alti-szalbutamol inhalációs aeroszol

Használja a Alti-szalbutamol belégzése Aerosol

Terápiás Osztály: Hörgőtágító

Farmakológiai Osztály: Sympathomimetikus

Albuterol családjába tartozik a gyógyszerek úgynevezett adrenerg hörgőtágítók. Adrenerg hörgtágítók olyan gyógyszereket szednek, amelyek lélegzett a száján keresztül, hogy nyissa ki a hörgőkben (légút) a tüdőben. Ezek enyhítésére köhögés, zihálás, légszomj, és problémás légzés növeli a levegő áramlását a hörgőket.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, albuterol használják egyes betegeknél a következő egészségi állapota

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Alti-szalbutamol belégzése Aerosol

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát albuterol inhalációs aeroszol (pl Proair® HFA) gyermekek 4 éves és annál idősebb, albuterol inhalációs por (pl Proair® Respiclick ™) gyermekeknél 12 éves és idősebb, és albuterol inhalációs oldat (pl Accuneb®) gyermekeknél 2 éves és idősebb. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg az albuterol inhalációs aeroszol alatti gyermekek 4 éves korig, albuterol inhalációs por alatti gyermekek 12 éves korig, és albuterol inhalációs oldat alatti gyermekek 2 éves korig.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát albuterol inhalációs aeroszol (pl Proair® HFA) és albuterol inhalációs por (pl Proair® Respiclick ™) geriátriai betegekben. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel időskori szív, vese, vagy a máj problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél albuterol inhalációs aeroszol és albuterol inhalációs por.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását albuterol inhalációs oldat (pl Accuneb®) geriátriai betegekben.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a megfelelő használata számos olyan terméket, amely albuterol. Lehet, hogy nem kifejezetten a Alti-szalbutamol Belégzés Aerosol. Kérjük, olvassa el gondosan.

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer, vagy az asztma gyógyszert anélkül, hogy orvosával. Ehhez növelheti az esélyt a légzési problémák.

Az albuterol inhalációs oldat (pl Accuneb®) kell használni a jet porlasztó, amely csatlakoztatva van egy kompresszor jó légáramlást. Az inhalációs oldat és porlasztó jön a beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ahhoz, hogy a belélegzés megoldás a porlasztó

Az albuterol inhalációs aeroszol (pl Proair® HFA) és albuterol inhalációs por (pl Proair® Respiclick ™) együtt használják speciális inhalátor, hogy jön a beteg utasításokat. Olvassa el az utasításokat, mielőtt ezt a gyógyszert. Ha Ön vagy gyermeke nem érti az utasításokat, vagy nem tudja, hogyan kell használni az inhalátort, kérdezze meg orvosát, hogy mutassa meg, hogy mit kell tennie. Továbbá, kérdezze meg orvosát, hogy ellenőrizze az Ön vagy gyermeke rendszeresen, hogy biztosan használ rendesen.

Ahhoz, hogy a inhalációs aeroszol

Ahhoz, hogy a inhalációs por

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Helyes használata albuterol

Tárolja a tartály szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható. Ne tartsd meg ezt a gyógyszert, az autóban, ahol lehet kitéve szélsőséges hideg vagy meleg. Ne lök lyukak a dobozba, vagy dobja tűzbe, még ha a tartály üres.

Tartsa a gyógyszert a fóliát, amíg nem akarja használni. Tárolja szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Dobja Proair® Respiclick ™ 13 hónappal megnyitása után a fóliát, ha a dózis számláló eléri a “0”, vagy a lejárati idő után, amelyik előbb bekövetkezik.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze az esetleges nemkívánatos hatások.

Óvintézkedések használat közben Alti-szalbutamol belégzése Aerosol

Ez a gyógyszer nem alkalmazható együtt más inhalációs gyógyszerek, amelyek hasonlóak, mint a isoproterenol (Isuprel®), levalbuterol (Xopenex ™), metaproterenol (Alupent®), pirbuterol (Maxair®), vagy terbutalin (Brethaire®).

Ez a gyógyszer okozhat paradox bronchospasmus, ami azt jelenti, hogy a légzés vagy nehézlégzés romlani fog. Paradox bronchospasmus lehet életveszélyes. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke köhögés, nehézlégzés, légszomj, zihálás vagy használata után ezt a gyógyszert.

Beszéljen orvosával vagy orvoshoz azonnal, ha

Ön vagy gyermeke is eltart egy gyulladásgátló gyógyszer, mint például a szteroid (kortizon-szerű gyógyszer) együtt ezt a gyógyszert. Ne hagyja abba a gyógyszer gyulladásgátló, akkor is, ha az asztmája tűnik, jobb, ha nem kell eldöntenie, hogy az orvos által.

Albuterol okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke bőrkiütés, csalánkiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Hypokalemia (alacsony káliumszint a vérben) előfordulhatnak használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke több a következő tünetek: görcsök, csökkent vizelet, szájszárazság, fokozott szomjúság, szabálytalan szívverés, étvágytalanság, hangulatváltozások, izomfájdalom vagy görcsök, hányinger vagy hányás, zsibbadás vagy bizsergés a kéz, láb, vagy az ajkak, légszomj, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek étvágy ellenőrzésére, asztma, megfázás, köhögés, szénanátha, vagy arcüreg problémák, valamint a növényi vagy vitaminkészítmények.

Alti-szalbutamol belégzése Aerosol Side Effects

albuterol

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

COPD, akut albuterol, azitromicin, Zithromax, Ventolin, ProAir HFA, Xopenex

Asztma, akut albuterol, Ventolin, dexametazon, ProAir HFA, metilprednizolon, hidrokortizon

COPD, karbantartás Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus Ventolin, ProAir HFA

Hörgőgörcs profilaxis albuterol montelukaszt Singulair, Ventolin, ProAir HFA, Proventil