy tüzet hangyák.

Tünetek

A tünetek attól, hogy milyen típusú allergiás reakció. Pollen és a kedvtelésből tartott szőr allergia általában okoz; tüsszentés; viszkető és orrfolyás; eldugult orr; vörös, viszkető, könnyező szem, vagy; viszkető vagy torokfájás.

Diagnózis

Az orvos fogja kérdezni a tünetek, beleértve mikor és hol van nekik, és körülbelül a kitettség bármely gyakori allergének kiváltó reakciók.

Meddig tart?

Allergiás tünetek fennállnak egész évben, melyek csak bizonyos időszakokban, vagy történetesen csak akkor, ha az expozíció bizonyos allergének. Sok allergiás tünetek általában a korral csökken.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Segíthet megelőzni az allergiás reakciók csökkentése a kitettség a feltételezett allergén. Például, hogy segítsen mérsékelni kültéri allergének

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Bár a legjobb módja annak, hogy allergia kezelésére is, hogy minimalizáljuk a allergének, sokan közülük, mint például a virágpor, lehetetlen elkerülni teljesen. Sok gyógyszer, mind a vény nélkül kapható készítményeket is, kezelésére allergiás tüneteket a levegőben lévő allergének és a kedvtelésből tartott szőr. Vény nélkül kapható antihisztaminok és nyálkahártya-összehúzó pirula lehet használni enyhítésére orrdugulás és szemviszketés. Decongestant orrspray adhat enyhülést néhány napig, de okozhat torlódást, hogy rosszabb lesz, ha használják őket, több mint három nap.

Mikor kell orvoshoz

Készíts egy találkozót az orvos, ha nem biztos benne, hogy a tünetek az allergia miatt, vagy ha a tünetek nem enyhülnek, hogy az Ön elégedettségét over-the-counter gyógyszereket.

Prognózis

A legtöbb esetben, a közös allergiás tünetek kezelhetők sikeresen minimalizálásával kitettség az allergének és kezelése egy vagy több gyógyszert. Orvosi ellátás nélkül, a legtöbb ember allergiás a pollen találják, hogy a tünetek fokozatosan csökken, ahogy öregszünk.