aloe (Aloe vera) módszertan

Természetes Standard® beteg monográfia, Copyright © 2016 (). Minden jog fenntartva. Kereskedelmi forgalmazás tilos. A monográfia célja csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető úgy, mint konkrét orvoshoz. Meg kell konzultáljon egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt döntést terápiák és / vagy az egészségi állapotot.

Tiszta gél aloe levelek már a bőrre sebek kezelésére, bőrfertőzések, égések, és sok más bőrbetegségek. Szárított latex aloe levél már szájon hagyományosan hashajtóként.

Van jó tudományos bizonyíték használata az aloe latex, mint a hashajtó. Azonban nem világos, hogy ha ez jobb, mint más terápiák székrekedés. A jelentés májkárosodás fogyasztásából aloe kérdést vet fel a biztonság.

Kulcs a fokozat

Székrekedés

Aloe előnyös lehet a genitális herpesz, gyulladásos bőrbetegségek, és a korpásodás. Számos egyéb feltételek, aloe van egy világos, vagy nem a haszon.

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

Egy kemoterápia adjuváns, 10 ml tartalmazó keverékben 300 gramm friss aloe levelek, 500 gramm méz, és 40 ml 40% -os alkohol vették naponta háromszor, szájon át, minden nap együtt vagy a kemoterápia után beadásra.

A székrekedés, a dózis javasolt az, 0,04-0,17 gramm szárított gyümölcslé (megfelel 10-30 milligramm hidroxi-antrakinonokat).

Mert dentális plakk és az ínybetegségek a fogkrém tartalmaz aloe óta használják naponta háromszor 30 napon keresztül.

Intim herpesz

Cukorbetegség, egy adag 5-15 milliliter aloe juice naponta kétszer már szájon át alkalmazható. Egy kapszula tartalmaz 300 mg aloe kivonat szájon át naponta kétszer két hónap. Egy evőkanál aloe már szájon át naponta kétszer 42 napig.

Psoriasis (bőrbetegség)

A száraz bőr, egy készítményt fagyasztva szárított Aloe extraktumot alkalmazták az alkar akár két hétig.

Seborrhoeás dermatitis (seborrhea, korpásodás)

Genitális herpesz, a krém aloe kivonatot alkalmaztak elváltozások naponta háromszor heti öt nap, akár két hétig.

rák megelőzés

Fekély, seb

kemoterápia adjuváns

Az ínybetegségek, aloe-tartalmú fogkrém már használt napi 24 héten át.

Kemoterápia mellékhatásai

A szívbetegségek, az egyik 120 ml-es adag tartalmazó oldat 1200 mg aloe már szájon át alkalmazható.

Megfázás / felső légúti fertőzés

A magas koleszterinszint, 10-20 ml aloe vették szájon át naponta 12 héten keresztül. Egy kapszula tartalmaz 300 mg aloe kivonat szájon át naponta kétszer két hónap.

fogászati ​​feltételek

A HIV-fertőzés, egy adag 1,000-1,600 mg acemannan (aloe kivonat) már szájon négy egyenlő adagban naponta 48 héten keresztül. Továbbá, 30-40 ml aloe kifáraszt már szájon át naponta egy ismeretlen időtartamát.

Gyulladás (osteitis), egy SaliCept tapasz, amely tartalmazta acemannan (Aloe kivonat), alkalmaztak a fog foglalat egyszer, majd ismét három nappal az első kezelés után.

A gyulladásos bélbetegség (colitis ulcerosa), aloe gélt már szájon dózisban 100 milliliter naponta kétszer négy héten keresztül.

Lichen planus, aloe gélt, amely 70% aloe nyálka (ragacsos anyag aloe) már a bőrre naponta kétszer nyolc héten át. Továbbá, 0,4 ml 70% -os Aloe oldat került sor a szájban egy percig legfeljebb naponta háromszor 12 héten keresztül. Aloe szájvíz (két evőkanál suhintott két percig) a szájban léziók óta használják naponta négyszer egy hónap.

Májbetegségek, 0,05 gramm magas molekulatömegű frakciók aloe már szájon át, napi háromszor 12 héten keresztül.

Mert nyálkahártya (száj fekélyek), 15-20 ml aloe megoldás már használható a szájban napi 1-3 alkalommal, legfeljebb nyolc hétig, míg sugárkezelésben részesülő.

A pikkelysömör (gyulladásos bőrbetegség), tartalmazó krémmel aloe került a bőrre naponta háromszor öt egymást követő napon hetente, akár négy hét. Egy kereskedelmi aloe gélt is használják.

Sugárzás okozta bőr sérülése, a résztvevők sugárterápiában részesülő emlőrák alkalmazott aloe gélt naponta kétszer a bőrt, kombinálva a szokásos ellátás.

A seborrhoeás dermatitis (seborrhea, korpásodás), 30% -os Aloe keveréket a bőrre naponta kétszer 4-6 hét.

A foglepedék

A bőr égési sérülések, 97,5% aloe gélt alkalmazni a besugárzott bőrfelületet két egymást követő napon. Égési egyik oldalán a test kezeltük topikális aloe krém naponta kétszer, amíg az égési meggyógyult. Aloe nyálka (ragacsos anyag aloe) már naponta kétszer kell felvinni, amíg vagy az égéseket meggyógyultak, vagy a beteg elhagyta a kórházat.

Cukorbetegség

Sebgyógyításra, egy seb gél aloe vagy egy bőr gél aloe került a bőrre legfeljebb három alkalommal naponta, amíg a seb begyógyult. Egy krém (3 gramm), amely 0,5% aloe gélt por került a bőrre közvetlenül a műtét után, és 12 órával a műtét után. Aloe kezelések szerepelnek helyi krémek, gyanta (ragacsos anyag aloe), gél kötszerek, és gélek. Aloe termékek alkalmazták három alkalommal naponta, hogy minden harmadik nap 2-19 héten keresztül, vagy addig, amíg a sebek gyógyultak.

A javasolt adagolás injekciós acemannan hiányzik, mert a biztonság nem vizsgálták kielégítően. Négy haláleset összefüggésbe hozták az aloe injekciók tisztázatlan körülmények között.

Használata az aloe gélt a bőrre gyermekekben gyakori, és úgy tűnik, hogy jól tolerálható. Aloe szájon át vagy injekció formájában a vér nem vizsgálták gyermekekben.

Ezek a felhasználások vizsgálták emberekben vagy állatokban. Biztonságossága és hatásossága nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

osztályozás logikai

Az alábbi felhasználásokat A hagyomány vagy a tudományos elméletek. Ők gyakran nem tesztelték embereken, és a biztonság és a hatékonyság nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Aloe csökkentheti a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, amikor a gyógyszereket is csökkentheti a vércukorszintet. Az emberek a drogok cukorbetegség szájon vagy inzulin szorosan ellenőrizni kell egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

Mivel az aloe tartalmaz ösztrogént mint a vegyi anyagok, a hatását más szerekkel úgy véljük, hogy az ösztrogén-szerű tulajdonságai megváltozhatnak.

Aloe is kölcsönhatásba léphet szerek rák szerek az agy, a szív, belek, máj, bőr, vagy a gyomor, olyan szerek, amelyek növelik a kálium kiválasztás (kacsdiuretikum tiazid típusú vízhajtók), olyan szerek, amelyek növelik a vizelés; szereket, amelyek védik a sugárzás ellen; ügynökök mérgező a máj, érzéstelenítők, gombaellenes szerek, gyulladásgátlók, antiretrovirális, vírusölő, szívglikozidok, koleszterincsökkentő szerek, fogamzásgátlók, hormonális szerek, inzulin készítmények; hashajtók, szájon át szedett kortikoszteroidok, az orális hidrokortizon; sevofluranra, szteroidok, fényvédő, pajzsmirigy hormonok, lokális hidrokortizon; vízben oldható szerek; sebgyógyító szerek; vagy zidovudin (AZT).

Aloe megváltoztathatja a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, ha a gyógynövények vagy kiegészítőket is megváltoztathatja vércukorszint. Vércukorszintjét felügyelet és dózisok módosítására lehet szükség.

Mivel az aloe tartalmaz ösztrogént mint a vegyi anyagok, a hatását más szerekkel úgy véljük, hogy az ösztrogén-szerű tulajdonságai megváltozhatnak.

Aloe is kölcsönhatásba léphet érzéstelenítők, gombaellenes szerek, gyulladásgátlók, koleszterinszint csökkentő gyógynövények és kiegészítők, gyógynövények és kiegészítők a rák, gyógynövények és kiegészítők az agy, a szív, belek, máj, bőr, vagy a gyomor, antioxidánsok, vírusölő, fogamzásgátlók, fűszernövények és kiegészítők mérgező a máj, a hormonális gyógynövények és kiegészítők, hashajtók, édesgyökér (Glycyrrhiza glabra), gyógynövények és kiegészítők, amelyek növelik a vizelés, gyógynövények és kiegészítők, amelyek védik a sugárzás ellen, szteroidok, fényvédő, pajzsmirigy gyógynövények és kiegészítők, B12-vitamin, C, és E; vízoldható gyógynövények és kiegészítők, sebgyógyító gyógynövények és kiegészítők

Ez az információ alapján rendszeres felülvizsgálatát szakirodalom, és lektorált és szerkesztett támogatója a Natural standard Research Collaboration ().

monográfia módszertan

Acemannan, Aloe africana, Aloe arborescens Miller, Aloe barbadensis, Aloe barbadesis, Aloe capensis, Aloe ferox, aloe latex, aloe nyálka, Aloe perfoliata, Aloe perryi Baker, Aloe spicata, Aloe vulgari, aloe-bevonatú kesztyű, Babosa (spanyol), Barbados aloe, keserű aloe, éget növény, Cape aloe, Carrisyn®, Curaçao aloe, elefánt epe, elsősegély növény, Ghai Kunwar (India), ghikumar (India), hirukattali, hsiang-dan (kínai), kocsonyás póréhagyma, Kumari , lahoi, laloi, lily of the desert, Lu-Hui, gyógyszer növény, maloyl glükán vegyületek, mediterrán aloe, csoda növény, mokka aloé, musabbar, szülés aloé, nohwa, növény a halhatatlanság, növényi élet, rokai, sabilla (spanyol ), Savila, Socotrine aloe, subr, igaz aloe, aloe Venezuela, za’bila (szuahéli), Zanzibar aloe.

A kombinált termék példák: Mepentol Leche (emulzió alapú hyperoxygenated zsírsavak, aloe barbadensis, és Mimosa tenuiflora).

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

Kerüljük ismert allergia vagy érzékenység Aloe vera vagy annak alkatrészeivel, illetve növény a Liliaceae család, mint a fokhagyma, hagyma, és a tulipán.

Hosszabb használat után egy aloe gél a bőrre, csalánkiütés, allergiás bőrreakciók, bőrpír a szemhéjon, és elterjedt a bőr gyulladása számoltak be.

Száraz száj

Aloe valószínűleg biztonságos, ha a bőrre, hogy csökkentsék a fájdalmat vagy gyulladást. Aloe valószínűleg biztonságos égés, fagyás, humán papilloma vírus-1 (HPV) fertőzés (ajakherpesz), pszoriázis és sebgyógyulás, akik nem érzékeny vagy allergiás aloe. Orvosi ellátás szükséges a súlyos égési sérülések, sebek, vagy fagyás.

Száraz bőr

Aloe csökkentheti a vércukorszintet. Óvatosság ajánlott cukorbetegek vagy hipoglikémia és a gyógyszereket szedők, gyógynövények, vagy kiegészítőket, amelyek befolyásolják a vércukorszintet. Vércukorszintjét ellenőrizni kell az egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész, és a gyógyszeres kezelés módosítására lehet szükség.

Ínybetegségek

Aloe növelheti a vérzés kockázatát. Óvatosan kell eljárni az emberek, hogy vérzékenységben vagy gyógyszerek szedése, amelyek fokozhatják a vérzés kockázatát. Adagmódosítások lehet szükség.

Használja óvatosan emberek szívbetegség vagy elektrolit rendellenességeket. Használja óvatosan, ha szájon át, vagy használják hashajtóként.

Használja óvatosan ember vesz szerek a szív, ügynökök a gyomorban és a belekben, olyan szerek, amelyek növelik a kálium kiválasztást, szívglikozidok, szájon át szedett kortikoszteroidok, az orális hidrokortizon, szevofluránnal, pajzsmirigy hormonok, helyi hidrokortizon vagy zidovudin (AZT).

Kerüljük az emberek, hasi fájdalom, hogy hirtelen nagy, vakbélgyulladás, bélelzáródás, széklet impaktáció, vesebetegség, májbetegség, vagy ember vesz szerek mérgező a májra. Ne használja a készüléket, mint egy injekció során posztoperatív metszés gyógyítás, terhesség és szoptatás alatt, vagy hosszabb időre, mint a hashajtó.

Kerüljük ismert allergia vagy érzékenység Aloe vera vagy annak alkatrészeivel, illetve növény a Liliaceae család, mint a fokhagyma, hagyma, és a tulipán.

Aloe is okozhat hasi görcsök, allergiás bőrreakciók, székrekedés, kiszáradás, függőség, ha használják hashajtóként, késleltetett sebgyógyulás, hasmenés, elektrolit-zavarok, túlzott vérzés, a bőr megkeményedése, Henoch-Schönlein purpura (lila foltok a bőrön) , hepatitis, csalánkiütés, fokozott colorectalis rák, fokozott szabálytalan szívverés, a veseelégtelenség, a máj toxicitás, alacsony káliumszint a vérben, izomgyengeség, bőrpír és a szemhéjak, a bőr kiszáradását, bőrgyulladás napozás, fájdalom, felosztása a bőr, szúró, kellemetlen érzés a gyomorban, a pajzsmirigy diszfunkció, húgyúti kő, méhösszehúzódások, és elterjedt a bőr gyulladása.

Megjegyzés: Ennek részeként a Food and Drug Administration (FDA) over-the-counter (OTC) drog termék felülvizsgálat, a végleges szabályt kiadták arra utal, hogy a stimuláns hashajtó összetevő az aloe (beleértve az aloe kivonat és aloe virág kivonat) az OTC termékek általában nem a biztonság és a hatékonyság vagy lehet misbranded.

Bár helyi alkalmazása nem valószínű, hogy káros lehet terhesség és szoptatás alatt, belső használatra nem javasolt, mert az elméleti stimulálása méhösszehúzódások. Nem ismert, ha komponenseit aloe kiválasztódhat a anyatejbe. Fogyasztása a szárított lé aloe levelek szoptatás alatt ellenjavallt.

Cheng, S., Kirtschig, G., Cooper, S., Thornhill, M., Leonardi-Bee, J., és Murphy, R. beavatkozások számára erozív lichen planus érintő nyálkahártya oldalakon. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,2: CD008092.; Dat, A. D., Poon, F., Pham, K. B., és Doust J. Aloe vera kezelésére akut és krónikus sebek. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,2: CD008762.; Eshghi, F., Hosseinimehr, SJ, Rahmani, N., Khademloo, M., Norozi, MS, és Hojati, O. hatásai Aloe vera krém posthemorrhoidectomy fájdalom és sebgyógyulás: eredmények egy randomizált, vak, placebo-kontrollos vizsgálatban. J.Altern.Complement Med. 2010,16 (6): 647-650.; Huseini, HF, Kianbakht, S., Hajiaghaee, R., és Dabaghian, FH az anti-hyperglycaemiás és anti-hiperkoleszterinémiás hatását Aloe vera levél gél hiperlipidémiás 2. típusú diabeteses betegek: egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatban. Planta Med. 2012,78 (4): 311-316., Lodi, G., Carrozzo, M., Furness, S., és Thongprasom, K. kezelésére szolgáló beavatkozásokat orális lichen planus: rendszeres felülvizsgálatát. Br.J.Dermatol. 2012,166 (5): 938-947.; Mansourian, A., momen-Heravi, F., Saheb-Jamee, M., Esfehani, M., Khalilzadeh, O., és momen-Beitollahi J. összehasonlítása aloe vera szájvíz acetonid 0,1%, az orális lichen planus: egy randomizált, kettős vak klinikai vizsgálatban. Am.J.Med.Sci. 2011,342 (6): 447-451.; Morales-Bozo, I., Rojas, G., Ortega-Pinto A., Espinoza, I., Soto, L., Plaza, A., Lozano, C. és Urzua, B. hatásának értékelése két szájöblítő megfogalmazott enyhítésére xerostomiás különböző eredetű felnőtt egyénekben. Gerodontology. 2012,29 (2): e1103-e1112.; Olatunya, O. S., Olatunya, A. M., Anyabolu, H. C., Adejuyigbe, E. A. és Oyelami, O. A. előzetes tárgyalás az aloe vera kifáraszt a HIV-fertőzést. J.Altern.Complement Med. 2012,18 (9): 850-853.; Panahi, Y., Davoudi, SM, Sahebkar, A., Beiraghdar, F., Dadjo, Y., Feizi, I., Amirchoopani, G., és Zamanit, A . hatásossága Aloe vera / olívaolaj tejszín versus betametazon krém krónikus bőrelváltozásokat következő mustárgáz expozíció: a randomizált, kettős-vak klinikai vizsgálatban. Cutan.Ocul.Toxicol. 2012,31 (2): 95-103.; Pradeep, A. R., Agarwal, E., és Naik, S. B. Klinikai és mikrobiológiai hatásai kereskedelemben kapható fogápoló tartalmazó Aloe Vera: randomizált, kontrollált klinikai vizsgálat. J.Periodontol. 2012,83 (6): 797-804., Salazar-Sanchez, N., Lopez-Jornet, P., Camacho-Alonso, F., és Sanchez-Siles, M. hatásossága topikális Aloe vera betegeknél orális lichen planus: egy randomizált, kettős-vak vizsgálat. J.Oral Pathol.Med. 2010,39 (10): 735-740., Shah, S. A., DiTullio, P., Azadi, M., Shapiro, R. J., Eid, T. J. és Snyder, J. A. hatásai orális Aloe vera az elektrokardiográfiás és vérnyomásmérések. Am.J.Health Syst.Pharm. 11-15-2010,67 (22): 1942-1946., Williamson, G., Coppens, P., Serra-Majem, L., és a harmat, T. felülvizsgálata hatékonyságát zöld tea, izoflavonok és aloe vera kiegészítések alapján randomizált, kontrollált vizsgálatok. Élelmiszer Funct. 2011,2 (12): 753-759., Worthington, HV, Clarkson, JE, Bryan, G., Furness, S., Glenny, AM, Littlewood, A., McCabe, MG, Meyer, S., és Khalid T. beavatkozások megelőzésére szájnyálkahártya-gyulladás esetében részesülő daganatos betegeknél a kezelés. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2011 (4): CD000978.; Yun, JM, Singh, S., Jialal, R., Rockwood, J., Jialal, I. és Devaraj, S. A randomizált, placebo-kontrollált keresztezett vizsgálatban aloe vera biohasznosulás a C-vitamin és a B (12), a vér glükóz, és a lipid profil egészséges emberi alanyok. J.Diet.Suppl 2010,7 (2): 145-153.

Magas koleszterin

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés

Gyulladásos bélbetegség (colitis ulcerosa)

Viszkető

lichen planus

Nyálkahártya-gyulladás (szájüregi fekélyek)

Rüh (viszkető bőrbetegség)

égési sérülést

Skin által okozott kár a nap

Bőrgyulladás (tungiasis)

fekélyek

Colorectalis rák

Pelenkakiütés

Szívbetegség

HIV-fertőzés

Májbetegség

felfekvések

Sugárzás dermatitis (a bőr károsodását a sugárzástól)

Sebgyógyulás

Felhasználása A hagyomány vagy elmélet